https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Nove izjeme od karantene na domu v zdravstvu, sociali in vzgoji ter izobraževanju

17.1.2022  

Minister za zdravje Janez Poklukar in predstojnik Centra za nalezljive bolezni NIJZ, Mario Fafangel sta danes podala izjavo o spremembah pri odrejanju karanten.

Vlada je na današnji dopisni seji spremenila odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 in o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19.

Nove izjeme od karantene na domu

Odlok o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19 se spreminja tako, da se dodaja nove izjeme, ko osebam kljub visokorizičnemu stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19 ni treba v karanteno.

Še vedno izjeme od karantene na domu veljajo za vse tiste, ki so prejeli poživitveni odmerek, za vse tiste, ki so bolezen preboleli pred 10 dnevi, hkrati pa od tega ni poteklo več kot 45 dni ter za vse tiste, ki so bili polno cepljeni in hkrati tudi preboleli bolezen, je spomnil Poklukar.

Od srede dalje so med izjemami tudi tisti, ki so zaposleni ali delo opravljajo na drugi pravni podlagi v dejavnosti zdravstva, socialnega varstva ali vzgoje in izobraževanja, pod pogojem, da v obdobju sedmih dni od visoko tveganega stika s povzročiteljem COVID-19 vsakodnevno opravijo presejalno testiranje s hitrim antigenskim testom ali testom HAG za samotestiranje na SARS-CoV-2 na delovnem mestu in uporabljajo zaščitno masko tipa FFP2.

Prav tako velja za predšolske otroke, učence, dijake, študente in udeležence izobraževanja odraslih, v primeru, da je do visoko tveganega stika prišlo pri udeležbi pri izvajanju vzgojno-izobraževalne ali študijske dejavnosti. Tudi ti pa se morajo vsakodnevno samotestirati v obdobju sedmih dni od visokorizičnega stika, razen v primeru, da je prišlo do večjega števila okužb v posameznem oddelku.

Oddelek pa gre vseeno v karanteno, kadar znotraj 14 dni doseže število okuženih v oddelku 30 %, je še pojasnil Poklukar in dodal, da enako velja za predšolske otroke, s tem da zanje ni predpisano testiranje.

Odrejenih karanten, ki so bile izdane pred sredo, se s tem za nazaj ne preklicuje, je še izpostavil Poklukar.

Fafangel je izpostavil, da je karantena v tem trenutku ključen pristop k obvladovanje širjenja bolezni. »Karantene so trenutno v visokih številkah. Samo epidemiološka stroka na teden izda 40.000 karanten,« je dejal.

»Še naprej pozorno spremljamo situacijo. Za sedaj pa je potrebno obvladovanje trenutnega stanja,« je še povedal in dodal, da v ospredju še vedno ostaja tudi cepljenje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.01.2022 ob 13:05 gost

      Nerazumljivo številke z okuženimi lastijo v nebo karantena pa na 5 dni. Tu nekaj ne štima komaj ugotoviš da si okuženi pa že moraš nazaj delat.

      27 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.01.2022 ob 13:08 gost

      V začetki te je kovidek 14 dnij držal zdaj se te pa navoli v 5 dneh.

      20 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.01.2022 ob 0:04 gost

        gost Kaj ni jasno pri karanteni? Če se slučajno okužiš in zboliš si itak doma dokler nisi zdrav. Če pa si slučajno bil v stiku z okuženo osebo pa se ti pokažejo prvi znaki bolezni v roku 3 do 4 dni in zopet doma. V kolikor pa nimaš nobenih znakov pa je čista zadosti 5 dnevna karantena. Malo razmišljaj.

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.01.2022 ob 13:30 Nenad gost

      Ce je to normalno da si bojo otroci vrtali vsak dan v nosu....ko bi morali bit v karanteni....ne bi blo enostavneje zapret za 2-3 tedne...ker zbolejo tudi 3 krat cepljeni...

      22 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.01.2022 ob 17:43 2021 gost

        Otroci smo si vrtali,.....otroci si vrtajo,.....in otroci si še bodo naprej vrtali v nosu, pa jim nič nebo.......pa neglede, če Covid bo ali ne. Bi pa bilo potrebno zvrtati nekaterim staršem v čelo in to zato, da pridejo malo k sebi. Sami strokovnjaki, ki vse vedo. Malo je potrebno pogledati v druge sosednje države, kjer so ukrepi bolj strogi, pa se živi in to dobro.

