https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Predstavniki Zdravniške zbornice Slovenije s predsednico Beovićevo na čelu obiskali Pomurje

Murska Sobota, 14.10.2021 ob 17:00  

Danes so predstavniki Zdravniške zbornice Slovenije na prvem regijskem obisku. V Pomurju so se z zdravniki in zobozdravniki pogovarjali o položaju in izzivih pri zagotavljanju zdravstvene oskrbe v regiji, saj je izboljševanje delovnih razmer ter spremljanje dela in uspehov članov ključno za izvajanje poslanstva zbornice.


Na srečanju s predstavniki pomurskih zdravstvenih domov in Splošne bolnišnice Murska Sobota se je vodstvo zbornice seznanilo z napori pri obvladovanju epidemije in najboljšimi rešitvami za čim prejšnjo vrnitev v svet, v katerem covid-19 ne bo več grožnja družbi, temveč le ena od bolezni, pri kateri lahko bolniki pričakujejo in dobijo ustrezno pomoč.

Predsednica zbornice prof. dr. Bojana Beović je z ekipo obiskala Splošno bolnišnico Murska Sobota, vodstvo pa jih je seznanilo z aktualnimi razmerami. Po njeni oceni so razmere v soboški bolnišnici zelo dobre.

Zbornica je popoldne za zdravnike in zobozdravnike organizirala predavanja o najbolj perečih temah za zdravstvene delavce – obvladovanju stresa in izgorelosti ter dilemah pri zdravljenju bolnikov s covidom-19.

"Počaščeni smo, da smo lahko kot prva regija gostili tako srečanje," je izpostavil direktor soboške bolnišnice Daniel Grabar in dodal, da so nastavili poti nadaljnjega sodelovanja.

Dr. Bojana Beović je poudarila, da zdravniška zbornica ni stavba v Ljubljani, ampak je velik forum zdravnikov, ki se med seboj pogovarja o problemih, s katerimi se srečujejo pri svojem poslanstvu. Zdravniška zbornica ima nekatera javna pooblastila, ki jih opravljajo v državnem merilu. Med temi je izpostavila specializacije in kadrovske načrte vsake bolnišnice in regije. 

Nasilje nad zdravniki

"Za obiske smo se odločili, da se bolj povezujemo in spoznavamo, kje so problemi. Poleg javnih pooblastil se ukvarjamo s podporo zdravniškemu delu, vsakemu zdravniku posebej, kar se tiče pomoči pri pravnih vprašanjih, karierno svetovanje predvsem mladim zdravnikom, ekonomsko in socialno pomoč, če je to potrebno. Trudimo se vzdrževati varnostno mrežo, da zdravnik lažje opravlja svoje odgovorno delo," pove Beovićeva in izpostavi, da imajo precejšnje težave z nasiljem nad zdravniki.

Težave s pomanjkanjem kadra

V Zdravstvenem domu Murska Sobota se ne srečujejo s kadrovskimi težavami. "Tam je stanje glede kadrov zadovoljivo" pove Beovićeva. V zdravstvenih domovih Ljutomer, Lendava in Gornja Radgona pa se po njenih besedah srečujejo z velikimi kadrovskimi težavami. Tam imajo staro zdravniško populacijo. 

"Eden problemov specializacije iz medicine dela so ozka grla na posameznih deloviščih, kjer se mladi zdravniki usposabljajo. Nemogoče je usposabljati skupino zdravnikov tam, kjer lahko eden v ambulanti z enim mentorjem. Specializacija je v prenovi in bo omogočala pretočnost," še pove.

Beovićeva vidi pri tem dva problema. Prva je razpisovanje specializacij, ki je v rokah ministrstva, zbornica pa pripravi vloge, ki upoštevajo predloge s terena, drugi pa je ta, da se mladi zdravniki ne odločajo za specializacije za tiste delodajalce, za katere se ve, da so delovne razmere težke, tako da je to začarani krog, ki ga težko preseči.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.10.2021 ob 17:33 gost

      Plačo zdignoti, vej pa telko delajo.

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.10.2021 ob 17:34 gost

      Malo haska z velikim pompom.

      17 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.10.2021 ob 17:58 nemogoče je mogoče gost

      Grabar "tapka" Beovičko, ta je pol metra do njega in nima MASKE., jebemti, nam pa komandira, če smo zunaj in ni omogočena 1,5 meterska razdalja MASKE GOR. Otrok star 5 let bi povedal, da naj ona jebe svojo familijo, če jo ima, ne pa državljane, banda hudičeva, skorumpirana, seratorska. Ponovno dokaz, da smo Slovenci po evangeliju Zmagota Jelinčiča GLUPI NAROD, kar ponovno drži in ta evangelij moramo poslušat, saj nas poistoveti z butalci. Torej po evangeliju Zmagota Jelinčiča, amen.Jelinčič z vami, glup narod z njim.

