https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Direktor Melamina: Za štiri ali pet pogrešanih v požaru najverjetneje ni več upanja

12.05.2022 ob 9:30  

V podjetju Melamin v Kočevju je okoli 8.30 prišlo do eksplozije in požara. Na kraju so interventne službe, glavna cesta skozi Kočevje je zaprta, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.


Vsem prebivalcem v okolici svetujejo, da zaprejo okna in se ne gibljejo na prostem, dokler traja intervencija. Prav tako naj se ne približujejo samemu kraju dogodka, so sporočili.

UKC Ljubljana je bil po eksploziji v kočevskem Melaminu aktiviral načrt za množične nesreče.

Uprava za zaščito reševanje: Požar v Melaminu pogašen, več kot 20 poškodovanih, dva prepeljana v UKC Ljubljana

Vsem prebivalcem v okolici svetujejo, da zaprejo okna in se ne gibljejo na prostem, dokler traja intervencija. Prav tako naj se ne približujejo kraju dogodka, so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Tovarna Melamin po okoljski zakonodaji spada med obrate večjega tveganja za okolje. Družba, ki je sicer eden večjih zaposlovalcev v regiji, se namreč ukvarja predvsem z izdelavo smol za barve in lake ter lesno, gradbeno in tekstilno industrijo, poroča STA.

"Za štiri ali pet oseb, ki jih pogrešajo po jutranji eksploziji v kočevski kemični tovarni Melamin, najverjetneje ni več upanja, da bi preživeli, je povedal direktor podjetja Srečko Štefanič. Reševalne službe zaradi visokih temperatur požarišča namreč še ne morejo dostopati do njih. Poškodovanih v eksploziji je sicer šest, dva od njih huje," še navaja STA.

"Ob 8.39 je prišlo v podjetju Melamin v Kočevju do eksplozije in požara. V eksploziji je bilo po prvih zbranih podatkih poškodovanih več kot 20 ljudi. Aktivirani so bili bližnji izvajalci NMP Kočevje in Ribnica ter helikopter Slovenske vojske z ekipo HeNMP. Aktivirani so bili gasilci iz celotne GZ Kočevje (15 PGD) in GEŠP Ribnica. Obveščene so bile pristojne službe. Aktiviran je bil tudi Ekološki laboratorij z mobilno enoto. Na kraju je prisotna tudi enota RKBO Slovenske vojske. Prebivalcem v obsegu 500 metrov od lokacije eksplozije priporočajo, da zaprejo okna in vrata ter naj se zadržujejo v notranjih prostorih. Ob 10.30 naj bi bile po podatkih s terena nevarne snovi zajezene in ne bodo iztekale izven meja podjetja. Po zadnjih podatkih je eksplozija nastala med pretakanjem snovi Epiklorhidrin iz cisterne v manjše zalogovnike. Vzrok eksplozije še ni znan. Po podatkih ELME meritve zraka razen saj in dima niso pokazale prisotnosti drugih strupenih snovi, analiza požarne vode pa še potekajo. Požarna voda je shranjena v lovilnih bazenih podjetja, zato nevarnosti izteka v naravo ni," navaja Uprava RS za zaščito in reševanje.

* Fotografije so simbolične

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.05.2022 ob 17:36 gost

      Uogi ljudje keri so to morali doživeti. In spet nihče nebo nič kriv.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.