https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Telekom ukinja dobavo elektrike svojim uporabnikom

29.11.2021 ob 13:45  

Telekom Slovenije je na svoji spletni strani objavil, da konec meseca decembra prekinja dobavo elektrike svojim končnim uporabnikom. Svoje naročnike poziva, naj čim prej poiščejo novega dobavitelja in z njim sklenejo pogodbo, ker lahko prehod k drugemu ponudniku traja dlje časa, tudi do mesec dni.

Za zdaj ni jasno zakaj so se pri Telekomu odločili za to potezo, špekulacije pa so, da ob podražitvah elektrike na borzah niso imeli zagotovljenih zadostnih količin po cenah, ki bi omogočale dobavo glede na sklenjene pogodbe. Tako bodo s 1. januarjem 2022 prenehali z dobavo električne energije končnim uporabnikom. 

Lahko ostanete brez električne energije?

Pogodbo z novim dobaviteljem morate skleniti najkasneje do 31. decembra letos, opozarjajo na Telekomu. Njihovi naročniki, ki ne bodo pravočasno sklenili pogodbe z novim dobaviteljem električne energije, bodo v skladu z energetsko zakonodajo s 1. januarjem 2022 prešli na tako imenovani sistem zasilne oskrbe.

Kar pomeni, da jim bo dobavo električne energije zagotavljal SODO (Sistemski operater distribucijskega omrežja z električno energijo). Cenik za zasilno oskrbo z električno energijo je v celoti objavljen na spletni strani SODA, je pa ta praviloma višja od tržnih cen, zato je še kako pomembno, da se menjava dobavitelja uredi čim prej.

SODO gospodinjstvom za kilovatno uro po višji tarifi računa 0,23662 evra, za nižjo tarifo 0,15406 evra, za enotno tarifo pa 0,21794 evra.

Postopek menjave dobavitelja elektrike

Celoten postopek menjave dobavitelja električne energije je po korakih predstavljen na spletnih straneh agencije za energijo in SODO.

Agencija pojasnjuje, da mora odjemalec novemu dobavitelju posredovati izpolnjeno vlogo z minimalnim naborom podatkov prek spletnega obrazca, elektronske ali navadne pošte oziroma vzpostavi telefonski kontakt ter izrazi namero o izbiri dobavitelja. Pri tem lahko odjemalec tudi pooblasti novega dobavitelja, da v njegovem imenu izvede vse potrebne aktivnosti za uspešno izvedbo menjave dobavitelja.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.11.2021 ob 14:11 gost

      Jebe se mi za telekom , zdaj ko ni več monopolist bo tak crkno , prav je tako.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.11.2021 ob 14:59 ..... gost

      banda od bande, samo dobiček, vse drugo nula.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.11.2021 ob 21:26 gost

      Da so ga mislili prodati nemcem ka bi še nekaj dobili za njega , še pomnimo kdo je bil najbolj proti , zdaj pa vse vrag zeme , pa nede nika vrejdno , ker imeti monopol ali pa delovati na trgu je bistvena razlika.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.02.2022 ob 15:10 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.