https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

FOTO: Šimundža in Lorbek o tekmi s Tottenhamom, Muraši opravili uradni trening

24.11.2021  

Muraši bodo jutri ob 18.45 v mariborskem Ljudskem vrtu odigrali tekmo 5. kroga  Konferenčne lige. Pred tekmo na kateri bodo gostili angleški Tottenham sta danes pred uradnim treningom svoje misli strnila Nik Lorbek in trener Ante Šimundža.

Pred nogometaši Mure je jutri prva tekma po kar 17-dnevnem premoru. Po reprezentančnem premoru je bila namreč pretekli konec tedna še odpovedana tekma z Olimpijo zaradi česar so Muraši morali nekoliko spremeniti svoje načrte.

»Prvo smo izkoristili nekaj časa za počitek, za pripravo na treninge ter za pripravo na tekmo. Na dogodek ta vikend pa nismo mogli vplivat. Zelo hitro smo se prilagodili, koliko smo se lahko in zdaj čakamo na nove izzive,« je o najdaljšem premoru brez tekme v tej sezoni premoru povedal Nik Lorbek.

»V vsakem primeru smo mi bazirali naš in počitek in regeneracijo in pripravo po tej reprezentančni pavzi na tekmo z Olimpijo, a mimo višje sile ne moremo,« pa je dejal Šimundža in dodal, da so naredili tisto kar je bilo najbolj smiselno, se osredotočili na tekmo s Tottenhamom in se nanjo pripravili z enim dnevom priprav več.

Tottenham s katerim se bo Mura pomerila jutri pa bo nekoliko drugačen, kot Tottenham s katerim je igrala v Angliji, saj ima novega trenerja Antonia Conteja. »Zna se zelo dobro pripraviti na nasprotnika ne glede na rang tekmovanja, kjer tekmuje,« je o Conteju povedal Šimundža in dodal da z njegove strani in s strani Tottenhama pričakuje »zelo agresivni način igre, ki bi nam naj ne odgovarjal«.

»Igralci imajo iste karakteristike kot prej, malo so spremenili formacijo. Še vedno pa gre za ekstremno dobro ekipo in za dobre posameznike,« pa je spremembo komentiral Lorbek.

Glede same tekme se tako Lorbek kot Šimundža strinjata, da je prvih 15 minut pritisk nasprotnika največji. »Na njih se je težko pripravit, ker oni igrajo vsak teden tako tekmo, tak ritem, tak tempo mi pa pač pridemo z neke druge okolice v to. Probamo se čim boljše pripravit, da je ta razlika na začetku čim manjša,« je povedal Lorbek.

»Dejstvo je, da imajo močnejša imena kot mi, ampak marsikdaj smo mi tudi pokazali, da se tudi s takšnimi tekmeci lahko kosamo. Seveda pa moramo vztrajati v svojih zahtevah, vztrajati v svoji pragmatičnosti, delavnosti, enostavnosti, bit čvrsti predvsem v duelih in seveda poskušat jih presenetit tam kjer najmanj pričakujejo,« pa je povedal Šimundža in dejal da na tekmi pričakuje hrabro, tekmovalno, samozavestno in borbeno Muro.

Muraši so danes ob 19. uri v Ljudskem vrtu opravili uradni trening. Na tekmi pa tokrat ne bo Bobičanca, Škofleka in Maruška.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.11.2021 ob 21:46 Geza Mezga gost

      Filozofi a kmalu bo spet sledila kruta realnost.

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.11.2021 ob 23:05 AAAAAAAAAAAAAAA gost

        Realnost je tou ka smo lejko ponosni na Muro kera je do zdaj pokazala kak se borij prouti 100x več vrejdnin klubon. Samo hrabro če te se dale tak borijli van nišče nede zamero, či nede pozitivnoga rezultata. Moremo pa biti optimisti v nogometi se marsikaj zgodij. Mura je večna.

        10 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.11.2021 ob 7:52 gost

        AAAAAAAAAAAAAAAAA, ti si tudi večni idiot. Bolj stari bolj nori. Ko v življenju nimaš drugega kot Muro, moraš res biti prekleto ubogi v glavi.

        4 5 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.11.2021 ob 11:52 gost

      Geza,more biti fejs žmetno ha,ka se te svoja lastna mati sramuvle.Bole boj tiho,pa idi v cerkev.

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.11.2021 ob 13:01 gost

      Ne pozabite seboj vzeti Trejzo pa bo ona napravila postavo ona pravi,da je velki strokovnjak za nogomet

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.11.2021 ob 0:03 AAAAAAAAAAAAAAA gost

      Gost 7:52 s svojin komentaro kažeš svojo kulturo pa inteligenco. Ge tebi nemo razlago kakšno je moje življenje ka te tou niti ne briga. Pa prijdi na stadion najdeš me nad napison Mura je večna pa mi idiote lejko talaš, nej pa ka se skrijvleš na forumi pa ka mo te vido kak si hraber.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.