https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Cleangrad, ki ima novo poslovno stavbo, razvil prva drsna hermetična vrata na svetu

17.03.2022 ob 6:00  

Ljutomersko podjetje Cleangrad, ki bo junija proslavilo 20 let delovanja, je v leto 2022 stopilo s 13 milijonov evrov naročil. Nadaljujejo sodelovanje z največjimi farmacevtskimi družbami na svetu, med njimi so Pfizer, Jannsen in GlaxoSmithKline, razvili pa so tudi prva drsna hermetična vrata na svetu.

Direktor Cleangrada Jernej Zupančič pravi, da je bilo leto 2021 eno izmed boljših. Že v začetku leta so kupili dovolj surovin za svoje izdelke, da so lahko vse leto normalno delali in hitro dobavljali izdelke svojim kupcem. Kljub veliko prilagajanja razmeram po svetu, saj je imela med epidemijo covida-19 vsaka država svoja pravila, so obseg prodaje povečali za približno milijon evrov in imeli 18,5 milijona evrov prihodkov.

Tudi lani so dodatno zaposlovali, po besedah Zupančiča so dobili dober kader, tako da jih je sedaj okoli 240, še vedno pa bi potrebovali nove sodelavce. "Potrebujemo inženirje, vodje projektov, varnostne inženirje, električarje. Potrebe po kadrih so vedno," je pojasnil direktor Cleangrada. Ta čas pripravljajo znotraj podjetja reorganizacijo, "tako da načeloma noben zaposlen ne bi imel minimalne plače".

Podjetje je usmerjeno v dva programa: projektiranje in izdelavo čistih prostorov za proizvodnje cepiv, zdravil, bolnišnic, in program opreme, v katerem izdelujejo vrata in specialna vrata s tesnili, prehodne komore, po meri izdelano pohištvo iz inoks pločevine. Dobavljajo velikim farmacevtskim podjetjem, kot so Pfizer, Jannsen, GlaxoSmithKline, sodelovali to začeli tudi z največjim proizvajalcem cepiv na svetu, indijskim Serum Institute. Pridobili so tudi prvi večji projekt v Franciji, v podjetju, ki bo polnilo tablete zdravila za covid. S tem ima Cleangrad zagotovljeno delo za približno dve leti in pol, je pojasnil Zupančič.

Kot prvi na svetu so razvili nov izdelek, drsna hermetična vrata za sterilne prostore. Trenutno imajo naročilo za 25 vrat, če bo povpraševanje veliko, pa načrtujejo, da bodo samo za ta izdelek vzpostavili nove proizvodne prostore.

Svoje prostore imajo na dveh lokacijah. Proizvodnjo so ohranili v nekdanjih prostorih Mure, lani pa so nedaleč stran, v ljutomerski poslovni coni, zgradili novo upravno stavbo. Z naložbo, vredno 2,5 milijona evrov, so pridobili 1400 kvadratnih metrov novih prostorov in pisarn ter izboljšali pogoje dela inženirjev. Uredili bodo tudi poseben predstavitveni prostor, t. i. showroom, v kateri bodo predstavljali svoje izdelke in procese dela. Na novi lokaciji je še nekaj dodatnega prostora in dovolj zemljišč za morebitne nove proizvodne prostore.

Proizvodnjo nameravajo še širiti, vendar so se trenutno omejili na 20 milijonov evrov prometa, saj s trenutnimi kadri ne morejo narediti več. "Če bo povpraševanja več, bomo zavračali projekte in se omejili na standardne, klasične kupce," je napovedal Zupančič.

Družba bo letos proslavila 20 let delovanja. V Clenagradu jih je sedem, skupaj z Zupančičem, ki so v podjetju vseh 20 let. Obletnico bodo proslavili z zaposlenimi in poslovnimi partnerji predvidoma junija.

Vir:STA.

Foto: arhiv Pomurec.com.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.03.2022 ob 9:14 karči gost

      Je ena od najboljših firm v SV Sloveniji,kakšno pa je srce tega podjetja ,pa žal državljani te pokrajine ne bi vedli.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.03.2022 ob 1:47 Avy gost

      I’ve made so far this year working online and I’m a full time student. I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do.For more details visit__________𝐖𝐖𝐖.𝐂𝐀𝐒𝐇𝟒𝟔.𝐂𝐎𝐌

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.