https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Lastniki psov bodite previdni! Psička v Črenšovcih med sprehodom zaužila strup

19.01.2022 ob 0:00  

Na Veterinarski postaji v Lendavi so včeraj obravnavali psičko, ki je na sprehodu zaužila vabo - meso prepojeno z modrimi peleti. Najverjetneje gre za polžji strup.

Zaradi hitrega posredovanja lastnice in prihoda v ambulanto se psička že boljše počuti. Lahko pa bi bil ta sprehod zanjo tudi usoden.

Foto: Veterinarska postaja Lendava.

Vabe, ki so prepojene z mesom in strupom za polže, ki je za kužke smrtno nevaren, so našli med potokom Črnec in njivo v Črenšovcih. Zadevo obravnava policija, so sporočili iz Občine Črenšovci.

Lastnikom priporočajo, da imate med sprehodom pse ves čas pod nadzorom in ste še posebej pozorni.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.01.2022 ob 11:15 gost

      Če bi bla na povodcu, se to ne bi moglo zgoditi. Vse manj ljudi, pse nima na povodcu, kljub temu, da kazni za ta prekršek niso nizke,.

      20 22 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.01.2022 ob 11:28 963 gost

        Če nikjer ni nikogar in nikogar ne ogrožajo, res ne vem zakaj bi stalno morali biti na povodcu. Kako bi pa vam bilo, če bi celo življenje morali biti na verigi. Malo zdrave kmečke pameti, prosim.

        26 20 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.01.2022 ob 11:36 gost

      Res nikogar?? Na srne, zajce, fazane in ostale živali v naravi nisi pomislil, psi ki so spuščeni jih na velko koljejo, še tega nisi nikoli videl ali slišal za kaj takega??????????????

      19 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.01.2022 ob 11:41 Bilyboy gost

        Kda si pa vido ka pes zgrabo zajca ali srno ?? Vsak pes predvsem lovska pasma bi moral preteči 5 km najmanj dnevno .To pa.lejko samo na njivah ,v urbanem okolju težko. Ta ka pa te strup nastavo ,pa upam ka de sam kaj takšnega doživel.Drugo si niti ne zasluži !!

        19 17 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.01.2022 ob 14:05 2021 gost

        Nikakor ne odobravam, da nekdo nastavlja strup,....bodisi psom ali mačkam, ker to lahko zaužije marsikdo v naravi. Neodobravam pa tudi tega, da nekdo spusti na sprehod psa ali mačko na moje njive ali vrt, pa neglede kaj gojim od kulture ali zelenjave, .....saj je to moja privat posest in od tega jaz plačujem davek. Tako, da osebe katere imajo hišne ljubljence ali jih želijo nabavit, naj pomislijo tudi nato kjer in na čigavem posestvu bodo sprehodile psa ali mačko. Tako je povsod po zahodni Evropi in tako mora biti tudi pri nas. Kar je moje je moje in brez mojega dovoljenja nesme nikdo stopiti na mojo posest

        23 10 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.01.2022 ob 11:51 gost

      eni skrbijo za te vreče bolh bolj kot za lastne otroke (če jih imajo) ali starše,na bruhanje mi gre ko vidim,da pes liže obraz lastniku,lastnici,prej pa pojdel svoj drek ..to kar je nekdo naredil res ni vredu,ampak če ta pes skače vsepoprek,in sepovprek serje,je že nekomu v napoto,mimo nas se tudi dnevno špancirajo trume pasjeljubcev,in par jih je,ki nalašč počakajo ,da se pes posreje na pločniku,dreka niti ne pospravijo za sabo,je to normalno?kako bi se počutili tile lestniki ,če bi se jim kdo od sprehajalcev podelal pred hišo? prav je napisal en tukaj,da psi brez povodca koljejo fazane,divje zajce,še posebej ko se skotijo majhni zajčki,tile od strahu otrpnejo ne zbežijo,in pol jih ta mrcina z veseljem raztrga..je to zdrava kmečka pamet?ne ni

      17 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.01.2022 ob 19:43 Žbunek gost

        2021. Pa kaj se ti ideš? Polja oz. njive so v bistvu javni kraj. Če človek ide s psom na sprehod med polji ni kaznivo. Pa zakaj bi ga tam imel na povodcu, če skoro nikoga nega. Ka pa kda ti pistijš na hektolitre gnojnice po njivah pa zasmradiš in zastrupiš ozračje do amena? Tou te ne moti bumbar ha. Toga zastrupljevalca pa... Človek. Če čitaš.. Kda te najdemo ti bomo zasrali življenje do konca. Javno razgalili, napadali, ožigosali. Ka si več ne buš vupal med lidij.

