https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Vindišar: »Epidemično stanje v državi je skrajno resno, bolnišnice so na pragu zmogljivosti«

9.11.2021  

Na današnji novinarski konferenci so o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 spregovorili državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Simon Zajc, državni sekretar na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Damir Orehovec in državni sekretar na Ministrstvu za zdravje Franc Vindišar.


"Včeraj je v veljavo stopil novi odlok, ki na podlagi odločitev, ki jih je Vlada sprejela v petek, določa ukrepe za delovanje gospodarstva in družbe v trenutnih resnih epidemioloških razmerah," je povedala Maja Bratuša.

Državni sekretar na Ministrstvu za zdravje Franc Vindišar je povedal, da je epidemično stanje v državi skrajno resno, bolnišnice so na pragu zmogljivosti.

Hospitaliziranih je 193, kapacitete pa so 213 postelj za covidne bolnike. "Skupaj imamo 750 standardnih postelj in 213 postelj za intenzivno nego," pove Vindišar.

"Zamisliti se moramo tudi o tem, da je zaradi preobremenjenosti zdravstva na desetine bolnikom odpovedana nujna operacija ali zdravljenje druge bolezni. To je nesprejemljivo predvsem zato, ker lahko to vsak posameznik s svojim odgovornim ravnanjem pomaga preprečiti.

V Sloveniji imamo javno zdravstvo in na to smo lahko ponosni, a je zdravstvo preobremenjeno. Ob pogovorih z zdravstvenim osebjem vidim utrujene in izčrpane ljudi, ki svojo stisko postavijo na stran, da lahko vsakodnevno nudijo najboljšo možno oskrbo tistim, ki to potrebujejo.

Prepričan sem, da lahko v skrbi za sočloveka to naredi vsak izmed vas. Seveda ne boste vsi zdravili bolnikov, vendar pa lahko z doslednim upoštevanjem pogoja PCT in predvsem cepljenjem tudi vi pomagate sočloveku," še pove Vindišar.

"Ukrepi, ki jih je vlada sprejela, so bili sprejeti z namenom zagotavljanja varnosti in zdravja. Le, če jih bomo dosledno spoštovali, bodo vrtci, šole in fakultete lahko ostali odprti. Moramo se odločiti – ali želimo pouk v šoli ali želimo izobraževanje na daljavo?

V šolski in vrtčevski prostor vstopajo najranljivejše skupine in kot resorno ministrstvo moramo poskrbeti, da vsem vključenim – tako otrokom in mladim kot tudi zaposlenim – zagotovimo varen prostor, kjer se lahko izobražujejo in delajo.

Pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih oziroma prostorih je od včeraj, 8. novembra, obvezna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2. Zaščitna maska v zaprtih prostorih je obvezna za vse učence, dijake in študente ter zaposlene," pove Orehovec.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.11.2021 ob 15:11 gost

      Kdo zdaj laže Vindišar ali Poklukar? Vindišar govori o 213 posteljah, Poklukar o 300 posteljah. Če se ne motim, je prejšnji minister za zdravje Gantar pravil, da je možno napraviti tudi do 600 postelj za intenzivno nego. Zakaj se ne bi r+ekstra ogati zasebniki Bitenc, Fortejeva, Zorčeva, ...... tudi ukvarjali s korona bolniki????????????????

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.11.2021 ob 15:53 kilonja gost

        Vsi ti lažejo debeli, vsi, samo tebi, jebejo tze v glavo, si gledal film Trumanov show ? Debeli, to s etebi dogaja, nadzorujejo, napizdujejo, vodijo, manipulirajo te...točno vedo da boš nasedel na 26 novic dnevno v zvezi z janšo in s Kovidom, potem preko palčk za brise so ti vstavili satelite in čipe, v glavi imaš točko G, no, 5G omrežje, se povežejo z vlade preko tvoje glave in satelitov, ter se ti smejijo v obraz ko gledajo tvoje korona frise od jutra do večera :) .

        3 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.11.2021 ob 16:02 gost

        Kilonja, če si ti toliko neumen, da ne opaziš, da imajo ti govorci vsak svoje podatke, mi ostali nismo in to opazimo v nasprotju s tabo.

        6 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.11.2021 ob 15:12 gost

      Naj delajo tisti zdravniki keri so v krončasu vescas na potovanjih in na dopust. Kajti polovica zdravnikov zdaj nedela nič od nič ena polovica pa niti na malico in vc ne more. Zato si naj v svojih vrstah naredijo red. Dodatke pa dobijo vsi.

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.11.2021 ob 17:45 gost

        Bolnišnice so na pragu zmogljivosti ! Pogrebni zavodi tudi ? Samo vprašam ?? Naj delajo tisti zdravniki keri so v krončasu vescas se hodili samo štemplat.

