https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

BELI BOJEVNIK V ČRNI OBLEKI

Kdaj: Sreda, 02.02.2022 ob 18:00

Kje: Gornja Radgona, Dom kulture Gornja Radgona

Film, dvojni portret Ivana Krambergerja, sina in očeta, v žanru raziskovalnega dosjeja, raziskuje vpliv in vlogo Ivana Krambergerja (očeta) na osamosvojitvene procese v Sloveniji, ki jih Ivan Kramberger (sin) raziskuje pred kamero za magistrsko nalogo s pomočjo intervjujev in z ogledovanjem bogatega arhivskega gradiva. Intervjuva slovenske osamosvojitelje – politike prve slovenske vlade 1990–1992, zgodovinarje, novinarje, očetove sodelavce in sopotnike ter družino. Za očeta se je življenjska pot končala 7. junija 1992 kot prvi politični umor v osamosvojitveni Sloveniji; sin je bil star šest let. To je zgodba sina v iskanju resnice o očetu, ki traja trideset let.

Prijazno vabljeni k ogledu filma v sredo, 2.2.2022, ob 18. uri v Domu kulture Gornja Radgona.

Vstopnice v predprodaji že na voljo v vašem TIC Gornja Radgona, preostale pa bodo na voljo na blagajni Doma kulture Gornja Radgona, ki se odpira uro pred projekcijo filma. Cena vstopnice: 4,00 EUR.

 

Režiserka MAJA WEISS

Scenarista MAJA WEISS in IVAN KRAMBERGER ml.

Producentka IDA WEISS

Montažer JURIJ MOŠKON

Direktor fotografije PETER PERUNOVIĆ

Skladatelj AUGUST ADRIAN BRAATZ

Snemanje in obdelava zvoka EKIPA 001

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Po odloku vlade se prireditev lahko udeležijo vsi, ki izpolnjujejo PCT pogoj (preboleli ali cepljeni ali testirani). Prireditev bo potekala ob upoštevanju navodil NIJZ. Hvala za razumevanje!