https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Pomurju letos številna pustovanja, že veste kam se boste odpravili?

25.02.2022 ob 16:00  

Prihaja čas rajanja, krofov in pustnih šem. Na pustni vikend in pustni torek se bodo po številnih krajih odvijale pustne povorke in zabave. Za vas smo naredili seznam pustnih prireditev v Pomurju, preverite kam se lahko odpravite.

Na pustno soboto dogajanje v Murski Soboti, Moravskih Toplicah, Odrancih in Pincah

MIKK Murska Sobota in Mestna občina Murska Sobota v soboto, 26. februarja, vabita na Otroško pustovanje, ki bo potekalo med 10. in 12. uro na Grajski ploščadi v mestnem parku. Na prireditvi si bodo najmlajši lahko ogledali predstavo za otroke gledališča KU-KUC: Pikina velika pustolovščina. Ob pustnem rajanju z gledališčem KU-KUC pa se bodo malčki in starši lahko posladkali s pustnimi krofi in toplim čajem. Vsaka maska bo dobila tudi zastonj balon.

V Odrancih v soboto ne vabijo le na pustno povorko, ampak tudi na domače koline. Dan se bo tam začel že zjutraj ob 8. uri s prikazom kolin pri mlinu. Med 9.30 in 10.00 se bodo pri mlinu zbrale tudi maškare in se nato podale na povorko po odranskih ulicah. Povorki bosta ob 14. uri sledila pogostitev in druženje ob mlinu. 

Društvo za razvoj turizma Pince v sodelovanju z barom West v soboto s pričetkom ob 14. uri organizira pustni sprehod (rajanje) v Pincah. Vabijo šeme vseh vrst, z maskami ali brez.

Pustno vzdušje bodo na pustno soboto in pustni torek obeležili tudi v Moravskih Toplicah, sicer ne z organizacijo vsakoletnega pustnega rajanja, temveč s Fašensko tržnico. Vsak našemljen obiskovalec bo prejel brezplačen krof v Hiški veselega klovna, kjer bo mogoče zavrteti tudi kolo sreče. Fašenska tržnica bo na sporedu v soboto in tudi v torek, 1. marca 2022, oba dneva od 11. ure naprej pri lesenih prodajnih hiškah v središču Moravskih Toplic. V soboto med 12. in 13. uro pa ne zamudite animacije s čarodejem.

Na pustno nedeljo bo pestro

Zimo bodo v nedeljo preganjali tudi v Ljutomeru, kjer Turistično društvo Ljutomer pripravlja že 30. tradicionalni Fašenk v Lotmerki. Pridružite se jim na pustno nedeljo s pričetkom in otroškim pustnim rajanjem ob 13. uri. Pustne povorke letos žal ne bo, bodo pa najmlajši skupaj s svojimi starši lahko uživali v pustovanju ob pijači in sladkih pustnih miškah TD Ljutomer.

V Lendavi letos zaradi epidemiološke situacije ne bo tradicionalnega Pustovanja 2022. Kljub temu pa je mestna skupnost Lendava v nedeljo, 27. februarja, pripravila rajanje s koranti. Rajanje se bo odvijalo na različnih lokacijah, natančen razpored pa najdete tukaj

Kulturno društvo Hotiza v nedeljo ob 14. uri vabi na Pustovanje v Nogačo, kjer bodo najlepše maske tudi nagradili. Turistično društvo Hotiza ob tem pripravlja Krofijado, razglasitev najboljšega krofa bo ob 14.30 na pustovanju v Nogači.

 

PGD Kobilje v nedeljo prireja tradicionalno povorko s kurenti po ulicah Kobilja. Pričetek povorke bo ob 9. uri pred gasilskim domom.

TD Negova -Spodnji Ivanjci pa pripravlja Fašenk 2022. Vabijo pustne maske in gledalce, da se jim pridružijo pri Gasilskem domu Negova ob 9. uri.

V ponedeljek v Mursko Soboto prihajajo kurenti

V ponedeljek, 28. januarja, bo v Murski Soboti tradicionalni prihod ptujskih kurentov. Vabljeni ob 9. uri pred Hranilnico prekmurskih dobrot da skupaj s kurenti preženete zimo!

Pustno dogajanje pa seveda ne bo manjkalo tudi na pustni torek

Na pustni torek pustno rajanje pripravljajo v Mladinskem centru Gornja Radgona. Pustno dogajanje bo popestrila otroška prestava Gledališča KU-KUC. Dogajanje se bo odvilo na prostem pred Mladinskim centrom z začetkom ob 14. uri

Kot že omenjeno bo v Moravskih Toplicah na pustni torek potekala Fašenska tržnica, in sicer od 11. ure naprej pri lesenih prodajnih hiškah v središču Moravskih Toplic.

Pustovanje pa v torek pripravljajo tudi v Gaberju, in sicer na avtobusni postaji pri bivši vagi. Pričetek bo ob 16. uri.

 Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na urednistvo@pomurec.com. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.02.2022 ob 16:20 gost

      PUSTOVANJE K DUDEKI IN GA ODPELATI V UKRAJINO NA BOJ !

      7 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.02.2022 ob 16:53 gost gost

      Zdaj de pa sakše selo melo nekše pustovanje, komaj so čakali, ka do lejko pa harali po vesnicaj. Te do pa pa okužbe, , pa do se čudili, od kec li prinas okužbe. Tan se tak najmenje držijo ukrepov, pa veselice, pa abrahani , pa vse bedarije. Kda so pa tu okužbe, te pa ,aj,aj,od kec li.

      10 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.02.2022 ob 17:24 Janez J. gost

      V znak solidarnosti z Ukrajino bi morali do nadaljnjega odpovedati vse prireditve, nesnaga rdeča nemoralna vi bij pa samo feštali

      9 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.02.2022 ob 20:09 gost

      Še mslo pa nas Putin vse pokori in naštima red v svetu,edino škoda,da se spravlja na civilno prebivalstvo Ukrajine.Gamat,gamat tisto bi moral pakirati,ki si jajca segrevajo po parlamentih po državah in lažejo ljudem,kateri tudi za njih kruh služijo.Poglejte evropski parlament,koliko palčkov in sneguljčic tam dan za dnem dremucka,pa ne za 750.evrov mesečne plače.Tam bi trebalo čistiti,Potem pa Amerikanca,kaj se ta starec ima mešati v vsako stvar,v evropi.In ravno oni so glavni krivec za razpad Jugoslavije,Miloševič je bil samo kamoflaža na katerega so vsi z prstom kazali.Vojno in razpad Jugoslavije so ravno amerikanci zrežirali izpeljali,ker njim je bila trn v peti.

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.02.2022 ob 21:40 49 6 777 gost

      Obleči uniformo pa za Ukrajino vzamejo vse.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      25.02.2022 ob 21:45 49 6 777 gost

      Pa ne guči o razpadu Jugoslavije, se delo solidarnostne sobote??? Cejla Slovenija za jugo delala ovi pa v Srbiji jajca skrabali v parlamentu

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      25.02.2022 ob 22:37 gost

      21.45 Kaj si ti džen bond 007 !

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      26.02.2022 ob 8:46 gost

      22.37,,,,gdoje to džen Bond 007. Razlož debil,,, džen,,,,.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      27.02.2022 ob 19:06 Pomurec krivi kurec gost

      Tele maškare, kot bi gledal maškare v Dražgošah, čist isti kurac

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.