https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Obetajo se novi davki, v načrtu je reševanje stanovanjske krize, dvig minimalnih plač in več

16.05.2022 ob 15:30  

Gibanje Svoboda, SD in Levica v koalicijski pogodbi, ki je že usklajena, med drugim obljubljajo obuditev socialnega dialoga, dvig minimalne plače in povrnitev integritete politiki. V načrtu je tudi odprava dohodninskih sprememb in prekarnosti.

Koalicijska pogodba na nekaj več kot 80 straneh prinaša izhodišča Gibanja Svoboda, Socialnih demokratov in Levice, za vas smo izpostavili le del koalicijske pogodbe.

Davki: Obetajo se novi davki, razveljavitev dohodninske novele in vključitev delavcev v lastništvo podjetij

Kot je zapisano v koalicijski pogodbi, bodo uvedli »celovit sistem progresivne obdavčitve premoženja z namenom dolgoročnega financiranja socialnih in razvojnih politik države in lokalnih skupnosti. Iz tega davka bo na ravni lokalnih skupnosti nadomeščeno nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča (NUSZ) in sorodne davščine, hkrati pa bo na pravičen način ustrezno prilagojen sistem financiranja države in lokalnih skupnosti.«

S 1. januarjem bo razveljavljena dohodninska reforma trenutne vlade. Obdržala se bo le splošna olajšava 4.500 evrov (do zdaj je znašala 3.500). Torej – trenutna olajšava se ne bo višala na 7.500 evrov do leta 2025, kar pomeni, da se tudi neto plače ob enakih bruto plačah ne bodo več višale. Sedanji prenovljeni dohodninski zakon omogoča tudi nižjo obdavčitev nagrad v delniških opcijah, kar bo z razveljavitvijo reforme tudi odpadlo.

Nova vlada sicer v koalicijski pogodbi predvideva tudi vključevanje delavcev v lastništvo družb. Tako bi vnovič lahko uvedli nižjo obdavčitev za nagrade v delnicah, opcijah … Z razveljavitvijo dohodninske reforme bo višji tudi davek na kapitalski dobiček. 

Hkrati napovedujejo dodatne obremenitve okoljsko obremenjujočih dejavnosti, postopno odpravo za okolje škodljivih subvencij in zeleno proračunsko reformo. Proučili bodo možnosti za prenovo sistema obdavčitve motornih vozil. Kako, ne povedo.

Trg dela: Višji minimalec, konec prekarnosti in krajši delovnik

Za prihodnje leto predvidevajo zvišanje minimalne plače na vsaj 800 evrov neto, načrtujejo pa tudi uzakonitev postopne izenačitve minimalne plače kot najnižje osnovne plače. Torej bi bila minimalna plača tista, od katere bi se obračunavali vsi dodatki, in ne osnovna plača, kot velja zdaj, in je lahko – glede na tarifni razred – tudi nižja od minimalne. Prav tako nameravajo pogosteje izračunavati minimalne življenjske stroške, ki so podlaga za zakonsko določanja minimalne plače. Kako pogosteje, ni zapisano, zdaj velja, da se izračunavajo na pet let.

Pričakovano bo ena od prednostnih nalog tudi odprava prekarnosti. Prav tako bodo proučili možnost redefinicije delovnega razmerja v ZDR-1, in sicer tako, da se dlje časa trajajoča ekonomska odvisnost od enega delodajalca določi kot opredelilni element delovnega razmerja.

Prav tako bi postopno znižali spodnjo mejo ur za polni delovni čas na 30 ur na teden ob nespremenjeni 40-urni zgornji meji, da bi delodajalcem omogočili skrajšanje polnega delovnega časa, zaposlenim pa omogočil vse pravice, kot bi bili zaposleni za polni delovni čas. Da bi zaposlenim omogočili ravnovesje med službo in prostim časom, se bodo po tujih vzorih zavzeli za vpeljavo pravice do odklopa od službenih komunikacijskih sredstev v prostem času.

Pokojninska reforma: Kakšne bodo pokojnine

V dialogu s socialnimi partnerji bodo pripravili reformo, ki bo krepila prvi pokojninski steber in spodbujala varčevanje za starost tako, da bi vsi upokojenci lahko dostojno živeli. Nove vire financiranja pokojninske blagajne bi zagotovili z diverzifikacijo virov in zmanjšanjem odvisnosti pokojninskega in invalidskega zavarovanja od prispevkov iz dela. Torej, med drugim bi namensko uporabili donose iz državnega premoženja kot dodatni vir za financiranje slovenskega pokojninskega sistema. Slovenija se je sicer v načrtu za okrevanje in odpornost zavezala, da bo do konca leta 2024 sprejela pokojninsko reformo.

