https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Baletna produkcija »Pravljica za lahko noč«

05.04.2022 ob 17:35  

Glasbena šola Murska Sobota pod vodstvom ravnateljice Erne Lukač je sinoči v Gledališču Park priredila baletno produkcijo z naslovom Pravljica za lahko noč pod taktirko koreografinje in režiserke Tjaše Korenjak. 

Mlade balerine so občinstvo popeljale v čaroben svet plesa in glasbe. Rdeča nit zgodbe je bila, da je sanje mogoče uloviti, in ko se naše sanje uresničijo, ne pozabimo, da ima vsako jutro nov začetek. 

Besede koreografinje in režiserke baletne produkcije Tjaše Korenjak: “Dovolimo si, da nas majhni, nežni oblački napolnijo z brezskrbnostjo, ki nas vodi do misli, da se je včasih potrebno ustaviti in videti zvezdne utrinke … Če jih ne vidimo takoj, se vedno znova spomnimo, da je svoje sanje mogoče uloviti. Pot do uresničitve sanj ni vedno enostavna. Pravzaprav sploh ni enostavna. A če si drznemo stopiti na Rimsko cesto in hkrati verjamemo, da nam pomagajo tudi nočne vile, na tej poti spoznamo, da je v vsaki noči tudi vsaj kanček svetlobe. Po dolgem potovanju pa dajmo nagraditi sebe s svojim plesom pod nebom. Božansko je! In ko se naše sanje že uresničujejo, nas naj še naprej vodi misel: »Ples je življenje, življenje je ples …« In ne pozabite, da ima vsaka pravljica za lahko noč svoj začetek v novem jutru …”

Prikupne balerine je po koncu predstave iz odra pospremil bučen aplavz občinstva.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.