        8 12 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.01.2022 ob 22:26 Alenka gost

        Ja res skrbim za moje živali in še naprej bom. Ker žival ni hinavsko in zlobna kot ljudje. Ne devajte vse lastnike živali v isti koš. Ker dva prsta na roki nista ista pa tudi dva človeka ne. Na bruhanje vam gre ko pes lastnika položen? ko pa vi polizete veste dobro kaj mislim vam pa ne gre na bruhanje? V lekarni imajo kaj proti slabosti za vaš slab želodec.

        6 4 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.01.2022 ob 11:55 gost

      Uf te pa živiš ti na antarktiki, če še tega nisi videl pa nikjer prebral, kolko vsega je že blo objavljenega pa naslikanega. Tudi moj pes nažalost pred kar nekaj leti, je pokončal srno, ker sem mu zaupal, saj je bil miroljuben in sem ga pač spustil v naravo, nazaj pa prišel z krvavim gobcem. Srna je bila na srečo mrtva, da se ni mučila. Ogromno tega se dogaja, zato pa lovci tak na velko in z nespametjo steljajo na pse. Za to še tudi nisi slišal?? Sicer obsojam lovce da to delajo, ampak zakon pravi, če se pes odalji več kot 50 metrov od lastnika in ogrža srnjad v naravi, ga imajo pravico ustreliti in si nič ne moreš nažalost. Tisti, ki pa pse zastruplja, pa si naj sam ta strup zatlači v gobec pa to požre.

      8 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.01.2022 ob 13:40 gost

      Oglašajo se sami kinologi ki se zelo razumejo na hišne pse.

      8 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.01.2022 ob 15:27 gost

      ,,, 963,,,debil zabiti zato morajo biti na povodcu ker je tak zakon. Če se ti pa smili daj sebe na povodec in pes naj tebe na sprehod pelje.

      14 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      19.01.2022 ob 15:29 gost

      Meni če bi sosedov pes sral na parceli ga vrit brsnen tak ka več nigdar nede sral.

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      19.01.2022 ob 16:02 lojz gost

      Groza,tudi meni je poginil pes zaradi zastrupitve. Kriv sem bil sam,ker nisem popravil domače ograje. Nekdo mu je pač nekaj nastavil. To obsojam. Je pa en bolj oddaljeni sosed vsak večer spušcal svojega psa,ki sral in scal po naši parceli,kjer smo nabirali regrad. Opozoril sem jih,pa egoisti niso reagirali. Vzel sem staro kanto, jo postavil na mesto,kjer je hodil srat. Z lovcem sva zvečer čakala in ko se pes približal h kanti,je lovec ustrelil v kanto. Pes se je zaradi hrupa zelo ustraši in ni ga več bilo k nam. lp

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      19.01.2022 ob 17:34 gost

      Ne odobravam polaganja strupa, ker s tem škodijo živalim, ki pa niso glede tega nič krive, vendar pa trpijo zaradi neodgovornega lastnika, žal. Sodeč po komentarjih na fejsbuku, pa vem za katero družino gre, pa je res da na sprehodu imajo vedno spuščenega psa s povodca, čeprav imajo doma veliko ograjeno dvorišče, kjer se pes lahko zdivja. Nekatere sprehajalce spuščeni psi zelo motijo, kot tudi iztrebki po sprehajalnih površinah, ki jih lastniki ne očistijo za psi. Vendar še enkrat, zastrupljanje hrane ni način, da se maščuješ lastniku za spuščenega psa, ker trpi žival, ne lastnik.

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      19.01.2022 ob 17:58 gost

      Taki neodgovorni lastniki so samo tisti keri so si psa kupili ali v azilu vzeli zato da se zunaj kažejo. Dejansko pa sploh ne skrbijo za svoje peseke ko zaprejo vrata za sabo.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      19.01.2022 ob 18:28 AAAAAAAAAAAAAAAAAA gost

      Pes je nika nej krijf, zastrupiti psa je skrajno sprevrženo dejanje. Lastnik odgovarja za psa.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      19.01.2022 ob 18:55 gost gost

      To, ka se dela s temi psi je katastrofa ,že zdavnaj bi bilo treba sprejeti ustrezne zakone, kdo, lahko ima psa. Ali pa iti v tečaje o ravnanju s psom- živaljo, kak je to v razvitem svetu. Zdaj si pa sakšo budalo omisli psa, ali pa celo več, skrbeti pa vzgajati pa ne vejo. Prav smešno je viditi , kak vlačijo psi lastnike, ka ovi komaj bižijo z njimi. Še huje pa je, da so zelo nesra,mni in samovoljni, ker pustijo ,da pes sere kjer koli, še najbolj na zelenice ob blokih. Na svojem dvorišču, pa ga ne pusti. Pa tudi v blokih bi mogli prepovedati pse, kot se to že dogaja v Ljubljani, na primorskem itd. Pes ,pa naj je še tako majhen v blok ne sodi. Najprej zaradi higienskih razlogov, potem lajanje, okolice blokov smrdijo, otroci se bojijo, ker pes ni na vrvici itd. Videl se,m, kako je v parku pes ugriznil otroka, ki je pritekel po poti. Potem ga je je pa lastnica še nadrla, zakaj hodi po tej poti, po kateri ona hodi s psom, ki ni bil na vrvici. Pes se mora naletati je rekla. Glupa baba, in dosti je takih. Določiti , kam se lahko pelje na sprehod pes, obvezno na vrvici, vendar ne pet metrov dolgi. In predn o si nabavijo glupani psa v tečaj o ravnanju z njim. Se pa v nekaterh državah, normalnejših od naše že plašuje davek na psa, če ga imaš. In prav je tak, več je že psov, kak dece, te njin pa naj psi služijo za penzije.