Za leto 2023 napovedujejo, da bo »ob izpolnitvi pogojev javnofinančne vzdržnosti« najnižja zagotovljena pokojnina znašala 10 odstotkov nad pragom tveganja revščine in bo tako vsaj 700 evrov. Proučiti pa želijo tudi možnost uvedbe univerzalnega temeljnega dohodka za upokojence z najnižjimi pokojninami.

Stanovanja: Več državnih najemniških stanovanj

Nova vlada bo »nemudoma pripravila krizni načrt« reševanja stanovanjske krize za gradnjo in obnovo javnih stanovanj, pri tem bodo v ospredju območja »z najvišjimi cenami najemnin ter zemljišč«. Kako bodo to dosegli ob veliki zasedenosti gradbenih podjetij, ne zapišejo. Do leta 2030 naj bi tako fond najemnih stanovanj povečali za 20 tisoč.

Okrepili bi vlogo republiškega stanovanjskega sklada – na tega prenesli tudi stanovanjske nepremičnine iz DUTB – in spet ustanovili »Stanovanjski svet pri Vladi Republike Slovenije kot organ za koordinacijo stanovanjske politike«.

Predvidevajo možnost regulacije najemnin, za kar bi se lahko odločale posamezne občine, ter »odpravo anomalij v sistemu subvencioniranja najemnin«. Načrtujejo tudi prenovo sistema »pravne varnosti« tako najemnikov kot najemodajalcev s ciljem oddajanja za nedoločen čas ter okrepili nadzor trga najemnih stanovanj.

Zdravstvo: 12 odstotkov BDP do leta 2030, interventni zakon za skrajševanje čakalnih dob

Ukrepi in načrti za zdravstvo so zapisani na 15 straneh, a je pri ključnih sistemskih stvareh malo konkretnejših zavez, kako kaj uresničiti, sploh pa ni znano, kdo naj zagotovi denar, torej ali in v kakšni višini bo to proračun in morebitni novi zdravstveni davki ali pa obvezni prispevki.

V izhodni koronski strategiji med drugim napovedujejo celovito revidiranje zakona o nalezljivih boleznih in operativni načrt za nadomestitev zamud pri zdravstvenih storitvah v zadnjih dveh letih.

Interventni zakon o zdravstvu med drugim predvideva: skrajšanje čakalnih dob, revizijo nedavno sprejetega zakona o desetletnih investicijah, ažurne evidence čakalnih dob, dostop do zdravnika na primarni ravni, uveljavitev in ovrednotenje standardov in normativov tako za zdravnike kot za zdravstveno nego, takoj dodatno finančno stimulirati medicinski kader.

Za prihodnost pa napovedujejo moderen zakon o zdravstvenem sistemu, kamor vključujejo ureditev pacientovih pravic, izvajanje zdravstvenih storitev, odpravo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, financiranje, kadre, upravljanje, dolgotrajno oskrbo, paliativno oskrbo, duševno zdravje, preventivo in alternativno medicino.

S spremembo zakona o zdravstveni dejavnosti bo, kot pišejo, odpravljeno popoldansko delo zdravnikov pri zasebnih izvajalcih zdravstvene dejavnosti in koncesionarjih ter uvedena konkurenčna prepoved dela.

Energetika: V ospredju obnovljivi viri energije

Obljublja se pospešena vlaganja v obnovljive vire energije, predvsem v sončne elektrarne. Če bo treba, bodo regulirali cene elektrike in naftnih derivatov s pomočjo za socialno najšibkejše. Predvidevajo še pospešitev izvajanja ukrepov za energetsko učinkovitost (poudarek je na javnih stavbah) in spodbujanje zamenjave ogrevalnih naprav na fosilna goriva z napravami na obnovljive vire energije. Napovedujejo pa tudi referendum o gradnji drugega bloka JEK.

Infrastruktura: Naložbe v železnice in tretjo razvojno os

Predviden je razvoj hitrih železniških povezav med večjimi mesti in primestnimi naselji ter železniške povezave do letališča na Brniku, posodobitev železnic in več tovora s cest na železnice ter dokončanje tretje razvojne osi. Prav tako pa še krepitev javnega potniškega prometa z možnostjo širitve brezplačnega prevoza ter razmislek o možnosti vzpostavitve telekomunikacijskih povezav kot javne dobrine, poroča časnik Finance.

