https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Univerza za tretje življenjsko obdobje Murska Sobota obeležila 20 let delovanja

Murska Sobota, 18.05.2022 ob 6:05  

V Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota je Društvo Univerza za tretje življenjsko obdobje obeležilo 20-letnico delovanja.


Ob tej priložnosti so zbrane nagovorili Danica Flisar, predsednica društva, dr. Aleksander Jevšek, župan Mestne občine Murska Sobota in Dejan Dravec in direktor Ljudske univerze Murska Sobota.

Univerza za tretje življenjsko obdobje je civilno izobraževalno gibanje, ki temelji na prostovoljnem delu, sodelovanju in prispevanju.

"Znanje je pogoj za preživetje, zato naj imajo vsi brez ovir dostop do znanja. Znanje je danes preveč pomembno, da bi bilo odvisno od denarja. Znanje naj bo darilo. To so bile besede iz knjige Starejši se učimo dr. Ane Krajnc, predsednice Slovenske univerze za tretje življenjsko obdobje, ki je bila tudi slavnostna govornica.

Člani Društva Univerza za tretje življenjsko obdobje M. Sobota so predstavili svojo dejavnost. V okviru Univerze za tretje življenjsko obdobje imajo svoj študijski krožek tudi tisti, ki radi ustvarjajo na slikarskem platnu s čopičem v roki. Tamara Špitaler Škorić je predstavila, kako ustvarjajo. Fotografski študijski krožek je predstavil član krožka Ivo Borko, ki pravi, da je tudi s fotografskim aparatom mogoče narediti umetnino. Maja Flegar, članica študijskega krožka za izdelavo punčk, je predstavila njihov krožek. Znanje jezikov uporabljajo tudi člani U3 Murska Sobota, ki se učijo in izpopolnjujejo v angleščini, italijanščini in nemščini. Krožek je predstavila Tatjana Drexler. 

Med članicami in člani U3 M. Sobota so bili in so tudi besedni umetniki in literarni ustvarjalci: Ivanka Klopčič, Bea Baboš Logar, Irena Šrajner, Ivanka Tompa in Aleksander Ružič.

Svoje vtise o obiskovanju krožkov so predstavili še Albin Rodež, član študijskega krožka Računalništvo in uporaba pametnih naprav, Irma Wolf, članica študijskih krožkov Zgodovina Prekmurja in Etnologija, Ana Hauzer Petrović je spregovorila o stvaritvi slovenskih likovnih umetnikov, Mira Toplak pa je predstavila, kako spoznavajo kulturno dediščino naših krajev. 

V kulturnem programu so nastopili Pevski oktet Prekmurci, mlada glasbenika Polona in Jernej Hanc, z igranjem na violino je dogodek popestril Miha Matajič. Dogodek sta povezovala Emilija Šebök in Miha Matajič, sodelavca oddaje Mali radio Radia Murski val v okviru medgeneracijskega sodelovanja z Univerzo za tretje življenjsko obdobje Murska Sobota.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.05.2022 ob 7:45 gost

      Vse lepo in prav samo mislim da bi se več morali posvetiti mladini kera je brez služb. Jih pa zasedajo ti rosrajovi izobraženci ki bi že zdavnaj morali uživati penzijo. Zato pa najprej zaposliti mlade pa če je še kaj mesta potem naj malo po morejo ti rosfrajevci. Ne da pri nas delajo do 80 leta mladi pa doma sedijo z diplomami, magisterij, doktorati.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.05.2022 ob 12:31 ništerni gost

      pizda jim materina starostna, se ne bodo umaknili z nedelovnih stolčkov do 130 leta starosti. Kajti na teh , ki so v državnem sektorju 50 let na položajih svet stoji, banda nedostojanstvena. Ko smo bili mali, so nas učili v avtobusu, dajte prednost starejšim. in smo jim pizda jim materina dali, da so se vsedli. Danes prokleti rosfraji pa ne morejo stran oziroma dol z tega stolčjka, sedeža. Tej nam sigurno doprninesejo k bruto rasti. 40 let ali koliko že delovne dobe in po prvem dnevu takoj v pokoj. Ne pa še tri leta nagrade za 40 let spanja v javnem sektorju.Amen.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.05.2022 ob 12:53 gost

      ovi de poča, te pa še minister bou

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.07.2022 ob 11:07 gagator gost

      bedarija na kubik, hvala da smo mladi doma brez penez brez kariere brez hiše brez družine. tako kot drugi pravijo-jebite se!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.