https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Večnamenska športna dvorana v Gornji Radgoni že dobiva svojo podobo

Osnovna šola Gornja Radgona, 03.11.2021 ob 13:30  

Za vas smo preverili, kako poteka izgradnja večnamenska športne dvorane v Gornji Radgoni.

Kot smo že poročali, večnamenska športna dvorana v Gornji Radgoni dobiva svojo podobo. Po natanko šestnajstih mesecih od dne, ko je bil slovesno položen temeljni kamen, izgradnja večnamenske športne dvorane ob Osnovni šoli Gornja Radgona počasi prehaja v tretjo, zaključno fazo. Vsa gradbena dela, kot doslej, potekajo nemoteno in v skladu s terminskim načrtom. Mogočna zunanja podoba nove športne lepotice pa je že nekaj časa dodobra vidna.

Zaključuje se montaža fasade in strehe, trenutno potekajo dogovori glede izvedbe akustičnih oblog dvorane in elementov za zagotovitev požarne varnosti. Izvajati so se začela dela na strešni podkonstrukciji za košarkarske koše, predelne zavese in plezalna stena ter dogovori, vezani na montažno ostale športne opreme. Vzporedno z deli na novi športni dvorani se izvajajo montažna dela tudi na stari telovadnici, in sicer dela na klimatizaciji in prezračevanju, elektro in strojne inštalacije, vrši se gradnja predelnih sten in izdelava estrihov. Začela so se tudi ureditvena dela zunanje okolice: ureditev parkirišča, izvedba del meteorne kanalizacije ter ureditev vhodnega platoja šole.

Da bodo nova športna dvorana, prenovljena stara dvorana in njima pripadajoči ostali športni prostori v največji možni meri zadovoljevali potrebe uporabnikov, so v pogovore in usklajevanja vključeni pedagogi osnovne šole kakor tudi domača športna društva, ki bodo v pretežni meri uporabljala novo dvorano. 

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport jih je v mesecu septembru razveselilo s potrditvijo odločitve o sofinanciranju, o čemer so v mesecu avgustu že poročali, in sicer so prejeli Sklep o zagotovitvi dodatnih sredstev za sofinanciranje investicije – rekonstrukcija in dozidava Večnamenske športne dvorane ob OŠ Gornja Radgona, v vrednosti 1,192.988,12 evra.

Ob tem pa velja dodati, da je bila Občina Gornja Radgona do sedaj uspešna še pri črpanju sredstev Eko sklada (494.880,91 evra za izgradnjo večnamenske športne dvorane in 90.567,73 evra za rekonstrukcijo stare telovadnice) ter Fundacije za šport (65.000,00 evra za gradnjo športnih objektov), kar znaša skupaj 1.843.436,70 evra, so sporočili iz občine Gornja Radgona.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.11.2021 ob 15:42 GOST gost

      VLADA DELA ČE NEJ V RADGONI NEGA DVORANE ČESTITKE ŽUPANO POBRIGOJ SE JE RABIJO JO RDEČI SO JO 30 LET DELALI SLINI SE ZAJ BANDA LEVA

      14 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.11.2021 ob 17:51 Radgonski gost

      Kumer čakan otvoritev v prvi vrsti pa Dule pa Klün... 30 let pri koriti pa jima je ne uspelo. Bravo Rojko&Mauko

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.11.2021 ob 18:15 Tone gost

      Prevajalca,prosim.

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.11.2021 ob 9:31 gost

      Kaj si debil hotel povedati. Kdo je zaslužen veš gdo teslo. Davkoplačevalci gnoj zabiti. Ne pa neki pedri SDS.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.11.2021 ob 19:16 Tuuz gost

      To je bil denar od prodanih hlodov iz mladinske ulice, drugače nebi bilo nikoli dokončana grda dvorana. Bogi delaci gdaj bodo dobili plačano za delo. Vsaj upam da čimprej dokler je denarja kaj. Pa bo počakalo delo v negovi in okrog nje. Vse gre v kravjo rit.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.