Naslovna Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.05.2022 ob 15:56 gost

      Bomo plesali cel dan in noč

      16 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.05.2022 ob 21:06 kilonja gost

        Drugega nam ne bo preostalo, tabletka za elektronsko " glasbo " pa pleši pleši...za socialno šibke bodo regulirali bencin in elektriko ostali smo pa kaj, bogati, halo in potem oni o diksriminacijah kaj ? Mater vam j. vsem ki ste volili tega posranca čupavega.

        14 6 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.05.2022 ob 16:17 gost

      VSE OD SAMOSTOJNOSTI NIČ SEDAJ SE PA V 2022 ODPIRAJO RAJSKA VRATA

      15 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.05.2022 ob 16:33 gost

      Politika gleda na svet drugače . Golob je dobival plačo ,kjer ni trebalo delati nič za veliko razliko v ceni . Vidi popačeno sliko resničnosti in zgolj ideje kako biti všečen . Ni dovolj ! Da bo minimalna plača 800 eur potem dobim 3 000 eur ali več . Ne moreš dvignit nekaj za 1/3 vse ostalo pa pustiti kot je . Halo !

      20 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.05.2022 ob 16:43 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Eden,ki Sloveniji ni nič dal je Ivan,vedno pijavka državnega denarja ,tistega svetlega in tistega črnega.Golob je gospodaril in to zelo uspešno,večino se je zaslužilo na tujih trgih,Ivan je postal zavisten,tudi zaradi las.

      9 26 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.05.2022 ob 4:56 gost

        Lendavski nadvojvoda - ti kar komentiraj kar hočeš in kolikokrat želiš, imej svoje veselje: "Vsako tele ima svoje veselje"

        6 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.05.2022 ob 7:31 gost

        Golob je bil tako uspešen, da so se ljudje plesali od položnicah; le te so bile za nekaj centov manjše od drugi ponudnikov. Ob odhodu pa je pustil takšno luknjo, da bodo ljudje še bolj plesali na pogledu položnic.

        2 3 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.05.2022 ob 16:47 gost

      Pogrnili bomo na celi črti , vse skupaj je podobno revoluciji ! Te pa se nikoli ne končajo dobro za večina ljudi ,,,,,,,,,,,,,,,,,

      22 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.05.2022 ob 16:58 gost

      Tej vladi ki sploh ni , da pade še preden se vstane ker to ni demokracija kar dela Golob je bolj odpisana cirkuška druščina ,ki nima pojma o pravi politiki hi , hi , hi

      20 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.05.2022 ob 7:25 gost

        17:08 - Popolna demokracija je zapisana v novi kolicijski pogodbi, kjer bo prvo in zadnjo besedo imel Golob. Z nastankom nove vlade bomo dobili golobizem, to je fašizem v perju. Nekoč v daljnih časi je v Italiji imel nekdo tako definicijo demokracije in iz tega je nastal fašizem.

        6 4 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      16.05.2022 ob 17:01 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Ja,bo treba delati,vračati tisto kar je Ivan razfrčkal,no,tudi sam je dobil ,Uršula tudi, brez ,da bi v bolnici bila,bratec Rajkec....to je oni,ki špila banko za Ivana ...dve leti se je res kradlo vsepovprek,bo treba delati,vračati....

      9 23 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.05.2022 ob 7:28 gost

        Seveda bo treba vračati, če pa velegospodarstvenik ne zna brez davkoplačevalskega denarja.

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      16.05.2022 ob 17:11 gost

      Ivanu,,ki je tvoj oče , je žal da si se tele skotilo in tele boš celo življenje tudi ostal !!!!!! Lendavski original --tep !!

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.05.2022 ob 17:30 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Na vso srečo,moj oče ni Ivan....No,po tvojem zapisu in izražanju si kar to kar si zame zapisal...

        6 6 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      16.05.2022 ob 17:11 gost

      Vse to se je vedelo že vnaprej , če bo takšna vlada, vse to so sami napovedovali. Pa ste jih kljub temu volili goloba oziroma pljunili v lastno skledo,

      18 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      16.05.2022 ob 17:13 gost

      Holob je prodajal zastonj elektriko , Lukec živi na temni strani Lune , kukavica Tanja pa smejalni sindrom

      18 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.05.2022 ob 17:34 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Ivan pa je zgubil vsepovprek.....vi,njegovi tutleki pa ste še bolj tutlasti kot prej,redni éceki ste.....kak ste vij drapnjeni,podporniki Ivana,rejsan ste pripoknjeni....

        4 16 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.05.2022 ob 7:33 gost

        Pa nadvojvoda ti res nisi tele, ti imaš le kokošjo pamet, zato pa skačeš po dvorišču in sereš vsepovsod.

