https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Odziv soboške občine na poročilo Računskega sodišča glede nabave zdravil v Pomurskih lekarnah

25.03.2022 ob 10:40  

Mestna občina Murska Sobota se je odzvala na porevizijsko poročilo Računskega sodišča RS v zvezi z nabavami zdravil v Pomurskih lekarnah Murska Sobota. Sporočilo za javnost spodaj objavljamo v celoti.

»Mestna občina Murska Sobota je javni zavod Pomurske lekarne Murska Sobota že vse od leta 2015, ko je bila opravljena prva notranja revizija s strani revizorke mestne občine, opozarjala, da je javna naročila za nabave zdravil in drugega blaga, ki se prodaja v lekarnah, potrebno izvajati, ker tako določa zakon in je to tudi gospodarno, saj se s tem dosegajo nižje cene. Da se javna naročila, kljub našim opozorilom, niso izvajala, je zavod pripisoval različnim razlogom, od neusklajene zakonodaje, do tega, da naj javna naročila ne bi bila potrebna, ker cene zdravil določa država ali pa, da so lekarne zgolj posrednik in ne končni plačnik zdravil ter jim zato javnih naročil ni treba izvajati.

Z revizijo računskega sodišča, ki je pregledovalo pravilnost nabave zdravil v Pomurskih lekarnah Murska Sobota v letu 2020, se je nedvomno potrdilo, da javni lekarniški zavodi niso izjeme, za katere pravila javnega naročanja ne bi veljale in da morajo pri nabavah ravnati v skladu s to zakonodajo. Vendar pa ugotovitev Računskega sodišča, da je popravljalni ukrep javnega zavoda, v katerem je izkazal zgolj načrt aktivnosti, kako bo zagotovil nabavo vseh zdravil na podlagi postopkov za oddajo javnega naročila, zadovoljiv, še ne pomeni, da je javni zavod svojo obveznost po zakonodaji dejansko izpolnil. To bo storjeno šele takrat, ko bo javni zavod tekoče izvajal javna naročila, kar se doslej, vse od leta 2015, ko naj bi zavod prvič pooblastil Lekarniško zbornico Slovenije za izvedbo postopka, še ni uspešno izvedlo.

Zaradi kršitev zakonodaje pa še vedno potekajo postopki zoper odgovorne osebe javnega zavoda zaradi neizvajanja javnih naročil. Navedeno je tudi glavni razlog, da mestna občina soglasja k imenovanju direktorja javnega zavoda ne more podati, tako je nazadnje mestni svet na dopisni seji, ki se je končala 22. 3. 2022, sprejel sklep, da se soglasje mag. Ivanu Zajcu ne poda.

S strani mestne občine je na področju lekarniške dejavnosti izključno zasledovan interes, da se občanom in občankam zagotovi boljša dostopnost do zdravil, kar ne pomeni samo, da so zdravila na voljo, ampak tudi, da so na voljo po dostopnih, to je najnižjih cenah za uporabnike. Tudi v nekaterih občinah, ki so soustanoviteljice Pomurskih lekarn Murska Sobota, delujejo koncesionarji lekarnarji in prepričani smo, da je določena regulirana konkurenca izvajalcev tudi v tej dejavnosti za občane oz. uporabnike dobrodošla in predvsem ugodna. Iz tega razloga je bil pred kratkim tudi prodan objekt na Grajski ulici v Murski Soboti, kjer namerava koncesionarka Petra Flašker odpreti podružnico lekarne, vendar menimo, da javni zavod Pomurske lekarne zaradi tega in ker ima v tem objektu manjši delež prometa v celotnem obsegu poslovanja, ne bo v ničemer prikrajšan.«

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.03.2022 ob 11:35 gost

      Za soboško občinsko komunistično oblast zakoni, ki jim niso všeč seveda ne veljajo, to je na splošno znano, zakoni so pisani samo za male ribe. Ampak v kratkem bo prišel čas ko bo to za zmeraj konec za levičarje in komuniste.

      12 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.03.2022 ob 15:31 gost

        Še malo pa desničari padete v glooobooko čččrno luknjo iz katere se nikoli več ne boste privlekli na oblast in zajebavali Slovenijo in delali neumnosti v Evropi.

        3 9 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.03.2022 ob 12:40 Magyar Bacsi gost

      Imate šampon za mastnolasega?

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.03.2022 ob 12:45 gost

      Bebo,karies si si pozdravo?

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.03.2022 ob 15:53 laž na laži ob laži gost

      Dvojna merila soboške občine; želijo podružnično lekarno, ki NE IZVAJA JAVNIH NAROČIL, zato so tudi cene npr. aspirina in še česa v tej lekarni višje od cen v domači lekarni. Zavajanje ali laičnost trditev soboške občine?

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.03.2022 ob 16:48 gost

      Ka zdaj fukič debeli , keri pišeš pod desetimi nicki , pičko jedna ,povej jasno in glasno , KARIES SI SI POZDRAVO .

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.03.2022 ob 13:43 Gost: gost

      Razlika med Janšo in Šarcem je ta, da si upa Janša it v Ukrajino in uspešno narediti nalogo. Šarec, ko je bil veliki šef vlade, pa ni upal v parlament v Brusel . Ja zelo velika razlika o kakovosti vladnih šefof, ko imajo eni domet samo do Murgel po navodila, da ne omenjam Bratoškove.....

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.03.2022 ob 14:25 LENDAVSKI NADVOJVODA gost

        Rambo Jansha ne samo da je bil v Ukrajini,potolkel je tudi pol divizije ruskih tankov,samo o tem se ne govori,sram ga je,da ni uničil celo polkovnijo in oblegal Moskve .Ta je naš junak,o znamkah plenic se ne govori niti pri njem niti pri starem Bidenu,državna tajnost.

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      26.03.2022 ob 13:54 gost

      13:43 Pa še to da je Šarec vrgel puško v koruzo in njegov umazano delo opravlja Janša

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.