https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Sara Makovec in Narsej Lackovič športnika leta Športne zveze Ljutomer

13.04.2022 ob 12:30  

V torek so v kulturnem domu Ljutomer podelili priznanja najboljšim športnikom, športnica in ekipam Športne zveze Ljutomer za leto 2021. Športnik leta je postal judoist Narsej Lackovič, športnica leta nogometašica Sara Makovec, najboljša ekipa je bila ŠD KMN Meteorplast. Priznanja so podelili tudi najbolj perspektivnim športnikom, vsem, ki so osvojili medalje na evropskih in svetovnih prvenstvih, podeljena pa so bila tudi priznanja športne zveze za posebne dosežke. Slavnostna gosta večera sta bila mag. Janez Slavič in eden najboljših rokometašov v zgodovini Slovenije Vid Kavtičnik.

Športna zveza Ljutomer je v Domu kulture Ljutomer pripravila sedaj že 52. tradicionalno razglasitev najboljših športnikov, športnic in ekip Športne zveze Ljutomer v letu 2021. 

Posebna priznanja Športne zveze Ljutomer:

  1. ŠRD KOSTANJEVICA - 20 let delovanja
  2. PLANINSKO DRUŠTVO LJUTOMER - 70 let delovanja
  3. SD MESTO LJUTOMER - 70 let delovanja
  4. ŽAN KOLMANIČ - uspešen nogometaš
  5. JANEZ SLAVIČ - dolgoletno vodenje KK Ljutomer
  6. JOŽE MAKOTER - dolgoletno delo tajnika v ŽOK Ljutomer
  7. ANDREJ MAJERIČ - 30 let vzdrževanja športnih površin
  8. PRLEKIJA ON NET - medijsko pokrivanje lokalnega športa

Medalje na evropskih in svetovnih prvenstvih:

ŠT.

ŠPORTNIK

ŠP. PANOGA

EP/SP/OI

OBRAZLOŽITEV

1

MARINIČ LUKA

PIKADO

EP

1. mesto DO 501 mladinci od 18 let

2

ŽALIK UROŠ

PIKADO

EP

2. mesto DO 501 kadeti do 14 let

3

TOPOLNIK MIHEC IN JANŽEKOVIČ MATEJ

PIKADO

EP

2. mesto DO 501 moške dvojice

4

REHAK FRIŠ BOR

PLES

EP

2. mesto break dance solo

5

STERŽAJ MIKO

KEGLJANJE

SP

2. mesto ekipno in 3. mesto v kombinaciji posamezno

6

LEGEN NIK

ODBOJKA

EP

1. mesto do 17 let

Perspektivni športniki in športnice:

ŠT.

ŠPORTNIK / ŠPORTNICA

ŠP. PANOGA

DRUŠTVO

1

TEAM LJUTOMER

KARATE

TVD PARTIZAN LJUTOMER - KARATE

2

BUDJA TIA

TWIRLING

TWIRLIG KLUB LJUTOMER

3

STOLNIK ALEN

FUTSAL

ŠD KMN METEORPLAST

4

VUČKO EVA

JUDO

TVD PARTIZAN LJUTOMER - JUDO

5

LAN LEGEN

KOŠARKA

KK RADENSKA CREATIV SOBOTA

Športno društvo leta:

3. mesto: Kasaški klub Ljutomer
3. mesto: ŽOK Ljutomer
2. mesto: TVD Partizan Ljutomer – Judo sekcija
1. mesto: ŠD KMN Meteorplast

Športnik leta 2021:
3. mesto: Jeremy Bukovec
Jeremy je v letu 2021 bil član ŠD FC Ptuj. V sezoni 2020/21 je z omenjeno ekipo osvojil 2. mesto v 1. SFL. V pokalu Terme Olimia so se uvrstili na zaključni turnir najboljših štirih ekip. V sezoni 2020/21 je Jeremy dosegel 22 zadetkov. Je reden član slovenske futsal reprezentance s katero se je uvrstil na EURO 2022.

2. mesto: Janko Sagaj
Janko je član Kasaškega kluba Ljutomer. Je tekmovalec na kasaških dirkah že od leta 1995. Rezultati za kasaško sezono 2021 so naslednji: 76 štartov, 21 zmag, 17-krat drugo mesto, 11-krat tretje mesto. Janko Sagaj prenaša ljubezen do konjev na sina Luka in hčerko Nino. Janko je že tretja generacija Sagajevih iz Ključarovcev, ki se ukvarjajo z rejo ljutomerskega kasača in s treningom in tekmovanjem na kasaških dirkah. Zmage pobira na domačih hipodromih ter v Budimpešti. Zmage trenerja in tekmovalca Janka Sagaja v rejskih dirkah in v mednarodnem merilu, ga v Sloveniji uvrščajo na vrh kot najboljšega slovenskega tekmovalca na kasaških dirkah letu 2021.

1. mesto: Narsej Lackovič
Narsej je član TVD Partizan Ljutomer. V letu 2021 se je udeležil Evropskega in Svetovnega članskega prvenstva. Na Evropskem prvenstvu je osvojil deveto mesto. Na ekipnem prvenstvu mešanih postav je edini od slovenske ekipe dosegel zmago proti ekipi Nemčije. Je stalni član ekipe TVD Partizana Ljutomer, ki tekmuje v 1.slovenski judo ligi. Končuje študij na Pedagoški fakulteti Univerze v Mariboru – smer športno treniranje – judo. Zraven svojih tekmovanj je aktiven tudi kot trener in sodnik. Po kriterijih OKS-ZŠZ je vrhunski športnik mednarodnega razreda.

Športnica leta 2021:
3. mesto: Diana Šterman
Diana je članica TVD Partizan Ljutomer. V letu 2021 je osvojila naslov mladinske državne prvakinje in tretje mesto na članskem državnem prvenstvu. Po kriterijih OKS-ZŠZ je vrhunska športnica perspektivnega razreda. Je nosilka mojstrskega pasu 1. DAN.

2. mesto: Gloria Makovec
Gloria je članica PK Zapleši z Urško Ljutomer. V letu 2021 je dosegla naslednje rezultate:
- 2. mesto državno prvenstvo solo disco dance članice,
- 2. mesto državno prvenstvo pari disco dance člani.

1. mesto: Sara Makovec
Sara je članica ŽNK Pomurje Beltinci. V letu 2021 je s svojo ekipo dosegla prvo mesto na prvenstvenem področju tekmovanja pod okriljem tekmovanj nogometne zveze Slovenije in se tako uvrstila v kvalifikacije tekmovanja Womens UEFA. V omenjeni sezoni je Sara v državnem prvenstvu dosegla 13 zadetkov. Sara je tudi članica slovenske ženske nogometne reprezentance.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.