https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Babičini pustni krofi. Kakšni pa so letos bili vaši?

01.03.2022 ob 17:00  

V tem pustnem času skorajda ni gospodinje, ki se ne bi lotila peke slastnih pustnih krofov. Vsaka je prepričana, da so njeni pa res najboljši, ravno prav pečeni, s popolnim obročem, ne preveč mastni in z ravno prav polnila.  

Pustni krofi z lepimi obročki ter z mehkim in prožnim testom, ki se kar stopi v ustih, so zagotovo sanje vsake gospodinje. Žal pa se kaj hitro pripeti, da krofi nimajo lepih venčkov, testo je trdo in preveč zapečeno, v notranjosti pa so velike luknje in premalo polnila. Priprava namreč ni tako preprosta, kot se morda zdi na prvi pogled.  

Pozorni moramo biti na sobno temperaturo, da so ravno prav vzhajani, ni olje preveč vroče in da se pečejo počasi. Veliko kuharskih blogov ponuja vrsto nasvetov in receptov za slastne krofe. 

Naši so bili letos prav slastni. Kakšni pa so bili vaši? 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.03.2022 ob 19:35 gost

      Naši so pa kupljeni kot se v tem času spodobi ko nimaš časa niti za svojo razvedritev ne da bi se še z krofi 4 ure dirkali.

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.03.2022 ob 20:22 Kendall Slick gost

      To delo lahko opravljate kot delo s krajšim delovnim časom ali kot redno delo. Potrebujete samo računalnik in zanesljivo internetno povezavo… Zaslužite 90 USD na uro in do 12 000 USD na mesec, tako da sledite povezavi na dnu… Prvi pregled lahko opravite pri konec tega tedna...Življenjska priložnost To je tisto, kar počnem.................l­i­v­e­j­o­b­2­4­7.c­o­m

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.03.2022 ob 9:37 Kroflini brezi nadeva gost

      To kar vi dan danes nazivate krof je daleč od tega .Krofi so negdaj bili prazni brezi marmelade .To polnjenje z marmelado je negdo od nekod privlekel in zdaj vsi polnijo krofe z raznimi marmeladami .Najboljši kroflini so prazni in lahko pišete kar koli

      13 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.03.2022 ob 12:13 gost

      za tebe , ker nemaš za marmelado !!! za tebe so najboljši dobišovi ,zato ker si niče !!!!!!!!!!!!

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.03.2022 ob 12:55 Kroflini brezi nadeva gost

        12;13 .......... Bebček ,če rabiš ,denar mi javi .Glede nadejva pa ti lahko pomagam z mojo marmelado iz moje rijti .Sicer malo bole je temna vleče na barvo čokolade . Piši ,koliko rabiš .

        11 3 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.03.2022 ob 12:56 salamander gost

      To kar reklamirate babičini krofi niso nikoli bili in ne bodo .Tisto ,kar so babice znale narediti ni in nikoli več ne bo

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.03.2022 ob 18:22 gost

        kroflin brez nadejva tij si kreten na kubik !!!! če bi tij imel nekaj pod palcem , se nebi preseraval po tem profilu!---vol !

        10 3 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.