https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Moravskih Toplicah podpisali sporazum o sodelovanju pri vzpostavitvi večnamenske dvorane

Moravske Toplice, 29.03.2022 ob 13:40  

Občina Moravske Toplice je skupaj s predstavniki Sava Turizem d.d., Term Vivat in OKS - ZŠZ Pomurje, Občinska športna zveza Moravske Toplice podpisala Sporazum o sodelovanju pri vzpostavitvi Večnamenske dvorane v Moravskih Toplicah.


V imenu Občine Moravske Toplice je sporazum podpisal Alojz Glavač, župan; v imenu Sava Turizem d.d. po pooblastilu Igor Magdič, izvršni direktor destinacije Terme 3000. Terme Vivat je zastopal predstavnik lastnika Metod Grah ter v imeni OKS – ZŠZ POMURJE, Občinska športna zveza Moravske Toplice, je sporazum podpisal Branko Recek, predsednik.

Občina in deležniki si že dalj časa prizadevajo za izgradnjo večnamenske dvorane v Moravskih Toplicah, za katero obstaja interes koriščenja s strani podpisnic v sklopu rednih programov, ki jih podpisnice izvajajo.

Podpisnice sporazuma imajo na podlagi srednjeročnih razvojnih načrtov interes vzpostavitve Večnamenske dvorane v Moravskih Toplicah in so se dogovorile, da bo občina zagotovila vse potrebno v zvezi s pridobitvijo prostorskih in investicijskih dokumentov za zagotovitev izgradnje Večnamenske dvorane.

Stranke Sporazuma se zavezujejo, bo vsaka na svojem področju kar najbolj prispevala k uresničitvi Sporazuma, to je vzpostavitev Večnamenske dvorane v Moravskih Toplicah.

Zakaj večnamenska dvorana?

Zato ker krepi in razvija ponudbo destinacije; ker omogoča prostor, kjer lahko nadzorujemo klimo, varnost in zasebnost; ker spodbuja razvoj kulturnega in družabnega življenja ter daje možnost razvoja rekreacijske in športne dejavnosti za prebivalce in obiskovalce. Ker destinacija Moravske Toplice beleži 550.000 nočitev na letni ravni, gosti v sezoni tudi do 7x več obiskovalcev, kot je prebivalcev Moravskih Toplic. Ker se destinacija Moravske Toplice uvršča med prvih 10 destinacij po število nočitev v državi. Ker je najbližja večja kongresna dvorana v Radencih in to z maksimalno zmogljivostjo 239 sedežev. Ker ima občina 22 aktivnih športnih društev in 21 kulturni društev. Ker je projekt namenjen krepitvi turističnega gospodarstva in navezujočega malega gospodarstva regiji.

Projekt predstavlja za lokalno skupnost strateško investicijsko vlaganje, ki prinaša nova delovana mesta v turizmu in s turizmom povezanih dejavnostih, pojasnjujejo pri občini Moravske Toplice.

Prav tako pričakujejo, da se bo z investicijo povečala dodana vrednosti v turizmu na območju destinacije.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.03.2022 ob 17:17 gost

      Zdaj do moravčari do nezavesti trenejrali.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.03.2022 ob 18:26 gost

      Manjka vladna struja debilov. Kajti zdaj se vse naenkrat gradi, prenavlja, obnavlja, končuje, začenja graditi pitaj boga ka vse. Seveda volitve so pred vrati. Vse se njim meša od dogodkov. Hlapci delajo na polno za,,,, januša groznuga,,,, on se pa po jajca škrable po izletaj kere si zrikta v zadnjem mumentu.

      6 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.