https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Kaj se dogaja v Murski Soboti?

23.09.2021 ob 7:00  

Mladi iz tujine so raziskovali Mursko Soboto na drugačen način. V sklopu projekta »Podeželje je zakon« so mladi pripravili spoznavanje lokalnega okolja in lokalnega prebivalstva na zanimiv način skozi igro. Mladi so morali na poti iz Rakičana do Murske Sobote opravljati različne izzive in naloge. Fotografirati so se morali s konji, objeti so morali drevo, poiskati Muzo Erato ali najti najlepšo osebo. Skozi igro se spoznali lokalne prebivalce in jim obenem razdelili letak s koristnimi informacijami o programu Erasmus+ in možnosti vključevanja v le tega.


S projektom »Podeželje je zakon!« želimo mlade ozavestiti o podeželju, o življenju na podeželju, o potencialu, ki ga nudi. Menimo, da vse preveč mladih odhaja s podeželja v upanju na boljšo prihodnost, ki jim jo lahko nudi življenje v mestu. S projektom želimo mladim predstaviti potencial, ki ga ima podeželje in prednosti, ki jim jih nudi (mir, narava, samooskrba, domače jedi in izdelki, stik z naravo in domačimi živalmi, ipd). Tudi v času epidemije korona virusa, ko smo morali ostati doma, v izolaciji, je življenje na podeželju še toliko bolj pokazalo vse svoje prednosti. Tudi s stališča samooskrbe države igra podeželje zelo pomembno vlogo. Skozi projekt mladi raziskujejo razloge (podnebne, geografske, politične,...) zakaj je samooskrba z določeno surovina večja, z drugo manjša. Prav tako so mladim pokazali, kako se lahko v veliki meri samooskrbujejo. Kaj in kako pridelati na vrtu, kaj vse se da s temi pridelki napraviti in skuhati ter kako si pripraviti ozimnico. S projektom smo združili mlade iz različnih držav, da skupaj delijo izkušnje, znanje in ideje, vse to pa bodo lahko uporabili in predali naprej lokalnim skupnostim.

Projekt je v celoti financiran s strani evropskega programa  Erasmus+ Mladi v Akciji in slovenske nacionalne agencije MOVIT

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.