https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Pri Hozjanovih prižgali lučke in postavili na ogled razstavo jaslic

26.12.2021 ob 18:00  

Družina Hozjan iz Hotize je letos že dvajsetič na dvorišču svojega doma pripravila razkošno in nepozabno božično doživetje. Na božični večer so znova prižgali lučke in odprli jaslice.

Hozjanovi vsako leto razstavijo ogromno raznih božičnih motivov in figur. Hišo in dvorišče okrašujejo v spomin na v nesreči preminulo hčerko. Lučke pa tudi letos privabljajo številne obiskovalce od blizu in daleč.

Ob letošnji 20. obletnici so razstavili tudi vse do sedaj izdelane jaslice. Tako si je mogoče poleg letošnjih jaslic, ki so tudi največje doslej, ogledali še ostalih 19. Vsake jaslice imajo svojo zgodbo. V vseh jaslicah pa je skupno čez 3000 figur.

Figure sta Ivan in Marija prinašala z raznih izletov, romanj in potovanj (Slovenije, Avstrije, Italije, Hrvaške, Bosne, Srbije, Češke, Slovaške, Španije, Francije…). Nekatere božične figure so izdelane iz kamna iz Međugorja, ki jih je izdelal tamkajšnji domačin.

Priprave na okrasitev pri Hozjanovih potekajo več tednov. Letošnja priprava je zahtevala veliko dela in pomoči celotne družine, s pripravami so tako začeli že septembra.

Danes, 26. decembra, je potekala tudi blagoslovitev jaslic. Blagoslovil jih je murskosoboški škof msgr. dr. Peter Štumpf.

Jaslice in lučke si bo mogoče ogledali vse do treh kraljev, 6. januarja 2022.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.12.2021 ob 18:31 Kič gost

      Ka ma tej kič veze z Jezušon ka te pušpek odi žegnjavat?

      14 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.12.2021 ob 20:37 Kr neku gost

        Ma ti pa si itak idiot btw 20 obletnica je odkar so izgubili hcerko tak da ce neves o cem se gre ne komentiraj ker si izpadel kot najvecji debil....

        12 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.12.2021 ob 20:41 Btw gost

        Ma ti pa si itak idiot btw 20 let je odkar je na drug svet odsla hcerka in iz tega raloga gorijo lucke tak da ce neves o cem se gre ne komentiraj ker si izpadel kot najvecji debil....

        6 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.12.2021 ob 9:18 kilonja gost

        Noben ne omadežuje spomina na pokojno hčero, naj jih pazi tam med angeli . Ampak lučke so nametane kot če bi bil na gay paradi. Meni se zdijo dekoracije z lučkami čisto supet, ampak če so estetske. Če se nečasa takšnega lotiš se tega loti pač malo bolj resno ne glede na namen.

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.12.2021 ob 21:11 ......... gost

      najboukše su ove jaslice, ka maju klimu, tou je itak za časa rojstva bilou v Betlehemi pu akcijskuj cejni.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.