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      19.01.2022 ob 19:31 gost

      Kot iz topa, srh me spreleti, se bodo zmerom vozili samo psi????? Band-Odpisani. U životu prolazi samo vjeran pas -Let3

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      19.01.2022 ob 20:24 Nina gost

      Tole je bilo nastavljeno z ciljem. Pokončati kosmatinca. Meso in polžji strup, dobra kombinacija res bravo. Pazljivost pri sprehodih vsekakor ni odveč. Pes lahko tudi kaj poje, pa tudi če je na povodcu. Tu je zadnja možnost nagobcnik oz. še boljše pa prava vzgoja.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      19.01.2022 ob 23:35 Tomaž gost

      Ste se vsi spravili na pse in njihove lastnike ter kako so psi morilci in podobno,v temu primeru je pes pojedel to meso, ki je bilo najdeno med njivo in potokom. Mene pa sedaj zanima koliko divjih živali pobijejo na tak način,ker dvomim da kdo spremlja kera žival bo pojedla to. Lahko tudi polž poje in crkne zaradi tega, pride jež poje polža in glej ga zlomka in je šel tudi on. Skratka ni prav in bi takemu vabo sam zatlačil v usta.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      20.01.2022 ob 0:28 gost

      pes ima več svoboščine in več z zakonom določenih dobriščin kot navaden človek,psa še bolj pa te neumne lastnike ,ki so si omislili psa samo zaradi tega da se kažejo pred drugim,naš fifi kaka seposod,naš rex pa se poščije na vsak plot,naš puhek pohek pa je cukerček,ko v bloku tuli vso noč ,in budi vse..ne on je pač cukerček mali ..ko se pa joče v bloku dojenček pa se že kliče malo ne policije,eno frocovje se dere nemoremo spati,pa ko odbije pozno uro v zvoniku,joj ta hrup..skratka,žival sam po sebi ni nič kriva in polaganje nekega strupa z namenom da jo pokončaš nikakor ni prav,to je delo gnoja...žilval če je hišni ljublenček pač maš ker ga imaš rad,in tako tudi poskrbiš zanjega..krvi so pa vsi ti moderni živaloljubci,ko jim nič ni sveto,nobeno tuje dvorišče,parcela ,ne blok ne nič..oni imajo vedno prav in da ne govorim o zlorabah živali,koliko je še tega,prav z teh ko dovolijo da jim pes ko je (en je zapisal) pes pojedel drek pa ga lepo liže po neumni faci.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      20.01.2022 ob 7:46 Mateja gost

      Slabo mi je, ko berem ene komentarje. Vrece bolh? Psi niso za v blok? Kar je moje je moje? Kaksna hudobija je v ljudeh, to je neverjetno. To so isti ljudje, ki bi psa zaprli v boks pa naj tan zivotari. Al pa ka petarde mecejo. Egoisti, ki nimajo nobenega socutja.

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      20.01.2022 ob 8:24 gost

      Mateja ti si sigurno vegi sodec po tvojem pisanju. Bi rada imela svez korencek med noge?

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      20.01.2022 ob 15:26 piscu Žbunek, gost

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      20.01.2022 ob 15:32 piscu žbunek gost

      pes ni na povodcu, nindri nikoga, potem pa pes za tabo čez dvoje vgonjaje. In ko šiba proti tebi, niti več kričanje in žvižganje lastnika tega ne prepreči, ti si pa v nemoči. Te malo razčesne po nogi in se vrne lastniku. Ti pa k zdravniku, ki je pajdaš pasjelastnika in ta ti pove, da se ne pričkaj z prijavitvijo, idi k lastniku pa ti da 128 Eur noga pa se zaceli. Psa niti ni bilo potrebno zdravstveno pregledati. In to bi naj bilo zadođčenje, s katerim se je poškodovani strinjal tistega časa, ker je rabil denar, danes po 4,5 leih pa stoka, kak ga že dve leti boli noga na mestu pod ugrizom.Iz prakse zapisano.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.