https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Zjutraj se lahko pojavi slana, temperature bodo okoli ničle

13.10.2021 ob 11:30  

Napovedi Agencije RS za okolje (Arso) kažejo, da bo četrtkovo jutro najhladnejše v tem tednu. Temperature se bodo marsikje spustile pod ničlo, pojavi pa se lahko tudi slana.

Danes popoldne bo spremenljivo oblačno vreme, možna pa bo tudi kakšna kratkotrajna ploha. Ponekod v notranjosti bo zapihal severni do vzhodni veter, ki bo zvečer ponehal. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 13 °C.

Jutri dopoldne bo dokaj jasno, zjutraj bo marsikje v notranjosti države slana. Čez dan se bo oblačnost povečala, manj jo bo na Primorskem. Jutranje temperature bodo od -2 do 2, najvišje dnevne od 10 do 14 °C.

Foto: Arso

Napoved slane in preventiva

Zaenkrat kaže, da nizke temperature ne bodo ogrožale vinogradniških območij oziroma grozdja, ki še čaka na trtah na pozno trgatev. Zelo verjetno pa bomo posledice pozebe lahko opazovali na jesenskem cvetju. V nevarnosti so lahko tudi zelenjadnice, na primer plodovke, ki so ponekod še na vrtovih. Plodove (paprike, bučke) se splača pobrati ali pa dobro zaščititi.

Sadno drevje na izpostavljenih mestih najbrž ne bo ogroženo, saj gre na teh območjih v večini za visokodebelne sadovnjake. Tem je pridelek v večini pobrala že spomladanska pozeba, kolikor ga je ostalo, pa so plodovi dovolj visoko nad tlemi, kjer jih negativne temperature zraka verjetno ne bodo dosegle.

Če bodo temperature vendarle prenizke in bodo dosegle tudi plodove, bodo ti lahko utrpeli poškodbe, ki jih bomo lahko opazili nekaj dni po slani. Ne gre pa pozabiti, da so sedaj na drevesih večinoma še pozne zimske sorte, ki prenesejo tudi nekaj več mraza.

Nizke temperature pa lahko pustijo hude posledice na še zeleni koruzi, ki jo kmetje sejejo za primes k travni silaži. Koruza, ki je bila sejana za silažo pa je ta čas že pospravljena. Koruzi za zrnje, ki jo že pospešeno pobirajo, pa nizke temperature ne morejo več do živega. Prav tako ne more škoditi ozimnim posevkom, ječmenu, ki je v fazi setve in ponekod vznika, so na Arsu zapisali v sporočilu za javnost.

Obeti

V petek bo na vzhodu dopoldne pretežno oblačno, popoldne se bo razjasnilo. Drugod bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. V soboto bo sprva precej jasno, čez dan v notranjosti Slovenije zmerno, občasno pretežno oblačno.

Jutranje temperature bodo v notranjosti Slovenije od sobote do ponedeljka še večinoma od 0 do 5 °C, predvsem v zatišnih legah bo možna slana. V prihodnjem tednu pa bodo jutra toplejša. Dnevne temperature pa bodo sprva okoli 15, ob koncu obdobja pa se bodo približale 20 °C.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.10.2021 ob 12:26 gost

      Pridi, pridi, pridi mrazek mogoče zmrzne tudi virusek kerumi v Sloveniji nič neškodi Nej sonce in vročina ne veter ne dež. Edino mrazek bo mogoče uničil to zlo. Kroga se edino vlada bolna debilna se veseli ker njim prinaša velike dodatke pa pitaj boga kake vse druge ugodnosti. Plača pa itak glupi narod.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.10.2021 ob 12:56 GOST gost

      GLUP SI TIJ TELE LEJVO MI SMO LJUDSTVO NAROD STE VIJ IČIČI VIA BALKAN PA NEJ GLUPI NAPIŠI PO SLOVENSKO LEKAJ JE BILO PREMALO TRAJEKTOV ZA JUG

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.10.2021 ob 13:24 GOST gost

      VREME PA POLITIKA VSE ŽE ZMEJŠATE VKUP BOJGI JANEZ ZAJ DE KRIV KA DE SLANA ŽENE SI VRED ZAMITE NEJ PA KA SOSED MORE PA OBLEČITE SE ZDRAVI OSTANITE

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.10.2021 ob 6:00 dzsrerd gost

      My last month paycheck was for 11000 dollars… All i did was simple online work from comfort at home for 3-4 hours/day that I got from this agency I discovered over the internet and they paid me for it 95 bucks every hour…. for more info visit any tab this site Thanks a lot . H̲E̲R̲E̲►COPY THIS WEBSITE......…...........Www.Smartcash1.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.