https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Slovenska vojska se bo urila tudi na območju državne meje v Pomurju

14.01.2022 ob 13:00  

Slovenska vojska bo v času med 17. in 19. januarjem 2022 v občinah na širšem območju južne državne meje s povečano prisotnostjo urila postopke za hitro okrepitev varovanja širše državne meje z namenom preverjanja odzivnosti, hitrih premikov enot in naraščanja sil.

V sklopu Operacije Odboj bo Slovenska vojska imela aktivnosti tudi na območju državne meje v občini Lendava. Ob tem je župan Občine Lendava Janez Magyar v mestni hiši sprejel podpolkovnika Sergeja Vogrina, majorja Robertina Škarabota in majorko Aleksandro Ferlež.

Z urjenjem tudi na območju občine Lendava bodo enote spoznavale teren ter s povečano prisotnostjo prispevale k odvračanju nezakonitih prehodov državne meje in zagotavljale varnost prebivalcev obmejnega območja Republike Slovenije. Občani bodo na terenu lahko srečevali bojna, terenska in tovorna vozila in manjše skupine vojakov, občasno so možni preleti vojaških helikopterjev in letal.

Foto: Občina Lendava

Nezakonite migracije preko državne meje predstavljajo grožnjo nacionalno – varnostnemu sistemu Republike Slovenije. Pomembno vlogo pri njihovem preprečevanju ima tudi SV, ki sodeluje s Policijo v skladu s prenovljenim Operativno – taktičnim načrtom (OTN), ki ga sama izvaja v okviru Operacije Odboj. Pripadniki SV  pri varovanju meje sodelujejo skladno z vojaškimi taktikami, tehnikami in postopki, za katere so usposobljeni, upoštevajoč standarde in pravila policijskih postopkov.

Rezultat strokovnega, zakonitega in požrtvovalnega sodelovanja in dela obeh sistemov je bistveno zmanjšano število nezakonitih prehodov v letu 2021 ter preusmeritev migracijskih tokov izven območja RS.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.01.2022 ob 14:54 gost

      Ves pa ORBAN ne bo napadal Prekmurja. Prekmurje bo dobil v dar Od Čelavoga.

      9 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.01.2022 ob 17:13 gost

      Rajši naprednega bogatega Orbana , kot pa drislave levojajarje!!!!! Če bi že tako bilo !

      13 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.01.2022 ob 17:56 gost

      Verjetno bodo reševali vojaka,,,, Rajena Tunina,,,, keri se zelo rad udeležuje takih deverzantskih vaj.

      9 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.01.2022 ob 18:35 gost

        In to ravno sedaj ko je tako mrzlo, raje jih pošljite v termalna kopališča na rekreacijo.

        6 4 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.01.2022 ob 18:26 gost gost

      Ker ni možen komentar pod prispevek o ptičji hišici, bi samo vprašal pišočega, ali pišočo( ker ni napisano- zakaj?), če pozna slovensko sklanjatev imen. Naj vpraša katerega koli učenca četrtega razreda, mu bo znal pravilno odgovoriti. Žalost in beda, da nepismeni pišejo za portale, vsaj pri nas je tako.

      16 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.01.2022 ob 9:30 Prekmurec gost

      Kaki bolani komentarji! SV se uri po vsej Sloveniji, sedaj so pač izbrali ozemlje ob madzarski meji, lahko bi izbrali tudi avstrijsko mejo ali hrvaško! Pa Verjetno ne zarado orbana ali JJ! Verjetno ozemlje tromeje! Ali res v vsakem članku vidite samo razloge za nestrpnost!

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.01.2022 ob 10:16 963 gost

      Že predvčeraj nekje do 22.ure so letali nad našimi kraji. Čisto brez veze so rušili večerni mir. Kaj pa se gremo

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.02.2022 ob 14:59 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.