https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Mladi iz Pomurja ustvarjali iz odpadnih materialov dekorativne izdelke za dom

Murska Sobota, 07.05.2022 ob 6:05  

Podjetje Saubermacher - Komunala Murska Sobota je ponovno razpisala sedaj že tradicionalni natečaj "Odpadno je uporabno", v katerem so mlade povabili k ustvarjanju izdelkov za dom, iz odpadnih materialov. Mladi iz 22 vzgojno-izobraževalnih zavodov so s svojimi mentorji ustvarili različne unikatne dekorativne izdelke za dom, ki so jih na koncu postavili na ogled v Pokrajinsko in študijsko knjižnico, kjer si jih lahko ogledate še danes. 

Mladi so znova pokazali, da domišljija ne pozna meja in da lahko odpadne materiale tudi koristno uporabimo, s svojimi edinstvenimi izdelki pa lahko k trajnostnemu razmišljanju pritegneju tudi odrasle. 

Natečaj je tekmovalne narave, zato so bili izdelki tudi ocenjeni po izvirnosti, uporabnosti, stopnji ponovne uporabe, tehnični zahtevnosti izdelave in videzu.

V kategoriji vrtec je zmagal izdelek viseča luč, ki so ga ustvarili v vrtcu Beltinci. V kategoriji Osnovna šola I. triada je največ točk zbral izdelek Osnovne šole Miška Kranjca Velika Polana, stojalo za ključe. V II. triadi je bila izbrana košara za sadje, ki so jo izdelali učenci Osnovne šole IV Murska Sobota. V kategoriji Osnovna šola III. triada pa je zmagala stenska ura, izdelek učencev Osnovne šole Turnišče.

V kategoriji Srednja šola je zmagal plešoči stol, izdelek dijakov Srednje zdravstvene šole Murska Sobota. 

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.