https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Tako poteka rekonstrukcija ceste na relaciji Murska Sobota - Gederovci

14.10.2021 ob 6:00  

Za vas smo preverili, kako poteka celovita rekonstrukcija državne ceste Murska Sobota – Gederovci, ki se je začela pred kratkim.

Kot smo že poročali, so se začela izvajati gradbena dela v okviru izvedbe projekta rekonstrukcije državne ceste R2-441/1298 Murska Sobota – Gederovci. Rekonstrukcija omenjene ceste se izvaja od križišča državne ceste s cesto v vas Veščico, pred Aavto centrom Andrejek, pa do državne meje z Avstrijo.

Na omenjeni relaciji sta narejeni trenutni dve delni zapori in tako je spremenjen tudi prometni režim, saj se le tako lahko zagotovita varnost in nemoten potek gradbenih del v času izvajanja projekta. Prva delna zapora je takoj izven Murske Sobote v smeri za Gederovce, druga delna zapora pa je trenutno par sto metrov naprej, pred znakom za zavijanje proti Kupšincem.

V okviru projekta se bo izvedla rekonstrukcija voziščne konstrukcije z asfaltno prevleko. Izven naseljih pa se bo izvedla kolesarska steza na desni strani iz smeri Murska Sobota proti Gederovcem. Znotraj naselij bo v desni strani iz smeri Murska Sobota proti Gederovcem narejena mešana cona za kolesarje in pešce, ne levi strani cesta pa bo izveden pločnik za pešce.

Urejena bo nova ulična razsvetljava in položeno bo tudi novo vodovodno omrežje. Med potekom rekonstrukcije bo delo potekalo na več odsekih – gradbiščih. Dela bodo predvidoma zaključena v sredini decembra leta 2022. 

Naročnik gradbenih del je Republika Slovenija, Direkcija RS za infrastrukturo (DRI). Občina Tišina in Mestna občina Murska Sobota sta v projektu udeleženi kot sofinancerki. Izvajalec gradbenih del je podjetje Pomgrad d. d. s partnerjem Strabag d.o.o. Dela se bodo izvajala tudi s podizvajalci. Gradbeni nadzor bo vodil ZIL inženiring d. d. in podizvajalec GRAMUR Zlatko Murko s. p.so sporočili z občine Tišina.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.10.2021 ob 6:55 gost

      Lepota od ceste, krasno, to bo Prekmurska cestna lepotica !

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.10.2021 ob 7:47 disel gost

      Ka je resno tak težko na novo še asfalt mimo Maximusa potegnote. Če že delate, delajte kak se šika.... Sicer pa zaidnok vo vide, kak če bi delo kakšen obrtnik z dvema zaposlenima, nej pa Pomgrad pa Strabag...

      16 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.10.2021 ob 9:51 Brko gost

      Lepo ce be se pred 10 leti zacalo bi bilo prepozno. Samo nebe bilau boljse da bi cesto popolno zaprli npr do kupsinec pa tam obvoz itd pa potem po sekcijah naprej? . Tak ka je zdaj cesta na desni strani ni vozna razen za terence, kamni 10x10, na sredini vozisca 10cm izbokline... Groza... Samo naj hitro projekt nadaljuje pa nej v takse smeri kak prekmurska avtocesta ka be pol materiala bilo na dvoriscih prijateljev pomgrada pa de po dugon case vsaj nekaj lepoga se tuj prinas zgodelo...

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.10.2021 ob 11:52 Tan en gost

        Eh vejpa semafor tuj dela kak ali san pa jes naleto tak ka smo se pelale v zeleno notri te pa samo enok pridejo kontra avtoje pa nej se meknote ka je graba nič neje drujgo ostalo kak rivate v kmici nazaj in kak praveš kamne pa grabe taka eh

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.10.2021 ob 11:37 en Gederovski gost

      Končno da se je začalo. Se v Rankovcah tudi vidi, da tudi nadzor dela. Bicikln redno trpij!

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.10.2021 ob 12:20 Prekmurec MB gost

        Giderovčr ka čakaš spravi se na biciklin ovak ne dobiš titole gda do se talale . Gederovčarge vsi na bicikline ka čakate 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.10.2021 ob 19:09 gost

        Malo bi bilo potrebno nadzoru pogledati pod prste, da ne bo kot v komasaciji, ko so marsikaj pozabili.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.10.2021 ob 11:44 Adada gost

      Bravo...pred 10 leti bi bilo kesno ,ali bolje sedaj kot nikoli

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.10.2021 ob 11:58 ee gost

      lepo tik pred zimo, da bo trajalo še ves čas to jahanje

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      14.10.2021 ob 12:59 gost

      Bravo minister Jernej Vrtovec, zaj se dela. Pred pa 10 let nič.

      17 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      14.10.2021 ob 14:26 gost gost

      Ka te boli ka ma ešče prav. 20 let nič..... samo dokumentacija z ene mize na drugo mizo... pa usmerjanje župana z ene na drugo stran ministrstrva in direkcije...

      10 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.10.2021 ob 14:58 gost

        Prenova te ceste je bila planirana že dolgo za letošnje leto. Tu Janševa vlada in Vrtovec neimata nobene zasluge. Tudi brez njih bi se ta prenova letos delala.

        11 9 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.10.2021 ob 17:44 Fokovci gost

        Projekt za to cesto je res bil pripravljen že pred desetimi leti(pod Janševo vlado) in zakaj se v teh desetih letih ni začela obnova? Ker so leve vlade ves ta čas naš denar rajši talale(kradle) nevladnim organizacijam in podobnim parazitom ter lenuhom in to ne malo v zadnjih desetih letih kar 1,5 milijarde evrov da bi lahko vse ceste v Sloveniji dobile nov asfalt. Dela so se po desetletju obljub začela izključno zato ker je Janša na oblasti ki denar vsaj namenja infrastrukturnim projektom, če bi bila še leva vlada na oblasti bi poslušali še naprej samo obljube, še nadaljnih deset let.

        19 4 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      14.10.2021 ob 18:25 gost

      Če nedo ovinkov zravnali, nedo nika napravile. Škoda te tej pejnez

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.