        7 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.11.2021 ob 15:24 sovaščanka Lizi gost

      Stanje na glasbeni v Beltincaj je tuj skrajno resno ,dokler je šef sredi mandata dobil ODPOVED z RAVNATELJSKEGA POLOŽAJA in končal naravnost v štali in na njivi! Zakaj skrivate to zgodbo? Pišite malo o ton, ne pa ,da tega PROPADLEGA RAVNATELJA MATEJA ZAVCA še ščitite in s tem tudi njegova ZLOBNA in PODLA dejanja, ki so ga prav pripeljala do HLEVA v katerem zdaj prebija vse več časa na stara lejta!

      6 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.11.2021 ob 15:55 gost

      Izgleda da so tile najbolj pametni-gamad ena-

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.11.2021 ob 17:04 Zaskrnljena gost

      Zanima me, zakaj se ne pove, kdo so tisti zdravniki, ki dajejo lažna potrdila. Moje mnenje je, da ti nimajo več kaj iskati v zdravstvu.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.11.2021 ob 18:37 gost

      Kako,kako ali kaj še vse moramo narediti,da se bo stanje popravilo! Se cepimo,se testiramo in so prebolevniki in številke dramatične!?!Kaj,kaj ali kateri od PCT ne deluje,ali kako priti do teh številk. Vse povsod imamo maske,pa kako spet kriticno

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      09.11.2021 ob 18:41 gost

      Zaka pa ti zdravniki keri tako služijo z ponarejenimi potrdili nebi raje šli pomagat na kovid oddelke in svoje grehe zastonj dol balili. Minister za zdravstvo vklopi pamet in to predlagaj debil posrani. Ne da cmizdriš na konferenci kako je zdravstvo podhranjeno. Polovica ti jih pa hodi na dopuste eni se pa grejo italijansko mafijo. Red si v svojih vrstah naredi papundek Nej minister.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      09.11.2021 ob 18:43 gost

      Seveda krivi so pa vse ljudje da se ne držijo ukrepov keri so itak protizakonito. Banda prekleta. Kovid je virus ki nese zlata jajca.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      09.11.2021 ob 19:27 gost

      Kljub temu katastrofalnemu stanju v državi se neki škofi bunijo, da je preveč strogo za verske obrede. Verski obredi so postranskega pomena za življenje nepotrebno, zato bi se zto moralo v tem trenutku prepovedalo, ko je pomembno zdravje. Verstva so politična ideologija na temelju namišljenega boga katerega nikjer ni.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      09.11.2021 ob 19:39 gost

      Ka pa ti govoriš saj so pa duhovniki največji podporniki,, januša groznuga,,,, kajti on jim je zagotovil temelnji dohodek. 700 everckov. Ljudje keri so pri 0d 50 do 65 brez službe brez dohodkov z delavno dobo od 30 do 40 let pa ne dobijo nič, nič, nič. Čakajo na Miloš božjo.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      09.11.2021 ob 20:43 srbrsbb gost

      Tako kot je ustavno sodišče (edino na svetu) odločilo, da je protestiranje bolj pomembno od zdravja, je še potem tudi kaj drugega bolj pomembnega od zdravja.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      09.11.2021 ob 20:46 Javni Sektor gost

      Za vse pride roka pravice in žezlo resnice. Vsakemu neverneži in proticepilcu naj pride k meni da mu pokažem v kakem dreku smo. Kako zaradi idiotov umirajo ljudje. Kolikšen davek morajo plačati zaradi objestnežev nedolžni ljudje. Slovenski narod kot že mnogokrat ne zna in noče zaradi samega sebe in svojega egota priznati mogoče je res.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.11.2021 ob 21:01 gost

        Nihče na svetu še ne ve kaj se bo cepljenim dogajalo za dve, pet let. Ne bodi preveč siguren, da delaš prav.

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.11.2021 ob 21:26 vdfbvebv gost

        Velika verjetnost je, da jim bo zrasel rep. Glavno, da se ve, kaj povzroča kovid nekaterim ljudem. Tiste, ki kovid ne pokonča, pokončajo druge bolezni, ker za njih ni mesta v bolnišnicah.

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.11.2021 ob 21:46 gost

        21:26, nekateri mladi pa po cepljenju umrejo. Če se ne bi cepili, bi ostali zdravi in živi.

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      09.11.2021 ob 20:53 xbv rwhr gost

      Kmalu se bom šel cepit tretjič, potem pa grem iskat čarovnice. Necepljeni pa boste na to še morali malo počakali.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      10.11.2021 ob 8:56 gost

      ,,,, javni sektor,,,, delajo res ampak samo polovica druga polovica pa drka kurac na počitnicah in v vaše vrste ko pride nazaj privleče sabo kovideka v veliki obliki. Zato si rid naredite v svojih vrstah. Tiste medicinske sestre kere se gnetejo v pisarna sprejemnih ena na drugi ne gre jo na oddelek. Tiste z oddelka pa v pisarno da vse občutijo kako je biti na oddelku. Isto zdravniki ei se samo setajo eni pa niti na vc ali kavo ne morejo.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.