https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Lendavi potekala osrednja slovesnost ob dnevu madžarske kulture

24.01.2022 ob 18:00  

V nedeljo, 23. januarja 2022, je v Gledališki in koncertni dvorani Lendava potekala slavnostna prireditev ob dnevu madžarske kulture, na kateri so bila podeljena najvišja priznanja s področja narodnostne kulture za leto 2022.

Madžari 22. januarja praznujejo dan madžarske kulture, saj je na ta dan leta 1823 Ferenc Kölcsey končal svoje delo Himnusz, besedilo madžarske narodne himne.

Ob tej priložnosti je Zavod za kulturo madžarske narodnosti Lendava je v gledališki in koncertni dvorani pripravil prireditev na kateri so podelili kulturna priznanja Györgyja Zale najbolj zaslužnim na področju negovanja in ohranjanja madžarske kulture v Prekmurju.

Nagrado za kulturo Zala György sta prejeli Nóemi Végi in Mária Herženjak, nagrado za življenjsko delo na področju kulture pa je prejel Tibor Kovács Ringo.

Slavnostni govornik na prireditvi je bil dr. Lajos Bence, pisatelj in pesnik, prejemnik madžarskega literarnega priznanja József Attila in Spominskega meča Bálinta Balassija za leto 2022.

Svečani podelitvi priznanj je sledil koncert glasbene skupine Folkfonics.

Foto: Tomaž Galič

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.01.2022 ob 19:36 bobnar gost

      Ringo, dobil priznanje.

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.01.2022 ob 19:40 starr gost

      Da celo življenje bluziš in zato dobiš priznanje, je unikom na svetu. Pa ne rečem, da je slab človek.

      14 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.01.2022 ob 20:36 tyros gost

        Se strinjam s teboj, ga dobro poznam,sem špilal nekaj časa z njim v bendu, pa mu vseeno privoščim.

        5 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.01.2022 ob 10:26 žilavi gost

        Ti si glup, zato pa ne dobiš priznanja niti od svojega otroka. Ringo pa je inteligenten, čeprav ni akademije končal. In je vedno (celo življenje) nekaj ustvarjal, muziciral, igral v gledališčih in filmih, pel, recitiral, pisal, radijske igre režiral, objavljal CD-je... Ob vsem tem je imel 4 žene in ima 5 otrok. Skratka, ploden ustvarjalec na vsakem področju, umetnik življenja... Bravo žilavi Ringo. Aki tud, az tud.

        11 7 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.01.2022 ob 21:00 555555 gost

      Ge je pamet v tej casih

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.01.2022 ob 8:50 gost

      V Lendavi maju Samu tiste prireditve ka se madžaruf tijče. Ostalo su pa vse odpovedali zaradi korona sranja.

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.01.2022 ob 10:43 gost

      A res? Si že kdaj bil v Lendavi vsevedec? Te pa mi povej, kako je mogoče, da so v enem mesecu bile predstave vse v slovenskem jeziku, igrali so igralci gledališča Celje, Maribor in Ljubljane. Samo takih zadev pomurec ne objavlja. Sem se udeležil vseh treh predstav in je bilo kar precej publike ne glede na omejitve. Preden, kaj pišeš se malo pozanimaj ne samo kaj vidiš v medijih.

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      25.01.2022 ob 16:30 gost gost

      Palik so sami sebi davali nagrade. Pomali de več nagrad, kak tistih, ka bi jih naj prejeli. Tak pač je, kda je puno penez za malo lidij. Što pa da te peneze , pa komi se jih zeme za tou? Zna se.

      7 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      25.01.2022 ob 20:36 gost

      Tou je svejt nej vido, ka te trgovec dela! Samo diplome deli, na zabave odi , nikše koristi nej napravo razen za bicikliste pločnike. Čista zguba pejnez!

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.01.2022 ob 12:49 dündüvendel gost

        Somar eden, to nema nikše veze z boutašon, ka lajaš bez veze na oblake. Škodoželjnež prokleti, dündüvendel

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      26.01.2022 ob 9:56 inšpektor gost

      kaznovat ki nosijo črne maske, ker je bilo lepo rečeno, da se smejo nositi le kirurške, torej tiste modrozelene.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      26.01.2022 ob 16:11 Yeap gost

      žilavi- Ti si glup, zato pa ne dobiš priznanja niti od svojega otroka. Ringo pa je inteligenten, čeprav ni akademije končal. In je vedno (celo življenje) nekaj ustvarjal, muziciral, igral v gledališčih in filmih, pel, recitiral, pisal, radijske igre režiral, objavljal CD-je... Ob vsem tem je imel 4 žene in ima 5 otrok. Skratka, ploden ustvarjalec na vsakem področju, umetnik življenja... Bravo žilavi Ringo. Aki tud, az tud. Torej :za mene šteje le če se je pobrigal za svoje otroke,nič drugo ... Jih je izšolal ??? Kupoval obleke,hodil z njimi na izlete,se pobrigal da so imeli lepo otroštvo ??? Ali je pa to namesto njega opravila država??? Aki tud ,az tud.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.