https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Iščete novega osebnega zdravnika? Pomagajte si s to aplikacijo.

28.12.2021 ob 11:30  

V Znanstvenem društvu Sledilnik so pripravili novo spletno aplikacijo zdravniki.sledilnik.org. V aplikaciji so zbrani podatki o dostopnosti družinskih zdravnikov po Sloveniji s ciljem zavarovancem olajšati izbiro družinskega zdravnika in opozoriti na nekatere pomanjkljivosti. 


Aplikacija združuje vse specialiste javne mreže na primarni ravni s področja družinske medicine, pediatrije, ginekologije in stomatologije. "Gre za velik korak naprej v digitalizaciji, saj s tako zastavljeno aplikacijo bistveno bolj pregledno prikažemo zdravnike po Sloveniji, ki še sprejemajo paciente," so poudarili v društvu Sledilnik.

Kot so spomnili, se pot do lastnega zdravja začne z izbiro osebnega zdravnika, a je njihova dostopnost tudi zaradi pomanjkanja pravih informacij pogosto pomanjkljiva in otežena. "Zato smo se odločili, da razpoložljive podatke o dostopnih osebnih zdravnikih predstavimo v uporabnikom in uporabnicam prijaznejši obliki, z imenikom in iskalnikom, kjer lahko hitro vidimo dostopnost zdravnikov na primarnem nivoju v naši bližini," so pojasnili.

Foto: Sledilnik (posnetek zaslona)

Aplikacijo so pripravili s pomočjo dostopnih podatkov Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Sodelovali so tudi z zdravniško zbornico in ministrstvom za zdravje, poroča STA. 

Zavedajo se, da iskalnik ni univerzalna rešitev za sistemske nedorečenosti. A so prepričani, da so pregledni in lahko dostopni podatki ena od odskočnih desk k večji dostopnosti osebnih zdravnikov na sistemski ravni in k njihovi bolj enakomerni obremenitvi.

Uporabljeni podatki v osnovi sicer niso bili namenjeni tovrstni uporabi in jih bodo s pomočjo uporabnikov in zdravnikov še dopolnjevali. Razvoj aplikacije je trenutno še v testni fazi. 

Naslovna Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.12.2021 ob 12:43 gost

      Ne miš ne ptič. Glavno, da se služi zraven. Na seset tisoče ljudi pa brez osebnih zdravnikov. Smo se zato odcepili od Jugoslavije, kjer je zdravstvo bilo na veliko višjem nivoju in ni bilo nobenih čakalnih vrst.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.12.2021 ob 19:52 gost

      Eh ni več poštenih zdravnikov,z nekim pametnim znanjem,sedaj je tako,če imaš srečo živiš,če ne pa Matilda na žalost tako je.Če pokažeš denar imajo vsi za vse čas,če ne pojdi in se ne vračaj.Mafija pojebana.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.02.2022 ob 15:34 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.