      28 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.10.2021 ob 18:43 kilonja gost

        V sredo je Norveško pretresla tragedija, lokostrelski napad, v katerem je umrlo pet oseb, še dve sta bili ranjeni. Osumljenec, ki ga je policija aretirala že v sredo popoldne, je 37-letni danski državljan, ki je sicer živel na Norveškem. Policija je sporočila, da je moški pred časom prevzel islamsko vero, zaradi pomislekov glede radikalizacije pa so ga obravnavali že pred napadom.

        4 14 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.10.2021 ob 18:01 .............. gost

      ka je direktor tak segreti, ali ga sever prevetrio, da je po nastopu takoj stoje zadremal.

      19 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.10.2021 ob 19:08 Maska maska gost

      Maske bi maske se dugo samo ka so dodatki... pol leta po coroni pa rdece stevilke.... Zavarovalnice do vas povozile s storitvame ker samo cakate pomoc...

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.10.2021 ob 19:12 ?? gost

      bogi dohtartji!!! dodadkov so dobili a samij ne vejo kelko...

      19 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      14.10.2021 ob 19:43 gost

      A tisto zdravnico antivakserko v Križevcih je tudi obiskala???

      7 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.10.2021 ob 20:05 gost gost

        Ena redkih, ki je upala povedati, da so tudi naravna protitelesa lahko učinkovita, če tega NIJZ , Beovička in Krek ne vedo !

        19 3 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      14.10.2021 ob 21:36 gost gost

      biovičeva je pičkin din po domače bedak ka nemo drujgo komentero ka škoda tipkovnice.

      13 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      14.10.2021 ob 21:43 gost

      Beović,spet je tam nekje od dol in nam diktira kaj in kako.Pa kdo smo?.Na svoji zemlji pod diktaturo neke babe od tam dol.Gotovo je z Slovenijo in slovenskim narodom.V 30.letih so podgane vodilne skregale slovensko ljudstvo tako daleč,da sedaj lahko z lahkoto manipolirajo z le tim.Laži laži in še enkrat laži.Pa evropska unija isto sranje,ni to tisto kar smo pričakovali.Vse se draža,inflacija in še in še.Ko so ustanavljali in širili eu.so nam lagali kako ne bo inflacije,v kaki blaginji bomo živeli ja kje so sedaj te obljube.

      15 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      15.10.2021 ob 7:57 gost

      Vsa stroka in vladni debili samo v Prekmurja lahko grejo da jih ne počaka množica nezadovoljnih ljudi. Dabinjim malo popestrili obisk z jajci in kako krepko besedo. V vseh drugih krajih ji z gonijo u vražjo mater ker si to tudi zaslužijo. Prekmurci so pa itak hlapci in hlapci krepnejo. Zato pa sem pridejo samo ko rabijo medijsko pozornost za Prekmurece pa en drek naredijo gnoji. Tudi Evropa je končno spregledala kaki gnoj nam vodi državo in tudi trenutno Evropo.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      15.10.2021 ob 8:01 gost

      Prav si povedal sramota za celo Evropo ne samo za Slovenijo. To pa je največja zaušnica vsem bolnim ljudem debilnim keri ta gnoj volijo že 30 let sramota gnoji od gnojev. Isto kot če bi volili,,,, adeka Hitlerja,,, tirana, diktatorja, debila, bolnika umskega,,,, itd.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      15.10.2021 ob 8:09 Drzavljan gost

      Zakai se moram brez simptomov zdrav človek testirati in se zato plačati test????Enostavno tega ne morem razumeti!!!!!!!Plačujem pa dodatno zdravstveno zavarovanje!!!

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.10.2021 ob 8:52 gost

        DRŽAVLJAN: IQ, če bi imel višji IQ bo to lahko razumel. Tako pa postavljaš neumna vprašanja.

        2 7 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      15.10.2021 ob 11:13 Zelenilist gost

      rainews.it/dl/rainews/articoli/Green-Pass-obbligatorio-presidi-e-mobilitazioni-porto-trieste-chi-vuole-lavorare-entra-genova-taranto-torino

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      01.02.2022 ob 15:33 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.