        11 11 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.01.2022 ob 13:49 gost

      Eni že od tega vrtanja po nosu zaradi vsakdan testiranja imajo večje luknje kot tisti keri snifajo kokain. Te strupene palčke so nim že vse nosno sluznico uničile. Tako da zdaj ko gre jo na testiranje so vedno kužni.

      16 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.01.2022 ob 14:04 gost

        Krivi smo starši, dedki, da to, kar počenjajo našim otrokom, sploh dovolimo. Samo kaj, ko so polovico staršev nastavljeni " strokovnjaki " in mediji oprali možgane. Zakaj tega ne počnejo na Švedskem, na madžarskem, .................................................?

        20 5 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.01.2022 ob 14:15 gost

      Daj potegni si eno črtico , tebi več navadne tablete ne pomagajo,norček.

      5 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.01.2022 ob 14:49 gost

      Januš grozni vse novinarje keri povejo resnico na RTV Sloveniji menja isti dan. Samo da se kaj ne povejo kar Slovenci ne vejo o njem in njegovim svinjarijah.

      18 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      17.01.2022 ob 15:53 gost

      Debeli, kak kaj tvoj porivac Bjorn z Svedske? Se se te ni navelical?

      4 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      17.01.2022 ob 16:45 Zakaj?? gost

      Kakse izjeme.. Če je tak smrtonosni virus bi mogli biti za vse isto. Se vijdi ka več ne vejte ka delate

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      17.01.2022 ob 17:19 gost

      Jaz več ne sledim,nevem,kjer smo končali??!Kaj moramo narediti??

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      17.01.2022 ob 21:00 Xxx gost

      V vrtcu ne hodimo v karantene, delamo!!! In sedaj bomo imeli še pozitivne otroke v skupinah, a ni dovolj, da nam covid bolni starsi vozijo otroke. Do kdaj bodo vzgojiteljice to držale in bomo tiho?

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.01.2022 ob 0:08 NE PRETIRAVAJ. SPRAŠUJEM TE KOLIKO VZGOJITELJIC PA NI CEPLJENIH OZ. SE JIH NI DALO CEPITI. MISLIM DA NOBEDEN OD STARŠEV NE PRIPELJE V VRTEC BOLNEGA OTROKA gost

        6 5 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      17.01.2022 ob 21:33 gost

      Tako debil ne ukrepe lahko samo vlada,,,, januša groznega sprejme. Kajti ti vsi strokovnjaki in vlada sploh več ne vejo zakaj se gre pri tej zadevi imenovani kovid. Končno pa je vladi samo še cilj ukvarjati se sam sabo in volitvami kao lagati in nategovati Slovence #e bolj kot jih že 2 leti nategujejo.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      17.01.2022 ob 21:35 gost

      Zdaj so si spet začeli pošiljati kao neke grožnje. Tako kot so si sami všeč kali svoje tvite. Vsi SDS in njihovi hlapci potem so pa krivi drugi.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      18.01.2022 ob 8:23 gost

      Ravno berem, da so 36 Slovencev namesto s cepivom cepili z fiziološko raztopino to so priznali, zdaj koliko niso priznali pitaj boga, KAKO SE TO LAHKO ZGODI ? Kako zdaj vsi ki smo bili cepljeni naj verjamemo, da smo RES BILI CEPLJENI IN DA NAM NISO NOTRI VBRIZGALI VODO, ALI ŠE PA KAJ HUJŠEGA saj ne moreš sam preveriti nikakor ali te cepijo s pravim cepivom. Te napake so zgrešili ljudje z imenom in priimkom, MISLITE, DA SE JIM V TEJ SLOVENIJI KAJ ZGODI ? POPOLNOMA NIČ, ONI SO SE UPRAVIČILI "PA NIKOME NIŠTA" Tako daleč smo prišli v tej NE PRAVNI SLOVENIJI, da lahko ubiješ človeka, pa se opravičiš in psi lajajo naprej SRAMOTA. Potem se pa čudite da se toliko Slovencev noče cepiti, SAJ VAM NE ZAUPAJO, GLEDE NA VSE TO BANDA ZDRAVNIŠKA. Kaj pa če je kateri od teh ki so bili cepljeni z vodo umrl za posledicami kovida ? se boste pač opravičili ZA POVZROČITEV SMRTI IZ MALOMARNOSTI ALI KAJ ?? SRAM NAJ VAS BO morale bi padati glave krivcev.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      18.01.2022 ob 8:43 gost

      A si to prebral na ;necenzurirano; ??????? Se sploh ne čudim.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.