https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Poslovalnica NLB v Črenšovcih konec marca zapira svoja vrata

16.03.2022 ob 6:00  

Vodstvo Nove ljubljanske banke se je odločilo, da konec marca 2022 zapre svojo poslovalnico v Črenšovcih. Kot so sporočili svojim uporabnikom bo banka svoja vrata zadnjič odprla 31. marca 2022, ostaja pa na lokaciji bankomat. Na zaprtje banke so se odzvali tudi na Občini Črenšovci.

»V NLB že dalj časa opažamo, da se uporabniške navade naših strank spreminjajo. Vse bolj so namreč priljubljeni digitalni načini poslovanja z banko (kot so mobilne in spletne banke), saj so enostavnejši in bolj priročni, na voljo kadarkoli in kjerkoli. V zadnjem letu zaostrenih zdravstvenih razmer pa se je pokazalo, da so tudi veliko bolj varni. Spremenjene navade bodo prav gotovo tudi v prihodnje bistveno vplivale na obisk naših poslovalnic.

Na podlagi analize ključnih kriterijev, kot so rentabilnost, potencial za širitev in geografska umeščenost, kot tudi na podlagi predvidenih razmer na trgu in ob upoštevanju spreminjajočih se uporabniških navad smo se odločili, da nadaljujemo z optimizacijo naše poslovne mreže. Tako smo sprejeli odločitev, da NLB Poslovalnica Črenšovci 31. marca zadnjič odpira svoja vrata,« so iz NLB sporočili svojim uporabnikom.

Ob tem so poudarili, da bankomat ostaja na sedanji lokaciji. Tako bo tam tudi v prihodnje mogoče dvigati in polagati gotovino, plačevati položnice in pregledovati stanje na računu.

Na zaprtje banke so se odzvali tudi na občini, kjer so zapisali, da je županja Vera Markoja v zvezi s tem 23. februarja banki poslala sporočilo s protestom za ohranitev poslovalnice. Prejela je odgovor, v katerem navajajo, da bodo ohranili bankomat in vsakih 14 dni zagotovili v Črenšovcih mobilno banko.

Po neuspešnem telefonskem kontaktu z vodjo podružnice za Pomurje je županja 11. marca banki ponovno poslala dopis, na katerega so se odzvali s telefonskim odgovorom, da so se za zapiranje odločili zaradi ekonomike poslovanja.

Na občini so ob napovedanem zaprtju bančne poslovalnice iskali druge možnosti in kontaktirali predstavnike Nove KBM, katerih storitve so občanom na voljo v poštni poslovalnici v Črenšovcih. Pošta je odprta vsak dan od ponedeljka do petka med 9. in 17. uro, v sredo pa do 18. ure.

 

×

Shrani OK

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.03.2022 ob 7:02 gost

      Pripravljajo se na prihod Vougrov in OTP banke.

      14 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.03.2022 ob 8:58 gost gost

        Poslovalnica NLB v Črenšovcih konec marca zapira svoja vrata in se seli v Ljubljano, za Prekmurje tako ni bila uporabna !

        12 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.03.2022 ob 10:53 Gost gost

        To je kapitalizem. To smo hoteli in izvolili. Dela samo še tisto, kar prinaša dobiček, ostalo se zapre. Potrebe ljudi v tem sistemu ne štejejo, ker v nasprotnem primeru bi imeli elemente socializma, česa se pa ljudje bojijo in navijajo sami proti sebi.

        18 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.03.2022 ob 10:56 gost

        Kapitalizma nismo vsi hoteli in ga nismo vsi izvolili. Žal je pa naivna in neumna večina zmagala.

        9 4 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.03.2022 ob 9:17 963 gost

      Meni je všeč ta županja, ne da se motiti.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.03.2022 ob 11:38 gost

      V moji mladosti si vse imel v bližini od pošte,banke,delo blizu doma,kjer te je pobral delavski avtobus te odpeljal do firme in po koncu dela pobral pred firmo in odpeljal!!

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.03.2022 ob 13:02 gost

      Vah kak je lejpi bil socializem , pardon komunizem , za priviligirance keri so se nej gužvali v teh nabitih po znoju in menstrualnih smrdečih vložkih delavk v avtobusih s proletariatom , ki je crkaval v bog zna kakšnih delovnih pogojih za komunistično kliko.

      7 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.03.2022 ob 13:19 gost

      tudi dobro , samo ne vem za koga??? skratka na banko v Lendavo ali M Soboto ! starejši pa tak nimajo denarja saj vsi samo jamrajo zgradba in oslužbenci pa žal terjajo svoj davek ! tudi brez banke boste živeli !!!!!!!!!!!!!!1

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.03.2022 ob 13:20 Lord gost

      Še mal pa bojo tak vse dol zaprli pa nam pobrali vse pravice do denarja brez vprašanja ljudstva.Kr tak kr so se odločili za digitalizacijo. Ne boste rabili iti na banko.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      16.03.2022 ob 13:52 gost

      Zakaj je to lahko vse bilo še nekaj let nazaj,zdaj pa ne več?

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.