https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Uresničen prvi korak na poti do ustanovitve kompetenčnega centra krožnega gospodarstva v Lendavi

24.01.2022 ob 6:05  

Na pobudo predsednika sveta Pomurske madžarske samoupravne skupnost in poslanca državnega zbora Ferenca Horvátha so v četrtek, 20. januarja 2022, Pomurje obiskali predstavniki Znanstvenega parka za krožno gospodarstvo iz Nagykanizse, Univerze Panonnia iz Veszpréma in Regionalne razvojne agencije za Podravje iz Maribora.

Namen obiska je bil identificirati skupne čezmejne projekte s področja krožnega gospodarstva, obnovljivih virov energije in smotrnega ravnanja z odpadki, ki bi jih lahko izvedli v prihodnjem obdobju v severovzhodni Sloveniji.

Strokovnjaki iz Madžarske so si tako med drugim ogledali Čistilno napravo Lendava. Tam so se srečali tudi s predstavnikom lendavskega Leka. V podjetju Petrol Geo so jim predstavili daljinsko ogrevanje v mestu Lendava. Obiskali so Center za ravnanje z odpadki v Puconcih. S sogovorniki so preučili izzive na področju krožnega gospodarstva ter govorili o izboljšanju procesov, tehnologije in inovacijah, ki bi jih lahko implementirali s pomočjo skupnih projektov in sredstev iz različnih skladov Evropske unije.

Vodstvo Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti je sicer že v torek na sestanek v Lendavo povabilo pomurska javna in zasebna podjetja ter organizacije, ki se ukvarjajo z okoljsko dejavnostjo. Sestanek je bil uspešen in je bil namenjen pripravi na obisk gostov iz Nagykanizse in Vespréma ter pogovoru o možnostih sodelovanja pri prijavi na razpise iz naslova financiranja evropskih okoljskih projektov. Nekatera javna podjetja se povabilu niso odzvala, čeprav bi skupno sodelovanje doprineslo k njihovemu razvoju ter h koristi za občane.

Pobuda Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti za skupno projektno sodelovanje slovenskih in madžarskih podjetij, Znanstvenega parka za krožno gospodarstvo iz Nagykanizse, Univerze Panonnia in Razvojne agencije za Podravje je prvi korak na poti ustanovitve bodočega kompetenčnega centra krožnega gospodarstva v severovzhodni Sloveniji.

Foto: Pomurska madžarska samoupravna narodna skupnost 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.01.2022 ob 8:51 biznismeni gost

      20 kompetentnih modruje kako porabiti javni denar. Jasno, Balažek je najbolj kompetenten strateški svetovalec tudi pri rešitvah problemov pomurskih Madžarov. In seveda za krožno gospodarstvo srednjeevropskega prostora.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.01.2022 ob 9:00 gost

      Krožno gospodarstvo je samo na papirju. V resnici pa je prevzem Madžarov nad vsem krožnim gospodarstvom. In ta blagoslov in pečat sta dala Joužek Horvat in vele vodja,,,, Januš grozni,,.

      5 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.01.2022 ob 9:04 gost

      Tele rdeče.Kaj se javljaš če nimaš pojma.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.01.2022 ob 10:00 pinterkovail gost

      naj ne nsodi masko blažek, v upšanju, da crkne od covida.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.01.2022 ob 12:55 Kepa gost

      Imate vi dvotarifni krožno gospodarstvo v Termah Lendava🤑

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.01.2022 ob 15:34 gost

      Zdaj bo Horvat spet zasedal in lagal ljudem in volilcem. Potem pa drugega pred sabo nebo videl kot enega in edinega njegovega velikega goruja,,,, januša groznuga,,,, na voljlce pa lepo pozabi kot vedno ko ga izvolijo. Samo za svojo rit se briga prdec stari lažnivi.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.02.2022 ob 16:26 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.