https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Ljutomeru so se poklonili umrlim

Ljutomer, 22.10.2021 ob 14:00  

Danes, 22. oktobra, je pri spomeniku Triglav v Ljutomeru  potekala osrednja spominska slovesnost ob letošnjem dnevu spomina na mrtve.

Občina Ljutomer in Združenje borcev za vrednote NOB Ljutomer sta ob letošnjem dnevu spomina na mrtve organizirala spominske slovesnosti ob obeležjih NOB v občini Ljutomer.

Spominske slovesnosti so potekale pri spominski plošči na Podgradju (domačija Lipovec), pri spomeniku žrtev v Ilovcih, pri spomeniku talcem pri Ribičevem mlinu v Cezanjevcih in pri spomeniku padlih borcev pri stari osnovni šoli v Mali Nedelji.

Osrednja slovesnost pa je potekala pri spomeniku Triglav v Ljutomeru, kjer so simbolično pred spomenik položili lovorjev venec in prižgali sveče. Slavnostni govornik na slovesnosti je bil Janez Vecelj, podpredsednik Policijskega veteranskega društva Sever za Pomurje.

V kulturnem programu so nastopili učenci Osnovne šole Ivana Cankarja Ljutomer, učenci Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer in dijakinje Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer. Program pa je povezoval Saša Pergar.

Slovesnosti so se udeležili tudi Jani Prajner, predsednik Združenja borcev za vrednote NOB Ljutomer, Janko Špindler, podžupan Občine Ljutomer ter predstavniki domoljubnih in veteranskih organizacij.

Prihodnji teden se bodo umrlih spomnili tudi pri Prelogovih na Grlavi (domačija Bunderla), pri spomeniku padlih borcev na Moti ter pri spominski plošči na gasilskem domu v Radomerju.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.10.2021 ob 15:56 gost

      Dobru ka Janez Janša tega ni vedel komu so se poklonili. Verjetno bi poslal pittbua Hojsa z vodnim topom v Ljutomer.

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.10.2021 ob 15:58 gost

      Brzi Jocu Horvat ga ni obvestil kaj se dogaja na tem koncu Slovenije. Satelit debil Horvat ni opravil svojega dela vohunjenje.

      12 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.10.2021 ob 16:15 gost

      Gospoda Janša in Horvat , tebi kretenu kruh režeta , zato bi ju moral bolje spoštovati!!!!! Ker pa si reva od nekulture , nihče te ne mara ,ker si buzi , pa te sploh nobeden NE upošteva--gamad!!!!!!!!Gospoda ti bosta še dolgo krojila življensko usodo!!! buzi!

      3 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.10.2021 ob 16:25 gost

      Majski hrošči.

      1 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.10.2021 ob 16:53 gost

      16.15. Hlapec,,,, januša groznuga,,, meni nihče kruh ne reže se najmanj pa taki bolniki kot jih omenjaš ti debil. Kajti jaz jem samo vrtalnik kroga si ti hlapec ne moraš privoščiti. Štekaš debil.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.10.2021 ob 17:06 gost

        Daj tele , ti si navaden prosjak pritepeni , z enov plastičnov vrečkov si se pritepo z Sitmice.

        4 8 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      22.10.2021 ob 16:55 gost

      Komi pa Janez Janša lahko reže kruh. Saj pa izglada kot da bi imal kaktus v rijti. Bedak zaostali.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      22.10.2021 ob 17:51 Janči, rabi glasove gost

      nam reže kruh z evropskim kreditom nekaj miljard, tega bo pa odplačevala še generacija rojenih 2081, če bo svet seveda še na nogah.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.10.2021 ob 19:47 gost

        VAM LEVOJAJIM DEBILOM!!!!!!!!!!! mij desni ga imamo v izobilju in NE JAMRAMO kot VI PODGANE!!!!!!!!!!!!

        4 5 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      22.10.2021 ob 18:00 Janči gost

      Prizanesite nam s temi dogodki. Mrtvim mir in čast, živim pa delo. Škoda, da nihče ne pove, koliko trpljenja in sramote je bilo, preden je ta grda kamnita gmota bila v Ljutomeru postavljena. Tudi to je naša preteklost, pa ji ne prižigamo sveč.

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      01.02.2022 ob 15:54 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.