https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Družine preživele pester in aktiven tematski dan v Družinskem centru Pomurje

Rakičan, 09.05.2022 ob 10:09  

To nedeljsko popoldne so družine v Družinskem centru Pomurje preživele ustvarjalno in predvsem aktivno. Ob prihajajočem Svetovnem dnevu družin, ki ga obeležujemo 15. maja, so namreč pripravili pester in zanimiv tematski dan, kljub malce muhastemu vremenu.


Družine so uživale na kreativni sprostitveno-povezovalni delavnici, kjer so udeleženci imeli možnost postati kralji in kraljične za en dan, kot to sovpada z lokacijo Dvorca Rakičan, in druge tematsko obarvane izdelke.

Nagajivo vreme ni preprečilo najlepšega dela tematskega dne in družine so se udeležile delavnice s konji in se preizkusile v jahanju. Opogumili so se tako otroci kot tudi nekateri starši. Za lep zaključek pa so doživeli posebno kočijaško doživetje in se zapeljali s kočijo.

Tematskega dne so se udeležile tudi mamice z otroki iz Ukrajine, česar so bili v Družinskem centru še posebej veseli.

Družinski center Pomurje je sofinanciran s strani Ministrstva za delo družino, socialne zadeve in enake možnosti. Vse aktivnosti so za uporabnike brezplačne. Družinski center predstavlja osrednji prostor za družine v Pomurju, kjer zagotavljajo prostor neformalnega druženja in sicer, od torka do petka med 12. in 17. uro, in izvajajo kakovostne vsebine z namenom uresničevanja potreb otrok, mladostnikov ter različnih oblik družin v vseh življenjskih obdobjih.

Vljudno vas vabijo k ogledu programa Družinskega centra Pomurje na spletni strani www.ris-dr.si in k udeležbi na aktivnostih, ki so namenjene družinam, otrokom, mladostnikom, staršem in njihovih skrbnikom ter drugim zainteresiranim.

Za namen lažje organizacije in izvedbe zbirajo predhodne prijave preko e-pošte: druzina@ris-dr.si ali tel. št. 02 535 18 93.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.