https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V soboški bolnišnici dodatna enota za zdravljenje bolnikov s covidom-19, odpovedujejo vse nenujne posege

Rakičan, 02.11.2021 ob 0:00  

V Splošni bolnišnici Murska Sobota so danes odprli dodatno enoto za zdravljenje bolnikov s covidom-19, in sicer z dodatnimi 12 posteljami na Infekcijskem oddelku. Zasedenih imajo 41 postelj, od tega je 11 bolnikov na intenzivni terapiji.


Glede na stalno povečevanje števila bolnikov sproti pripravljajo dodatne postelje. Po navodilu Ministrstva za zdravje so dolžni postopoma zagotoviti do 52 postelj za bolnike z akutno boleznijo in 14 postelj za intenzivno zdravljenje.

Od četrtka, 4. novembra, v bolnišnici odpovedujejo vse nenujne posege, vendar bodo še vedno opravljali zdravstvene storitve pod stopnjo nujnosti nujno in zelo hitro. Ambulantne storitve bodo do nadaljnjega potekale nemoteno. Prav tako bodo obravnavali:
- rakasta obolenja,
- stanja v zvezi z nosečnostjo, porodom, vse novorojence in otroke.

Paciente, pri katerih storitve ne bo možno izvesti, bo o spremembi obveščala naročniška služba, po telefonu ali s sporočili SMS.

Obiski prepovedani

Obiski v splošni bolnišnici so na vseh oddelkih še naprej prepovedani, razen iz pietetnih razlogov. Dovoljena je prisotnost partnerja pri porodu ob izpolnjevanju pogoja PCT.

Prebivalce Pomurja znova pozivajo, da upoštevajo vse priporočene preventivne ukrepe ter da se cepijo proti covidu-19, saj bomo lahko le tako ustavili dvigajočo se krivuljo obolelih in posledično splošno slabšanje zdravja vseh nas.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.11.2021 ob 15:52 gost

      Zdaj bo spet veselje za zdravnike keri itak niso povezani z kovidom. Dobivajo pa velike dodatke vseeno da lahko potem grejo kao na zaslužen dopust v tuje kraje. Čeprav ne delajo 50 procentov že dve leti.

      29 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.11.2021 ob 16:42 Lujzek25 gost

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.11.2021 ob 18:18 GOST gost

      TELE KA BI RAD CEPITE SE PA DE MIR NAŠ ČAKAL NA KIRURGIJI BALKANCI ZDAJ PA ZDRAVNIK KRIV ČI DELA NADURE DOPUST GA PRIPADA NE GLEDE KJE OSTANITE ZDRAVI

      4 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.11.2021 ob 20:18 Gost gost

        Tou zdaj tak gucis kak da so vsi doktori na kovid oddelki, tja se samo hodijo štemplat in to od ginekologov pa tak naprej, korustijo priliko za dober zasluzek. Pravis cepite se, saj pa tudi polno cepljeni so na oddelkih in ze kar 30%, stevilka pa še narasca.

        12 2 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.11.2021 ob 20:12 Karel K. gost

      Idiot proticepilsi in protikoronski se vedno obeša na zadeve katere ne pozna. Dodatke je ta vlada morala izplačati zdravnikom, saj je tako zapovedovala zdravniška kolektivna pogodba, katero so spisali prej pre4den se je kovid začel neotitoisti zdaj zbrani v KUL. Koliko vem, so ta problem rešili. Problem je, ker je mnogo bolnikov in zaradi propagande proticepilskih idiotov se polnijo bolnice, saj se ljudje niso cepili, ker so verjeli njihovi brezumni logiki in norosti. Seveda v Sloveniji je enako kot v drugih stalinisitčnih državah, ko ljudje ne zaupajo politikom in država. V poliitčno in gospodarsko urejenih državah ljudje verjamejo politikom in ubogajo ter se držijo ukrepov. Ta korona bolezen kaže slovenskemu narodu pot, da bo moral spremeniti svojo titoistično mentaliteto, to pa lahko doseže le, če se reši Kučan Janševe titoisitčne politične elite.

      6 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.11.2021 ob 22:16 gost

        To je posledica proslave v Rakičanu ki jo je organizirala SDS in SMC preoblečena v čarovnice.

        10 7 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.11.2021 ob 20:51 inteligenca gost

      V bolnicah narediti selekcijo in anticepilce ter vse, ki ne verjamejo v korono, ob izbruhu bolezni nagnati domov v svoj bolani mentalni svet. Preživelost bo zelo majhna, vendar bo Slovenija "čista". Kolega, ki ni verjel v korono, anticepilec, ima prav zdaj korono in kaj mislite, kaj dela? Panika in išče pomoč pri zdravnikih, ki jih je doslej zaničeval. Pustiti ga doma v svojem zasanjanem svetu, ki vodi v pekel.

      17 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.11.2021 ob 3:08 Gost gost

        Jez verjamem v korono, ne verjamem pa v cepivo, kar se vedno bolj izpostavlja da ne sciti toliko kot so zagotavljali, to dokazujejo vedno vecje stevilke polno cepljenih na intenzivni negi. Zdaj ko bo strokovna skupina in vlada sprejela da se bodo tudi cepljeni morali testirati, še le takrat bo pravi revolt.

        6 2 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      02.11.2021 ob 22:19 mrtvak gost

      Inteligenca PRAV MAŠ. Naj se zdravijo sami.

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      03.11.2021 ob 7:51 gost

      Nikoli se nisem testiral in se nikoli nebo zaradi testiranja kero ni pokazatelj bolezni je tako stanje. Zjutraj nsi bolan zvečer si že bolan testi iz kitajske ti pa tega ne bodo pokazali. Kajti vemo da testi ne pokažejo nikoli kar bi morali zato ker so igračke iz kitajske tržnice. Poleg tega so pa še te palčke strupene zato si jaz ne mislim tega dreka kitajskega rivati v nos.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      03.11.2021 ob 7:58 gost

      Ravno zaradi testov je stanje v državi kaotično. Zato bi moralo biti strogo samo PC. Samo vlada potem leti u vražjo mater ker bi se pokazalo pravo stanje obolelih. In nebi bilo lažnivi obolelih na račun keri si zdaj delijo velike dodatke. Posledično pa prikazujejo kaotično stanje da se držijo na površju. Zato je kovid kokoš ki nese zlata jajca za nesposobno vlado. Zato naj traja in traja da bodo vladni debili imeli žetev.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      03.11.2021 ob 11:24 Gost gost

      PCT je diskriminatoren. Kdor se želi se naj cepi, kdor pa ne pa se ga naj ne sili. Po zakonu o nalezljivih boleznih bi se smelo testirati samo osebe, ki se sumi da imajo bolezen. Glede na ta pogoj se dejansko sumi, da vsi imamo, kar je seveda nelogično. Če bi bila tak nalezljiva bolezen bi v slabih dveh letih veliko več ljudi zbolelo in tudi umrlo. Me pa res zanima, če mora žensko nujno roditi jo tudi prosijo za PCT.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      01.02.2022 ob 16:25 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.