https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Število covidnih bolnikov se zmanjšuje, v začetku prihodnjega leta bodo začeli graditi in obnavljati

Rakičan, 14.12.2021 ob 13:00  

Število covidnih bolnikov se v Splošni bolnišnici Murska Sobota počasi zmanjšuje, a ob tem prebivalce Pomurja še naprej pozivajo, da ravnajo odgovorno, upoštevajo vse preventivne ukrepe ter se cepijo proti covidu-19.

Trenutno jih je na covidnih oddelkih 57, od tega 13 na intenzivnem zdravljenju. Ambulantne dejavnosti potekajo nemoteno, za 30 odstotkov so povečali operativne dejavnosti s stopnjo nujnosti nujno in zelo hitro.

Obiski na vseh oddelkih ostajajo prepovedani.

Ob zmanjševanju števila obolelih s covidom v Sloveniji so tudi v soboški bolnišnici zmanjšali zanje namenjene zmogljivosti ter s tem povečali obseg zdravljenja necovidnih bolnikov in operativnih dejavnosti.

Za covidne bolnike imajo predvidenih 55 postelj, od teh 18 za intenzivno obravnavo. Ko so zmogljivosti zapolnjene, jih premeščajo v bolnišnico Topolšica in bolnišnico Sežana. V tem tednu so za 30 odstotkov povečali delež operativnih dejavnosti, kjer izvajajo operativne posege s stopnjo nujnosti nujno in zelo hitro, ambulantno dejavnost izvajajo nemoteno za vse stopnje nujnosti.

Obiski so na vseh oddelkih še vedno prepovedani, razen iz pietetnih razlogov. Dovoljena je prisotnost partnerja pri porodu ob izpolnjevanju pogoja PCT. Komuniciranje s svojci je možno prek tabličnega računalnika po dogovorjenem terminu.

Bolnišnica je decembra dobila poslovilni prostor, kjer se lahko svojci dostojno poslovijo od preminulega. V naslednjem tednu bodo za najmlajše paciente po enoletnem premoru zaradi covida spet organizirali prihod dedka Mraza, ki bo priplezal po dimniku.

V začetku prihodnjega leta bodo začeli graditi in obnavljati. Obnovili bodo kletne prostore Internega oddelka, uredili odsek za dializo ter uredili in razširili nekdanjo stavbo za ginekologijo za potrebe negovalnega oddelka bolnišnice.

V bolnišnici so ponosni na dosežek zdravnika Luke Roškarja, ki je konec novembra na Medisovem mednarodnem natečaju za medicinske raziskave (International Medis Awards for Medical Research 2021) prejel nagrado za znanstvenoraziskovalni dosežek na področju ginekologije.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.12.2021 ob 13:37 gost

      Vse se vrti okoli virusa keroga že sam bogec več nerazmi. Vij se pa pripravljate ne prenovo bolnice. Pred par dni vami pa je stanje v bolnica bilo kao kritično čez vse meje. Šce Italijani su mogli priji knan ko pomagat se pa je izkazalo da su bilij tukar Samu malo na dupusti. Glavnu ka si je vlada bolna nesposobna napravila sramoto v sveti ka su edini naj obvladovali virusa.

      20 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.12.2021 ob 13:54 xxxyyyzzz gost

        Ka si budalo ali se budo delaš? Vej pa ne piše, ka do prenavlali covid oddelek ampak staro ginekologijo, ka de tou grato negovalni oddelek, v kerom do lejko kda tudi covid oddelek. Plus toga prenovo nedo delali doktori pa medicinske sestre, ampak gradbinci pa strojniki, te pa nemajo veze z Corono. Eni rejsan nemrete iz svoje kouže, ka nebi skouz neka dobroga kritizejrali. Najboukse bi bilo, ka se vse zapre pa se naslednjih par let, kelko de prisoten virus, nebi nika gradilo pa prenavljalo samo te bi se idioti pa na tou spravili.

        16 13 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.12.2021 ob 16:40 gost

        BUDALO SI BIL IN BUDALO OSTANEŠ DO TAKRAT KO TE VRAG POCITRA!!!!!!!!!!! Tij ne razmiš ,da tole pišejo nepismeni novinarji , ki pojma nemajo o tem , kako in kaj !

        4 6 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.12.2021 ob 13:52 gost

      1000 % san ka bo Pomgrad delo dobil nišče drűjgi

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.12.2021 ob 16:42 gost

      Vijdiš kak si plijtev!!!!!!!! DElo je že dobil! Što de pa delal Neradnovski Balek !!!!?????

      7 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.12.2021 ob 17:42 gost

      Gnes vele vodja Janez Janša ni vedel odgovoriti zakaj je prodal Prekmurje Madžarom.

      9 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.12.2021 ob 9:34 Bibaleze1 gost

      Same obnove na račun covida,žalostno kaj pa zaposleni na račun covida samo sramorni drobiž,tehnična skužna pa čisto nič,za minimalc avse praznike in vikende,bravo Grabar.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.02.2022 ob 15:43 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.