https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Slovenija uvaja večkratno testiranje za potnike iz držav južne Afrike

2.12.2021  

Zaradi širjenja nove koronavirusne različice omikron je vlada včeraj na dopisni seji sprejela, da morajo potniki, ki pridejo v Slovenijo iz določenih sedmih držav na jugu Afrike, med desetdnevno karanteno opraviti tri PCR-teste. Odlok bo začel veljati naslednji dan po objavi v uradnem listu.

Zaradi širjenja omikrona je še naprej obvezna desetdnevna karantena ob vstopu v Slovenijo za osebe, ki imajo prebivališče ali so se v zadnjih 14 dneh pred vstopom v Slovenijo zadrževale v Južni Afriki, Lesotu, Bocvani, Zimbabveju, Mozambiku, Namibiji ali Esvatiniju, so sporočili z vlade.

Nova pa je odločitev vlade, da morajo osebe, ki prihajajo iz omenjenih držav, opraviti test PCR takoj po vstopu v Slovenijo ter peti in deseti dan po napotitvi v karanteno na domu. Obvezne karantene ne morejo predčasno prekiniti.

Osebe, ki so iz teh držav vstopile v Slovenijo v obdobju 14 dni pred uveljavitvijo tega odloka, morajo o tem obvestiti interventno številko 113 in se odpraviti v karanteno na domu za deset dni od datuma vstopa v Slovenijo. Test PCR morajo opraviti takoj po klicu in na zadnji dan karantene na domu.

Še vedno velja, da se tujcem brez prebivališča v Sloveniji, ki prihajajo iz teh držav, vstop ne dovoli.

Vlada pri tem še svetuje, da osebe, ki prihajajo iz držav, ki niso na seznamu, a je bil tam potrjen omikron, ob vstopu v Slovenijo opravijo hitri test.

Foto: Pixabay.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.12.2021 ob 11:45 gost

      V AFRIKI SE SMEJIJO TEJ PANIKI, KI JO DELAJO PLAČANCI FARMACEVTOV. V EVROPI BODO PA ZARADI NENEVARNEGA VIRUSA ZAPIRALI IN PSIHIRALI LJUDI. PONAVLJAJO SE LETA PRED DRUGO SVETOVNO VOJNO. SAMO SLEPI IN BUTASTI TEGA NE VIDITE.

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.12.2021 ob 19:07 gost

        SLEPI SI TI IN TEBI PODOBNI, DA BOŠ NUCO BOLNICNO ZDRAVLJENJE SI PLAČAJ SAM. UPAM DA BODO SPREJELI TA SKLEP.

        5 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.12.2021 ob 21:51 gost

      fašist si ti in vsi na levi.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.12.2021 ob 5:38 gost

      FAŠIST SI TI IN TVOJ VELIKI JANEZ JANŠA.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.