https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Kdo sta zdravnika, ki naj bi z lažnimi potrdili zaslužila milijon evrov?

10.11.2021  

Kot smo včeraj že poročali, so kriminalisti na območju več policijskih uprav preiskovali kazniva dejanja s področja gospodarske kriminalitete ter pridržali dva zdravnika, ki sta zlorabljala svoj položaj.

Tako so iz Policijske uprave Maribor včeraj sporočili, da so njihovi kriminalisti skupaj s kriminalisti policijskih uprav Ljubljana, Celje, Novo mesto, Murska Sobota, Kranj in Nova Gorica po državi izvedli operativne dejavnosti na območju več policijskih uprav v preiskavi kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete. Preiskava je bila usmerjena v sum zlorabe uradnega položaja, jemanja in dajanja podkupnin. Na podlagi sodnih odredb pa so izvedli več hišnih preiskav zasebnih in poslovnih prostorov ter osebnih in tovornih vozil. Iskali pa so dokaze o storitvi kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic z elementi korupcije. 

Večer pa dodaja, da so ob tej preiskavi policisti trčili tudi ob svojega koruptivnega kolega, ki naj bi že izgubil službo. In da naj bi obiskali tudi Zdravstveni dom Lenart. Direktor Jožef Kramberger je pojasnil, da so pri njih "opravili informativni razgovor v povezavi z nekdanjim zaposlenim zdravnikom".

Kriminalisti so tako včeraj že pridržali dva zdravnika, ki sta zlorabljala svoj položaj. Po zbranih obvestilih in dokazih pa ju bodo s kazensko ovadbo prepeljali pred preiskovalnega sodnika. Šlo naj bi za Rajka Brgleza iz Zdravstvenega doma Lenart in zasebnega zdravnika Izudina Kanlića s Ptuja, ki naj bi zaslužila več kot milijon evrov, poroča SIOL.net, ki je celo razkril imena omenjenih zdravnikov. 

Beno Meglič vodja mariborskih kriminalistov je včeraj na novinarski koferenci povedal, da sta zdravnika osumljena, da sta v zadnjih letih izdala več kot 10.000 lažnih zdravniških spričeval, eden od njiju pa tudi okoli sto lažnih PCR in hitrih antigenskih testov v zvezi s covidom-19. Ob tem so v preiskavi še ugotovili, da je eden od osumljenih zdravnikov v času epidemije covid-19 neupravičeno proti plačilu izdajal potrdila o prebolelosti omenjene bolezni, čeprav je vedel, da ti ljudje bolezni covid-19 sploh niso preboleli. Isti zdravnik je izdajal tudi potrdila o opravljenih hitrih antigenskih in PCR-testih. S tem naj bi si pridobila za milijon evrov protipravne premoženjske koristi. Po njegovih besedah naj bi kršila več predpisov s področja medicine dela, prometa in športa ter neupravičeno izdajala zdravniška spričevala, ki jih kot pogoj za opravljanje dela potrebujejo organizacije in podjetja ali pa jih posamezniki potrebujejo za dokazilo zdravstvene usposobljenosti pri opravljanju različnih dejavnosti, kakršne so tudi športne dejavnosti.

Predkazenski postopek sicer poteka tudi zoper večje število osumljenih odgovornih oseb podjetij in organizacij, ki so za svoje zaposlene ali člane na nezakonit način pridobile zdravniška spričevala. 

* Fotografije so simbolične: Pixabay.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.11.2021 ob 13:55 gost

      Odraz stanja in duha v RS !

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.11.2021 ob 14:31 gost

      Nej sta se zgledovala po vladi ampak sta imela mali plači.

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.11.2021 ob 14:31 gost

      Nej sta se zgledovala po vladi ampak sta imela mali plači.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.11.2021 ob 16:02 gost

      Zdravniki so preobremenjeni taki gnoji pa veliko služijo ukraden denar. Zakaj se zdravstveni minister ne po briga da bi si čas krajšal na kovid oddelku. Ne da jamra na konferenci ker je pomanjkanje zdravnikov.

      14 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.11.2021 ob 16:44 gost

      Gost 16.02 - Tebi pa očitno primanjkuje pameti

      3 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      10.11.2021 ob 18:02 gost

      16 44 zakaj ker je nimaš ti misliš da je nihče nima. Posebej tisti ker napiše resnico in sam svojo glavo razmišlja

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      10.11.2021 ob 18:27 gost

      To je zdaj pravna država ,kaj naj reče pameten slovenski državljan na vse to.Veste kaj?.Jebite se vsi,ki govorite kako pravna je naša država.Enemu podarimo 29.milijonv evrov drugi nam kar z goljufijo vzamejo milijon,pa vsi srečno naprej.Kako dolgo bo se še kradlo denar od ljudstva.Ajde Pahor,Janša,in vsa ta banda v Slovenskem parlamentu.Prosim odgovor.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.11.2021 ob 18:32 gost

        Ti boš Janšo in Pahorja spraševal? Ta dva sta pri največjih lumparijah in krajah bila zraven.

        12 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.11.2021 ob 12:50 kilonja gost

        Za Jankovićev odpis dologov že skoraj 40 mio € boš mogel vprašati poslance Levice, SD- ja, Alenčice, potem stranko Mira Cmerarja no modernega centra itd...

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.11.2021 ob 12:58 gost

        Kilonja zopet lažeš. Ne gre za 40 milijonov evrov amšak za veliko manjši znesek. Ta zakon je pa sprejela desna vlada, ko stranke Levice in stranke Mira Cerarja še v parlamentu ni ilo. Kaj pa SDS raščanovih 34 milijonov evrov? Zaradi tega Jankovića, ki je Janšo na državno zorovskih volitvah po cigarete poslal in, ki ga Janša sovraži v dno duše, se bo vam, njegovim pudljem, še zmešalo.

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      10.11.2021 ob 21:40 kilonja gost

      Izudina Kanlića

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.11.2021 ob 13:05 gost

        Kilonja, kaj res? Kaj pa Dragić, Dončić, Nikolić, Beović, Prepelić, Alibegović, Bečirović, Hodžić, Jurković, Murić, Omić????????????????

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      11.11.2021 ob 9:16 kar en gost

      Samo milijon in odpuščena? Potem morate komplet parlament razpustiti!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      11.11.2021 ob 13:18 kilonja gost

      Kje začneva ? Dragić prijateljujejo s srpskim fašistom z republike srpske Doditokm ;) ...ostalo sama mafija, delavci Perutnine Ptuj imajo minimalne plače Doničić pa snema drage reklame za njih...ostalih en poznam, verjetno gradbinci lokalni povezani z mafijo od doli.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.