https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Vindišar: »Trenutno ne moremo poskrbeti za večjo naravno ali prometno nesrečo«

24.11.2021  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni covid-19 sta sodelovala državni sekretar na Ministrstvu za zdravje mag. Franc Vindišar in Martina Gašperlin, v.d. glavne tržne inšpektorice.

Franc Vidnišar je predstavil stanje v slovenskih bolnišnicah. Bolnišnično oskrbo trenutno potrebuje 1168 ljudi, od tega se na intenzivnih enotah zdravi 283 bolnikov. Intubiranih je kar 206 pacientov, povprečna starost na oddelkih intenzivne terapije je 64,7 leta.

Posebej je izpostavil tudi pomanjkanje kadra v bolnišnicah. Kot je povedal bolnišnice aktivno sklepajo dogovore z drugimi zavodi glede premeščanja kadrov.

Covid bolnišnice so se po besedah Vindišarja tudi notranje reorganizirale. Ob tem je izpostavil tudi, da so se za pomoč na covid oddelkih javili tudi zaposleni pri koncesionarjih in zasebnikih, študentje medicine in zdravstvene nege ter dijaki.

»Ko prerazporedimo zdravnika in medicinsko sestro na covid oddelek, ju odvzamemo iz drugega delovišča. To pomeni, da delo tam ni opravljeno. Zato nam v zdravstvu razen obravnave nujnih primerov, v tem trenutku vse stoji. Nenujni posegi se ne izvajajo,« je spomnil Vindišar in izpostavil, da v tem trenutku niti ne morejo več ustrezno poskrbeti za večjo naravno ali prometno nesrečo, kjer bi imeli večje število ponesrečencev.

Vindišar se je tudi zahvalil vsem strokovnjakom, ki na razne načine skušajo ozaveščati javnost o virusu in o pomenu cepljenja: »Na tem mestu se zato še posebej zahvaljujem dr. Romanu Jerali in ekipi strokovnjakov s področja medicine, virologije, farmacije in cepiv, ki so pripravili zbirko odgovorov in doslej znanih dejstev in raziskav o bolezni covid-19, cepivih.«

»Kar je še posebej pomembno je dejstvo, da so znanstvena dognanja uspeli predstaviti na poljuden način, razumljiv širši javnosti,« je še dodal Vindišar. Omenjeno zbirko odgovorov si lahko preberete na povezavi TUKAJ.

Martina Gašperlin, v.d. glavne tržne inšpektorice je povedala, da je tržni inšpektorat v preteklih dveh tednih nadaljeval s poostrenim nadzorom, s poudarkom na preverjanju PCT zahtev.

»Inšpektorat je opravil nadzore pri okoli 1200 subjektih, manjše nepravilnosti so bile ugotovljene pri 265 subjektih. Od tega je bilo samo med obema vikendoma s strani tržnih inšpektorjev opravljenih 263 nadzorov,« je povedala.

V primerih, kjer kršitve kljub predhodnemu opozorilu niso bile odpravljene, je bilo izdanih 20 plačilnih nalogov v skupni vrednosti 83.200 evrov in sicer, ker zavezanci niso preverjali pogoja PCT pri strankah.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.11.2021 ob 12:49 Čergoli gost

      Banda fašistična!!!

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.11.2021 ob 15:22 gost

      Po Prekmurju se sprehajajo naj bi ali pomagat v bolnico ce so take kritične razmere. Nej ka se vsi dokturi keri bi lejku pomagali ideju za pijar novinarje. To Leku dela pijan simuniti da ima konference ker itak nič nedela edini kupice prazni. Včeraj je v Prekmurje vse bejžal du mizice kjer so bile postavljene kupice. Še novinark je maju Nej poslal v vražju mater ker ga je ovirala pri njegovi hitrosti za kupicami.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.11.2021 ob 18:23 gost

        Idijoti vsaj obnašali bi se lahko lepše, kak vas ni sram UPAM DA NE BOSTE VI POREBOVALI POMOČI, NE POZABITE NESREČA NIKOLI NE POČIVA.

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.