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      16.05.2022 ob 17:39 gost

      Seveda nismo mogli napredovati v 30 letih samostojnosti ker sta državo imela v rokah samo dva pizdeka pa vsak svoje hlapce tajkune, lobiste in pot zemlje mafije. In to sta dva debila eden je desni pol Janez Janša drugi pa levi pol keri se zdaj obrača na desno Borut Pahor.

      7 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.05.2022 ob 19:14 gost

        Kučan kakšno koalicijsko pogodbo ,ki je najbolj trapasta si predlagal Golobu ? Za drek štukat !!!!!!!!!!!!!!!

        9 4 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      16.05.2022 ob 18:42 gost

      Z tvojim masnolaso pirjanico se mi ne da ukvarjati ,ker je zame samo slika brez okvirja ,LUKA FAJONKA SITNI RIBI

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      16.05.2022 ob 18:56 gost

      Zdaj pa naj bodo kritični do Goloba to kar so si izvolil to imajo od zdravstva ,do gospodarstva itd Ja levaki žejne vas je čez vodo pripeljal ! Kdor se zadnji SMEJE SE NAJSLAJŠE SMEJE,,,,,,Uf kaj jim dela , dušo jim vadi ta Holob

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      16.05.2022 ob 19:08 gost

      VELIKE KRITIKE strokovnjakov , za sprejeto Golobovo koalicijsko pogodbo ,,,,,,,,,,

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      16.05.2022 ob 19:10 gost

      Levaki sedaj pa ste dobili drek na palici hi,hi,hi,

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      16.05.2022 ob 19:28 gost

      Ta koalicijska pogodba bo levakom vandrala v KOŠ za smeti ?????????

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      16.05.2022 ob 19:36 Lendavski nadvojvoda(original). gost

      Tak je,tak je,danes nisem bogi,bogi, danes sem bumbar, ker drugače ne bi trdil, da je Holob gospodarstvenik, tak je, tak je,to lahko trdi samo zapriseženi norček.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.05.2022 ob 7:40 gost

        Golob je velegospodarstvenik, ki bil strankarsko nastavljen v državno firmo, ki jo je mimo zakona hotel privatizirati. Bil je sekretar 'Pozitivne Slovenije', ki je odporen na korupcijo, le svoji 15% hoče pri vseh poslih. Tako je velik, da je kar mimo zakona prejemal tako veliko plačo, da vidi popačeno sliko realnosti. Š bog ni tako velik. Golob ne potrebuje znižanje davkov, ker bo potem to zapravil za še več bedarij.

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      16.05.2022 ob 20:54 gost gost

      Vi primitivni neizobraženi, zarukani in še kaj janževci, koga bi pa naj volili drugi, normalni, tisti, ki še mislijo s svojo glavo, kot Goloba. Edina prava in dobra alternativa pokvarjenemu puklastemu despotu. A, ni mu uspelo in mu tudi nokoli več ne bo. Slo ni mađarija, to je sam priznal. Vsaj toliko je zmogel. Po vaše bi se naj nadaljeval fašizem, ki ga je zganjal, da še o čem drugem ne govorimo. Ne se hecat. Naj se potegne v mišjo luknjo in se boji ovadb, ker ima dosti masla na glavi. Pa takšnega še podpirate, res betežne glave, ni za razumet.

      8 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.05.2022 ob 21:12 kilonja gost

        DEBELI..najebal boš, vsi boste najebali ki ste šli na volišča da bi volili proti Janši..že itak so vas nategnili in v parlament dajejo tiste ki jih je narod vrgel iz parlamenta, zdaj boš pa še jebal ježa crkotine debela..prvi dan ko nastopi nova vlada, bom začel odštevati 365 dni, ko pridem do št. 1 vlade več ne bo..gamad socialistična ki misli da je narod bedasti da bodo delavcem jemali in dajali socialnim marginalnim skupinam keš.

        7 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.05.2022 ob 7:42 gost

        20:54 - Popolna demokracija je zapisana v novi kolicijski pogodbi, kjer bo prvo in zadnjo besedo imel Golob. Z nastankom nove vlade bomo dobili golobizem, to je fašizem v perju. Nekoč v daljnih časi je v Italiji imel nekdo tako definicijo demokracije in iz tega je nastal fašizem.

