https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Pejsaži Prekmurja

Kdaj: Sobota, 04.12.2021 ob 20:00

Kje: Murska Sobota, Mikk

Vsaka krajina ima svoj karakter in svoj zven. Tako pokrajina, kot tudi njeni prebivalci, so v Prekmurju preko zgodovinske odcepljenosti izoblikovali ter ohranili svojo značilno identiteto. Pejsaži Prekmurja upodabljajo zvočnost regije v kateri je avtorica odraščala. Pri tem skrbno in z občutkom odstirajo mnogotere plasti in značilnosti panonskega podeželja, ki nam pripoveduje v majhnih, skorajda neopaznih zgodbah. V odzven regionalnim pokrajinskim značilnostim, tamkajšnji prebivalci svoje navdihe beležijo v izrazitem jezikovnem narečju. Ta se je skozi zgodovino ohranil tudi v literaturi. Pejsaži Prekmurja nas nagovarjajo večplastno. Besedila prekmurskih avtorjev (D. Šarotar, F. Lainšček, M. Vincetič, M. Kranjec, J. Novak, idr.) se melodično prelivajo v glasbo, ki je nastala po navdihu zvočnih posnetkov narave in umetniškega izraza avtorice. Da jim lahko zares prisluhnemo, od nas zahtevajo umirjeno telo in um. Nastane tišina, ki je potrebna v umetnosti, da se besede povežejo in se rodi pesem. Je prostor iz katerega se rodi glasba in priložnost za poslušalca, da se prepusti vabilu v slušni svet nevidnega valovanja Pejsažov Prekmurja.

KONCERT: Sobota 04. decembra ob 20.uri

ZVOČNA INSTALACIJA: Vsak dan od 29. novembra do 04. decembra Prostori MIKK kluba, Trubarjev drevored 4, 9000 Murska Sobota

Oba dogodka sta brezplačna.

Projekt sofinancira Ministrstvo za kulturo in Mestna občina Murska Sobota.

Alja Petric, pevka rojena v Prekmurju, je svoje življenje po diplomi iz arhitekture usmerila v raziskovanje glasbene umetnosti, glasovno-zvočnih frekvenc in njihovega vpliva na človeka. Zaključila je študij jazzovskega petja in pedagogike na Privatni Univerzi Gustava Mahlerja v Celovcu, je samozaposlena v kulturi in mentorica petja. Njena glasbena raziskovanja segajo od interpretacije glasbenega izročila raznolikih kultur, do projektov uglasbene poezije, jazza in sodobnih eksperimentalnih zvočnih performansov. Od januarja 2018 aktivno sodeluje s skladateljico, pevko in producentko JUNEsHELEN v projektu Zvočne krajine – Spevi & Arije. Navdih pri svojem umetniškem ustvarjanju išče skozi zvočne pokrajine v naravi in vsakodnevno urbano življenje v prestolnici. V tem okviru raziskuje nastanek in obstoj zvoka, besede in melodije ter funkcijo njihove sporočilnosti.