https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Vrtovec o podražitvi elektrike in plina: »Mi smo na varni strani«

14.10.2021 ob 16:10  

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je po današnji seji vlade na novinarski konferenci spregovoril o energetski krizi.

V zadnjem času smo soočeni z energetsko krizo, kakršne v Evropi že dolgo časa nismo videli. Na energetskih trgih je dogajanje zaostreno in tvegano, je uvodoma povedal Vrtovec.

Dogajanje je posledica več dejavnikov, tudi oživitve gospodarstva po pandemiji in povečanem povpraševanju po energiji, predvsem po premogu in zemeljskem plinu.

Vlada je sedanjo situacijo tudi obravnavala na današnji seji. Vrtovec je ob tem poudaril, da je trenutna situacija v Sloveniji posledica dogajanja na mednarodnih trgih energentov.

Situacijo bo po mnenju Vrtovca potrebno nasloviti na ravni celotne Evropske unije, zato je kot predsedujoči ministrom za energetiko tudi sklical Vrh ministrov na temo rasti cen energentov. »Odgovor Evropske unije mora biti hiter in enoten,« je poudaril.

Izpostavil je tudi, da zaenkrat bistvenih podražitev elektrike v Sloveniji še ne bo, razen pri ponudniku, ki je to napovedal. »Trg deluje in državljani se lahko sami odločite, kdo bo vaš dobavitelj,« je dodal.

»Zakupi električne energije so se dogajali že mnogo časa nazaj, prav tako plina, zaradi tega do začetka naslednjega leta ne gre pričakovati drastičnih dvigov cen,« je še povedal Vrtovec.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.10.2021 ob 16:30 gost

      Prihodnost po pokazala, da ta nastavljenec nima pojma o čemer klobasa. Pač Nova Slovenija od katere nimaš kaj pametnega pričakovati.

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.10.2021 ob 17:17 gost

      Res nimaš kaj od jih pričakovati ker oni morajo dobiti navodila od njihovega vodje iz ozadja,,,, januša groznuga,,,,ker on njim mora dati smernice. Samo nikjer ni Jocuja Horvata kam so ga zaprli po blamažaj z keri mi je zavajal javnost . Da ga napadajo pred parlamentom ne dokazano, da ga zasledujejo ne dokazano, da ga plujejo ne dokazano, itd. Vse povsod pa je bil glaven na vseh prireditvah v Prekmurju in poročal v štab debila vladnega kaj gdo tukaj krši. Izdajalec Prekmurcev.

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.10.2021 ob 18:50 do novega lea gost

      nato uriš s cenami za dve leti nazaj. Mi smo na varni strani, je bedak povedal, to nam boš dokazal aprila 2022, ko te več ne bo na položaju. Doma pa nismo sposobni proizvesti elektrike, Evropa je pač Evropa in to stane, nobenega haska pa od nje, edino da bedaki delajo v nemških tovarnah za preživetje, Nemci se pa šoporijo, enkrat hlapec - vedno hlapec. Po 2. svetovni vojni smo hodili delat kanalizacijo v Nemčijo, danes za njih zastonj delamo, to je Švabo.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.10.2021 ob 21:39 gost gost

      gamat dviguje cene energije ker prihaja zima in naj ljudje zmrzujejo samo me zanima kdaj boste vi postali hladni gamat.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.10.2021 ob 23:01 2021 gost

        Za časa komunizma, če se nisem z kom strinjal, ali sem kaj nasprotoval sem ponavadi od komunajzara dobil odgovor: KO BOMO MI DEBELI SHUJŠALI, BOSTE VI SUHI POCRKALI.

        4 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.10.2021 ob 8:15 gost

        2021, in debeli so ostali debeli, suhi ste preživeli. Torej socializem ni bil slab sistem. Komunizma pa pri nas nikoli ni bilo.

        1 3 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.10.2021 ob 23:03 risanka gost

      Na varnem smo do začetka naslednjega leta? Petrol je napovedal 30% podražitev decembra, ostali pa bodo podražili januarja! Torej čez 2-3 meseca. Res smo na varnem, kot vedno ...

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.02.2022 ob 15:35 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.