https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Osnovna šola Križevci sodelovala v projektu »Flipped Classroom for Students from Students«

22.12.2021  

V okviru mednarodnega projekta Erasmus + z naslovom »Flipped Classroom for Students from Students« je od 6. decembra pa do 11. decembra potekalo učno gostovanje v irskem mestu Templemore na »Lady´s Secondary School Templemore«.

V projektu sodelujejo učitelji in učenci iz štirih držav, in sicer šola »Neue Mittelscule« iz Kohfidischa iz Avstrije, ki je tudi nosilka projekta, »Peyo Yavorov« bolgarska šola iz Varne v Bolgariji, irska šola »Lady´s Secondary School Templemore«, IC Anna Frank iz Agrigenta na Siciliji in Osnovna šola Križevci iz Slovenije.

Projekt ima IKT učne cilje, saj učenci snemajo, oblikujejo in montirajo težje učeče učne vsebine za svoje sošolce in zanamce. Le-te se izbirajo glede na rezultate anket, ki jih rešujejo 13 in 14 - letni učenci na sodelujočih šolah. Na Irskem so učenci v heterogenih skupinah iz različnih držav pripravljali učne posnetke, jih zmontirali v priljubljenih aplikacijah in predstavili na gostujoči šoli. Učitelji so jih nato naložili na splet. Poleg tega so opremljali učne portale projekta, pomagali učencem in oblikovali sprotno dokumentacijo, ki je del vsakega projekta.

Gostitelji so jim pripravili precej aktivnosti v popoldanskem času, kjer so spoznali njihovo kulturo, odprtost in ponos na svoje korenine. So narod, ki ima izredno kombinacijo sobivanja z naravo in sodobne tehnologije. Na vsakem koraku so bili deležni tudi božičnega vzdušja, ki jih je hočeš nočeš zasvojilo. Okrašen je bil že vsak kotiček, ob prihodu v Dublin celo letališka steza.

Učenca Tilen Leskovar in Luka Oskomič iz 9. razreda ter mentorici Nada Vajs Vidnar in Alenka Kajtna Zorko so se domov vrnili z ogromno zalogo izkušenj na projektni in osebni ravni.

Učni videoposnetki so že naloženi na učnem kanalu YouTube, novi kraji in novi prijatelji pa so jih bogato obogatili na osebni ravni.

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 16:49 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.