https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Na avtoceste prihajajo novi radarji, tudi v Pomurje

08.12.2021 ob 13:10  

Na slovenskih avtocestah bo predvidoma prihodnje leto na osmih odsekih steklo sektorsko merjenje hitrosti, nekatere lokacije so povsem nove. 

Na posameznih odsekih slovenskih avtocest bo kmalu zaživel sistem sektorskega merjenja hitrosti. Kot sporočajo iz Darsa, je v pripravi razpis za izbiro ustreznega kandidata, ki bo poskrbel za postavitev opreme, poroča Avto magazin. Gre za projekt vreden 1,8 milijona evrov, sistem za sektorsko merjenje hitrosti pa bo postavljen po novem na osmih lokacijah po celotnem avtocestnem križu. Če ne bo zapletov z razpisom, bi lahko sistem za merjenje začel delovati že junija prihodnje leto.

Tudi za Prekmurje in Gorenjsko 

Nov načrt postavitve vsebuje tako še gorenjsko avtocesto in sicer odsek med Šmartnim in Vodicami in pa pomursko avtocesto odsek Sveti Jurij ob Ščavnici - Vučja vas. 

Sistemi za sektorsko merjenje hitrosti bodo tako postavljeni na naslednjih odsekih: Sv. Jurij ob Ščavnici - Vučja vas, Slovenske Konjice - Fram, Arja vas - Celje, odsek Trojane, Logatec - Vrhnika, Unec - Razdrto, višjegorski klanec in pa Šmartno - Vodice na gorenjski avtocesti. 

Navedene odseke so na Darsu izbrali v sodelovanju s policijo, in sicer glede na to, kje so najpogosteje kršitve največje dovoljene hitrosti oziroma prometne nesreče.

Dars bo pridobljene podatke posredoval oddelku avtocestne policije, ki skrbi za nadzor nad samodejnimi merilniki hitrosti. Pričakovanja so, da se bo zaradi novega sistema merjenja močno povečala varnost na avtocestah, hkrati pa tudi pretočnost.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.12.2021 ob 14:55 AAAAAAAAAAAAAAA gost

      Ka pa bluzijo kakšna pretočnost de zdaj, menša de ka de se narod bojo ka ne prekorači povprečne hitrosti pa de se prepomali vozo, tou je dokazano.

      12 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.12.2021 ob 21:51 gost

      Pa v pomurji ni avtoceste,kdaj vam bo to jasno.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.12.2021 ob 22:07 gost

      HITRA cesta v POMURJU je maslo levuharjev.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.12.2021 ob 19:30 gost

      Za božjo voljo,a kakšne radarje pa rabimo na Pomurski Hitri cesti,kjer je omejitev 110 km ,verjamem pa ,da državna blagajna se mora napolnit .

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.02.2022 ob 14:58 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.