https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Začeli so z izdelavo opazovalnih vrtin za tretji vodni vir na Dolnji Bistrici

22.03.2022 ob 13:00  

Na Dolnji Bistrici v teh dneh izvajajo vrtalna dela za izdelavo štirih raziskovalno opazovalnih vrtin, z namenom določiti mesto izvedbe vodnjaka za potrebe tretjega vodnega vira vodovodnega sistema A.

Vodovodni sistem A pomurskega vodovoda oskrbuje okrog 22.000 prebivalcev občin Črenšovci, Dobrovnik, Kobilje, Lendava, Odranci, Turnišče in Velika Polana iz vodnih virov Gaberje in Turnišče. Čeprav je občina Velika Polana del pomurskega vodovoda, se ta že od leta 2018 oskrbuje iz lastnega vodnega vira.

Kot veleva projektna dokumentacija Pomurskega vodovoda – sistema A pa je nujno potrebno zgraditi še tretji vodni vir, ki pa mora biti zgrajen nekje v bližini reke Mure, kjer so zadostne količine pitne vode. S tem bi v poletnih mesecih, predvsem na območjih, ki so najbolj odmaknjena od gaberskega vodnega zajetja, rešili problem pregrevanja vode v sistemu.

Lokacija tretjega vodnega vira na Dolnji Bistrici v občini Črenšovci je bila določena že v prijavi projekta leta 2012. Lani je bilo pridobljeno dovoljenje za črpalne preizkuse ter izvedeno javno naročilo s strani Občine Črenšovci. Sedaj pa so se tudi začela dela.

Foto: Občina Črenšovci.

Po koncu vrtalnih del sledi aktivacija vrtine in poskusno črpanje z meritvami prepustnosti in izdatnosti vodonosnika. Po izvedbi raziskav s preiskovalnimi piezometri in ostalimi preiskavami pa se določi končno mesto izvedbe novega vodnjaka ali več vodnjakov.

Izvajalec del je GEO AQUA Inštitut za hidrogeologijo in okolje, ki bo pripravil hidrogeološko poročilo in določil hidrodinamične parametre ter kakovost podzemne vode za izvedbo črpališča, ki bo služilo za potrebe vodovodnega sistema A, so sporočili iz Občine Črenšovci.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.03.2022 ob 13:11 gost

      Hitro zaščitite te vodne vire drugače Van jih Vizjak minister proda. Če ne zlepa pa tako da sodnika stere,,,, jajca,,,.

      9 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.03.2022 ob 13:18 GOST gost

      MA KA SI NOJRI ZAJ BI BOBRI PRAV PRIŠEL PIJVE ŠPRICER LEJKO ZA KOLIČE ZVRTAJO ZA NOVO KOLIŠČE BOBRI IDEMO DOLNJE BISRIČANCI

      10 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.03.2022 ob 17:33 GOST gost

      LAŽNI REFERENDUM ŠE ENA LAŽ KUMUNISTOV CUREK BI OJDALI LAŽETE KAK PRASCI BANDA RDEČA FUJ

      7 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.03.2022 ob 18:15 gost

      lejva gamad--pred roko pravice pa šus v gobec

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.03.2022 ob 18:48 gost

      Gobec imaš ti in tvoj tviter maršal. Keri svojo cela o tikev riva v vsako območje kjer so vojne ali se na vojno pripravlja. Da malo začini situacijo.

      6 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      22.03.2022 ob 19:23 gost

      Vrta se lahko,samo čiste pitne vode več nikoli ne boste našli.To je lahko le posel za določena podjetja,ki izvajajo taka dela in za občine,ki na koncu leta imajo kaj za napisati v letno poročilo,kaj vse so delali kao skozi leto.

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      22.03.2022 ob 19:42 Alo alo gost

      Fala k...u, naj se čimprle voda zrikta, ker poleti pijemo toplo vodo... zasluge za toplo vodo pa gredo Jedinstvu in Odranskomi atriji...

      18 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.