https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Kaj prinaša drugi paket ukrepov za digitalizacijo?

17.03.2022 ob 14:00  

Na novinarski konferenci po današnji seji Vlade RS je minister za digitalno preobrazbo Mark Boris Andrijanič skupaj z vodji delovnih skupin Strateškega sveta za digitalizacijo predstavil realizirane ukrepe iz 1. paketa ter predstavil 2. paket ukrepov za digitalizacijo. 

"Veseli me, da bo vlada do konca tega mandata uresničila več kot polovico ukrepov. Do sedaj smo jih uspeli uresničiti že 13, do konca mandata pa jih bomo še 8," pove minister Andrijanič in doda, da je ob ustanovitvi Strateški svet štel okrog 30 članov, danes jih je že 60. "Gre za vrhunske strokovnjake na številnih področjih z bogatimi izkušnjami iz tujine. Med njimi so vodilni 🇸🇮 raziskovalci, podjetniki in inovatorji, ki pišejo svetovne zgodbe."

Že letos uvajajo digitalni bon v vrednosti 150 evrov za nakup računalniške opreme. Do njega bodo od 15. junija upravičeni osnovnošolci zadnje triade, srednješolci in študenti. Digitalni bon bodo prejeli tudi starejši odrasli, ki se bodo udeležili naših tečajev.

Na področju zdravstva je bilo izvedeno prvo skupno e-javno naročilo, mobilna aplikacija eZdravje in javni razpis za e-oskrbo starostnikov. Sklenili smo pomembna strateška partnerstva z družbama Google in NVIDIA. 

"Do konca tega mandata bomo uresničili še naslednje ukrepe: e-identiteta državljanov, davčni trajnik in možnost videoidentifikacije za odprtje bančnih in kripto računov. 

Poleg tega bomo v naslednjih mesecih vzpostavili mednarodni inštitut za uporabno umetno inteligenco, razvojno-gospodarsko predstavništvo v Silicijevi dolini ter center za pomoč slovenskim strokovnjakom pri vračanju v domovino.

Zagnali bomo enotno e-točko za vse subvencije in telemedicino za kronične ter onkološke bolnike," pove minister.

Na področju izobraževanja so se osredotočili na integrirano učno okolje s sodobno podanimi učnimi vsebinami in vzpostavitev mreže izobraževalno-demonstracijskih centrov za razvoj tehničnih, IKT in digitalnih kompetenc.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.03.2022 ob 16:41 gost

      Komu je to sploh potrebno vladi kera si s tem nabira volilne glasove. Nihče si s tem nebo v tej draginji po mogel če bo imel računalnik nebo pa imel kruha in mleka itd. Zato se bolna vlada raje naj briga da starejši ljudje ne bodo lačni.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.03.2022 ob 16:46 gost

        Starejši še na bankomatu ne znajo denarja dvigniti, ne pa, da bi preko računalnika volili. Janša, če bod volitve na takšen način, si odpisan Edino, če boš imel prevarantski prgram naštelan.

        4 5 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.03.2022 ob 16:45 gost

      Bolj me zanima kako bo vlada debila,,,, januša groznuga,,,, ukrepala ko je že poljski samoglavec že dobil opozorilo od Putina. Potem bo češki na vrsti in se tretji bedak keri je hodil izziva tretjo svetovno vojno,,, januš grozni.,,,,.

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.03.2022 ob 16:57 gost

      K tebi bo prišel po nasvet ! Komunajzer ! Kučanov hlapec 16:45

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.03.2022 ob 18:33 gost

      Mij smo svobodni ljudje hlapci ste pa samo desni pizdeki. Kajti namesto vas odloča eden in edini bolnik debil,,,, januš grozni,,,,.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.03.2022 ob 18:51 Gost gost

      Ja ker to je dobra ideja. Vse dejmo na internet da nam lažje ukradejo podatke in identiteto. Še Mal pa bomo v enem popoldnevu brez denarja in identitete na naš pa razpisana še kaksna kazen ker so z našimi podatki delali ilegalne stvari Bravo res. Največji IT ljudje še zdej nimajo nobenih digitalnih stvari ker vejo kako hitro pride do napada in kraje. Digitalizacija je kurac

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.03.2022 ob 1:47 Avy gost

      I’ve made so far this year working online and I’m a full time student. I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do.For more details visit__________𝐖𝐖𝐖.𝐂𝐀𝐒𝐇𝟒𝟔.𝐂𝐎𝐌

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.