https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Beatmaking in sampling delavnica z DJ-em SunnySun-om

Kdaj: Ponedeljek, 25.10.2021 ob 17:00

Kje: Murska Sobota, MIKK Murska Sobota

MIKK Murska Sobota

Ponedeljek, 25. oktober 2021 - petek, 29. oktober 2021 med 17:00 in 20:00

MIKKova predavalnica in klubski prostor

Obvezne prijave na miha.lendvaj@mikk.si

Prijavnine ni!

________

MIKK Murska Sobota in Hiphop praksa predstavljata:

💥Beatmaking in sampling delavnica z DJ-em SunnySun-om.

➡︎🎶Vabljeni vsi mladi v starosti od 12 do 29 let, ter tudi ostali, ki Vas zanima ustvarjanje beatov in semplanje, da se udeležite delavnice, ki bo potekala pod mentorstvom priznanega producenta, raperja, ustvarjalca bitov in didžeja SunnySun-a. Na delavnici boste imeli priložnost se naučiti kako ustvarjati bite, vzorčiti glasbo in kako vstopiti na sceno hiphop produkcije pri nas. Na delavnici boste spoznali kako poteka ustvarjanje glasbe s pomočjo semplerja AKAI MPC in programa Logic X. Udeležence pa obenem pozivamo, da v kolikor že imajo kako svojo opremo, da jo prinesejo s seboj na delavnico.

ℹ︎DJ SunnySun Dj SunnySun ali Sunny Al Saleh je Slovenski hiphopovski sceni dobro poznan. Je producent, raper, ustvarjalec bitov, didžej, lastnik trgovine z vinilnimi ploščami BigNose, ima pa tudi svojo založbo Big Nose Ent. Sunnyjevi glasbi lahko prisluhnete na njegovem Bandcamp ali Soundcloud profilu. Rodil se je na Reki, se med osnovno šolo preselil v Slovenijo in se zelo mlad in zelo kmalu začel spogledovati s hiphopom. V devetdesetih so se s prijatelji zbirali pred Cankarjem, nekateri so iskali ljubezen, se družili, drugi pa so freestylali in ob koncih tedna obiskovali kinematografe, kjer so se vrteli skejtarski filmi. Ob koncu so si zapisovali, katere skladbe so se v filmih predvajale, nato pa zavili do prve trgovine z vinilkami ter kasetami in kupili, kar je bilo na voljo. To je bil začetek. Pozneje ga je strast do glasbe peljala v Skopje, kjer je študiral hiphop in začel odkrivati svet vzorčenja. Nekje v srednjih dvajsetih se je odločil, da se bo s hiphopom začel ukvarjati profesionalno, za to pa je ključnega pomena zelo široko poznavanje glasbe. Sunny jo odkriva na veliko načinov: prek interneta, prijateljev, kaset, cedejev, najraje pa prek vinilnih plošč. V hiphop verjame in ga živi, zato ga tudi skuša prenašati naslednjim generacijam. Ob pomoči kolegov že osem let organizira Dj telovadnice – serijo delavnic, kjer mladim predstavljajo ustvarjalno moč hiphopovske kulture in jih kot didžeji oziroma producenti spoznavajo z osnovami tehnik in produkcije.

____

‼️Po odloku Vlade RS se delavnice lahko udeležijo vsi, ki izpolnjujejo PCT pogoj (preboleli, cepljeni ali testirani). Hvala za razumevanje!