https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

To so najuspešnejša srednje velika pomurska podjetja

16.10.2021 ob 16:00  

Na lestvico TOP 101 najbolj uspešnih srednjih podjetij v Sloveniji se uvrščajo tudi nekatera podjetja v Prekmurju. Najuspešnejše pomursko podjetje se je znašlo na visokem 13. mestu lestvice.

Pregled podjetij srednje velikosti tudi v letu pandemije postreže z izjemnimi podjetniškimi zgodbami, številnimi pred desetletji začetimi v domačih garažah. Rast prihodkov lani ni bila samoumevna, se je pa pozornost na rast stroškov v nekaterih podjetjih pokazala v velikem skoku čistega dobička. V oteženih razmerah je zaznati nekaj izjemnih srednjih podjetij, ki so tudi v letu koronakrize na graf prihodkov dorisali navzgor obrnjeno črto in že trkajo na vrata velikih družb, poročajo Finance.

Polovica je povsem nezadolžena oziroma imajo več denarnih sredstev kot dolga

Slika sto in enega najboljšega med srednjimi podjetji je še vedno izjemna. V zadnjih petih letih se je njihova prodaja podvojila, dobiček iz poslovanja pa potrojil. Tudi lani je TOP 101 srednje podjetje skupno povečalo prodajo za 13 odstotkov, ustvarilo 82 tisoč evrov dodane vrednosti na zaposlenega, kar je 74 odstotkov bolje od celotnega gospodarstva. 

FOTO: Varis Lendava

Varis Lendava najvišje na lestvici med prekmurskimi podjetji

V zadnjih štirih letih je Varis Lendava pod vodstvom Sabine Sobočan predvsem zaradi uspešnega poslovanja v Nemčiji, saj na ta trg prodajo do 80 odstotkov svojih izdelkov, povečalo prihodke z 20,3 milijona evrov na 32,2 milijona evrov, po podatkih Financ.

FOTO: Rosenbauer

Na lestvici TOP 101 so se torej znašla štiri pomurska podjetja, in sicer:

  • 13. mesto - Varis Lendava iz Lendave
  • 32. mesto - Rosenbauer iz Gornje Radgone
  • 87. mesto - Cleangrad iz Ljutomera
  • 91. mesto - Paradajz iz Renkovec.

 

FOTO: Cleangrad

Celotno lestvo TOP 101 srednja podjetja si lahko pogledate na tej povezavi

FOTO: Paradajz

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.10.2021 ob 18:40 gost

      Lušt je še zdaj dober ker koristi subvencije. Ko bo začel z svojim kapitalom poslovati pa gre takoj v stečaj.

      31 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.10.2021 ob 19:44 gost gost

      Ge pa je te Pavlinjekov ROTO?

      19 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.10.2021 ob 20:25 gost

      Plače delavcev so tudi top?.Ali je bolj podobno štipendijam kot pa plačam.Kaj ti pomursko top podjetje,ko pa si delavec,ki dejansko dela za to plačilo ne mora dosti kupiti žalostno ali resnično.Narod delavci treba bo revolucijo nad privatniki,ker so postali veliki lopovi,lažnivci in izkoriščevalci delavcev.Denar pa skrivajo po davčnih oazah.

      40 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.10.2021 ob 21:17 ponoir gost

        točno tako je....varis pa ni ne vem kaj in kar grdo je tam. vse to je kot politika, z drugo besedo pa mafija. fuj, marš, bljak, vse najslabše takim!

        14 2 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.10.2021 ob 21:04 lendavčan gost

      Vprašanje je zakon o minimalni plači in nesramno izkoriščanje delavcev brez nagrajevanja .

      36 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.10.2021 ob 11:57 plenilec gost

      ponoir, saj bodo prišli na svoj račun, če ne drugo na drugem svetu. tudi jaz preziram take delodajalce in jim želim vse najslabše! direktorica varisa pa nima nobenih zaslug, saj je že imela vse servirano na pladnju od prednika, kar se kaže tudi v kilaži, da ne gre slabo kot delavcem ki nimajo dovolj za vsakdanji kruh, pa še marsikje morajo tudi mobbing trpeti. žal so skoraj vsi "boljši" delodajalci taka izkoriščevalska govna in gledajo le svoj materializem kot da to odnesejo na drug svet, pa četudi so ob tem nesrečni in bolni, saj po njihovi logiki denar ozdravi in osreči vse. kreteni pač.

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.