https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Jereb: Pritisk na bolnišnice se stopnjuje, na intenzivni negi skoraj 80 odstotkov necepljenih

10.11.2021  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 so sodelovali vodja Oddelka Intenzivne terapije Infekcijske klinike UKC Ljubljana prof. dr. Matjaž Jereb, Martina Gašperlin, v.d. glavne tržne inšpektorice, in dr. Branko Podpečan, direktor Inšpekcije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.


V zadnjih sedmih dneh je bilo povprečno potrjenih preko 3.300 primerov, 14-dnevna incidenca pa se je povzpela na 1.849.

Dr. Matjaž Jereb je poudaril, da se pritisk na bolnišnice stopnjuje. "Danes imamo v državi že več kot 38 tisoč aktivno okuženih, nekaj odstotkov od teh jih bo kasneje potrebovalo bolnišnično zdravljenje, kar lahko pomeni neobvladljive razmere."

V UKC Ljubljana imajo danes hospitaliziranih 239 bolnikov, od tega 71 na intenzivni negi in so neposredno življenjsko ogroženi. Hospitaliziranih imajo pet porodnic in tri otroke (dva stara 11 mesecev in eden dve leti). 

 

"Če bi imeli višjo precepljenost, se ne bi soočali s temi številkami, ki jih imamo danes. Celotna država je talec posameznikov, ki zaradi neutemeljenih razlogov niso opravili cepljenja in se ne držijo ukrepov," izpostavi Jereb. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.11.2021 ob 12:14 DEBELI FUKNJENEC gost

      Jereb: Pritisk na bolnišnice se stopnjuje, na intenzivni negi skoraj 80 odstotkov necepljenih...ne lažite ka de mi frtgalou glavou tak ali vačik mi je možgane internet skuro zaj pa tej kovid od zajtra do večera!

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.11.2021 ob 12:19 Cigo gost

      je je, lažejo ga beli uniformiranci ka bi ga radi meli kovid dodatke te pa za nas Cigane pravijo ka kradnemu državni dinare . Mi smo ga tudi imeli izpade dohodkov ko so ga bili vsi med korono doma. mi ne moremo da delamo či so civili doma, težko se prikradeš mu na dvorišče neopazno.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.11.2021 ob 16:20 gost

      Lani konec novembra je bilo v bolnišnicah več kot 1.300 kovid bolnikov, od tega na intenzivni negi 212 bolnikov, pa je sistem funkcioniral. Nehajte nenehno strašiti ljudi in raje svoje dobro plačano delo opravite kot veleva Hipokratova prisega.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.11.2021 ob 17:53 cinki gost

      Ja je kriza ampak ne morem vejeti da imajo v mursko soboški bolnišnici cca 50 covidnih bolniko od tega cca 15 na intenzivni negi pa več ne zmorejo delovati, Enostavn tega pa ne razumem. Bodite zdravi in se spoštujt med seboj,

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.11.2021 ob 19:07 gost gost

      Evo rezultati poletnih počitnic na Hrvaškem, tak kak lani, to nihče ne vuple povedati. Te je politika pravla ite samo ta, budale od naroda so pa šle. Zdaj pa mamo, ka mamo.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      10.11.2021 ob 19:49 gost gost

      Ja pomožna šola za takše, ka ste hodili ta na morje. Seljaćine, ka ne vejte, ka je m orje tudi drugod. Ja, ka moremo tupasti odstotek naroda. Tak je vedno b ilo in tak bo.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      11.11.2021 ob 8:01 Drzavljan gost

      Mene zelo skrbi ta zasedenost v bolnišnicah zaradi covida! Bog ne daj,da pride v Sloveniji do kakšne večje naravne nesreče,kam bomo pa te dali poškodovane?? Koliko bolnic smo zgradili od samostojnosti do danes???

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.