https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Nova 3D-zebra bo skrbela za varno šolsko pot do OŠ I Murska Sobota

Murska Sobota, 12.05.2022 ob 9:02  

Mestna občina Murska Sobota je danes na slovesnosti predala v uporabo prvo 3D-zebro v občini, na križišču Severjeve in Borovnjakove ulice v neposredni bližini OŠ I Murska Sobota, ki bo skrbela za varnejšo pot šolarjev.

Skrb za najranljivejše udeležence v prometu se uresničuje z ukrepi za povečanje njihove varnosti. Tudi v Mestni občini Murska Sobota v šolskem okolišu Osnovne šole I Murska Sobota so tako postavili prvi tridimenzionalni prehod za pešce, ki bo s kreativnim in inovativnim posegom v prometno infrastrukturo opozarjal voznike na prilagoditev hitrosti in večjo pozornost.

Mestna občina Murska Sobota se je pridružila projektu zavarovalnice Generali in Zavoda Varna pot, ki so združili moči na področju zagotavljanja večje varnosti pešcev, posebno otrok in starejših, kolesarjev ter voznikov skirojev. Z umeščanjem inovativnih tridimenzionalnih prehodov za pešce, 3D-zeber, želijo v območjih umirjenega prometa zmanjšati število žrtev in voznike spodbuditi k dodatnemu zmanjšanju hitrosti ter večji pazljivosti. Umeščanje 3D-zeber je del akcije »Varno ima vedno prav«, za manj žrtev med najranljivejšimi udeleženci v prometu. 

Poleg partnerjev projekta, župana občine Aleksandra Jevška, predsednika Zavoda Varna pot Roberta Štaba in člana uprave Generali Matija Šenka, so dogodek sooblikovali tudi učenci Osnovne šole I Murska Sobota. 

 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.05.2022 ob 14:41 gost

      Starši so ,dovolili ,da se slika njihove otroke ?

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.05.2022 ob 14:53 gost

      JA to so starši pač ne pomislijo ,da s tem lahko škodijo svojemu otroku ,ker barab je veliko ,,,,,,,,

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.05.2022 ob 20:18 Adada gost

      Glavno ka si Jevšek nabira točke in volilce.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.05.2022 ob 6:24 gost

      Zloraba otrok v politične namene.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.