https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Hitri test za samotestiranje ne bo več veljal kot dokazilo za vstop v Slovenijo

11.11.2021  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 sta sodelovala državni sekretar na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Damir Orehovec in dr. Mateja Logar, vodja svetovalne skupine pri Ministrstvu za zdravje. 


"Vlada je na današnji seji sprejela spremembe odloka, ki določa pogoje vstopa v državo in sicer sta bili sprejeti dve ključni spremembi. Starost otroka, ki lahko vstopi v Slovenijo brez pogoja PCT v spremstvu ožjega družinskega člana se iz 15 let znižuje na 12 let.

Hitri test za samotestiranje ne bo več veljal kot dokazilo za vstop v Slovenijo. Spremembe bodo v veljavo stopile v ponedeljek, 15. novembra.

Vlada je obravnavala tudi nekatere spremembe odloka, ki govori o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb s COVID-19. Sprememb odloka vlada sicer še ni sprejela, so se pa ministri dogovorili o nekaterih spremembah, ki bodo potrjene na dopisni seji," pove Maja Bratuša.

"V populaciji je število okužb še vedno visoko, manjši pritisk na bolnišnice pa lahko pričakujemo šele po 7 dneh, ko se bo začelo stanje v populaciji umirjati. Pritisk na intenzivne enote pa se bo začel zmanjševati še 10 dni kasneje.

Ko bolnik pride v intenzivno enoto, praviloma v njej ostane vsaj 10 dni. Postelje v intenzivnih enotah so omejene. Lahko jih povečujemo samo do določenega števila," pove Logarjeva.

 

"V skoraj dveh letih boja z epidemijo smo se naučili, da virus ne izbira in da bo izkoristil vsako možnost, da se bo širil. Tukaj nastopimo mi, ki lahko ukrepamo in se obnašamo tako, da virusu preprečimo širjenje.

V tem trenutku je res pomembno, da vsak izmed nas razume, zakaj so ukrepi. Ukrepi niso usmerjeni proti vam, ampak proti virusu in za zajezitev okužb. Eden izmed najpomembnejših ukrepov je še vedno cepljenje, ker lahko prepreči hujši potek bolezni.

Zahvalila bi se vsem, ki dosledno upoštevate ukrepe in ste resno vzeli pogoj PCT. Na ta način bomo tako uporabniki, kot ponudniki omogočili, da dejavnosti ostanejo odprte," še pove Logarjeva.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.11.2021 ob 18:31 gost

      Sto se pa uporablja teste keri so čisti škart. To mi lajki vemo že eno leto in pol. Samo stroka tega nvej in debil vladni ker so te teste nabavili SDS podmladek drogeraši. Za kar so prejeli riši piši 2 miljoncka.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.11.2021 ob 21:37 cinki gost

      Kdo pa bo kontroliral teste.Na mejnih prehodih Radgona in Gederovci že dolgo dolgo ni nobene kontrole.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.11.2021 ob 22:39 ........ gost

      primanjkuje zaposlenih, mi iz zavoda za zaposlovanje pa ne gremo delat, ker nam je predobro, da bi se potegovali za delo.Leto dni še zdržimo, nato pa itak Slovenija FINANČNI POLOM, to bo komaj bolezen, ne kovid, to je nula, recesija bo udarila kot 100 hudičev, tak, da delavci ne bodo meli časa iti iz tovarn, 14 ur dela ali zaprtje tovarn. Uživajte ob delu, pozdravlja vas inflacija, ki smo jo imeli v Jugi, samo denarja pa tud.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.11.2021 ob 23:00 Istenem gost

      Vsako leto 10 % inflacija pa bo mir za vse ljudi na svetu.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.