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      16.05.2022 ob 21:13 kilonja gost

      DEBELI JEBEJO TE...Rusija ti beži ko pič.ka iz Ukrajine, ŠVEĐISTAN bi rad v NATOOOOO in vrhunec, Severna Koreja zaprta, nepredušno, zaradi KOVIDA...DEBELIIII ti si še samo razvalina, običen vaški posebnež, konec je s tabo..slaba novica ena za drugo.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      16.05.2022 ob 21:16 Vuk Rupnik gost

      Sem sicer ekstremni desnicar ne Jansist, za mene je on se vedno levicar. Za Goloba, Fajonko, Sarca in Bratuskovo ne bi izgubljal besed, ker niso vredni mojega casa. Morda bo za delavce se najvec narwdila levica z Mesecnikom na celu. Samo Kordisa bi se moral znebiti. Verjamem, da se bo pobrigal za boljse place dvignil minimalno placo in ukinil dodatno zdravstveno zavarovanje. Fajn bi blo da bi se ukinili agencije Kariera, Adeco, Manpower itd, ki izkoriscajo delavce. Upam, da bodo drzali besedo. Ceprav Levice ne prenasam so edino pravo upanje za delavce ravno Levica z Mesecom.Golob, Bratuskova, Sarec in Fajonka bodo samo gobcali in nic nardili. Sarec pa minister za obrambo. Ta je najbolj udarna. Kmalu bo nasa vojska namesto pusk imela frace.

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      16.05.2022 ob 21:32 gost

      Hremo plesat, hremo tancovat tovariši in tovarišice.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      16.05.2022 ob 21:47 gost

      Rupnik, Srbin, Kilonja, Kozic in Gozdni Joza organizirajte se in ustanovite hard rock skupino z imenom Dvorski norcki.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      16.05.2022 ob 22:46 gost

      Golob bo samo fgura pred starim iz Murgelj njega ste volili,ko ste obkrožili številko Goloba.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      16.05.2022 ob 23:22 Karel K. gost

      21.47, kaj mene imenuješ, če se sploh do sedaj nisem oglasil. Komentator ob 22.46, ti je itak povedal vso resnico, Golob je in bo Kučanov gladiator in bo se boril, ko se bo hoteli Kučan in tovarišija zabavati. Saj je v tej kolektivni pogodbi dosti dobrih rešitev napisanih, vendar so to le črke na papirju. A je kdo opazil kakšno poceni zanko so vklopili v to pogodbo, rečejo, da bodo to dosegli do leta 2030. Če pa bodo oblast prej izgubili pa bodo rekli, saj nam niste omogočili, da bi svoj program uresničili. Torej ti 21.47 si dvorki norček, onega malega iz Murgel, Rojenega v Prosenjakovcih, potomca rodbine madžaronov v Prekmurju, ne pa jaz. V mali stekleni posoditi se shranjuje najbolj smrtonosen strup. Seveda pa se strinjam s tistimi kateri pravijo, da tudi Janša ni repitev, rešitev je odhod Janše in Kučana na smetišče zgodovine enako kot je rešitev za Ukrajinsko krizo in za Rusijo odhod Putina.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      16.05.2022 ob 23:31 Karel K. gost

      Dve leti ste govorili, da Janša najema kredite katere bodo vračali še naši pravnuki, da je pri življenju vzdrževal gospodarstvo in da je omogočal dobro življenje svojim privilegirancem, nekaj je dal tudi upokojencem in drugim kateri slabo zaslužijo. Tudi ta pogodba temelji na razdeljevanju, ne pa na ustvarjanju, zato se bo nadaljevalo z zadolževanjem, če bo sploh kdo hotel več posoditi denar Sloveniji. Torej tako Janševi kot Kučanovi gradijo svojo oblast na titoisitčni logiki razdeljevanja ne pa ustvarjanja, da bi imeli tisti več kateri imajo znanje za ustvarjanje, kateri vedo to ustvarjanje pospešiti in tisti kateri so pripravljeni to znanje kot proizvodni delavci spraviti z delom v uresničitev. Ti dvoji bi morali imeti privilegije, ne pa primitivni politiki in državni uradniki ter funkcionarji, kateri ne znajo nič drugega delati kot se tistim kateri jim povedo resnico o njih osebno in njihovem delu, maščujejo s pomočjo institucij države vse od pravosodja do ustavosodja.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      17.05.2022 ob 7:41 Hudo bo gost

      Čim prej na predčasne volitve.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      17.05.2022 ob 7:56 GOST gost

      ŠE JOKALI BOSTE ZA JANEZOM SAJ TAUBEK NE ZNA POVEDATI ČRKE R VSE NA H TO NI SLOVENČŠINA SRAMOTA KOGA STE VOLILI LOLEKI TO TE MELI ŽIVELA SLOVENIJA RDEČI V BUNKER

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      17.05.2022 ob 8:42 gost

      Kozic ti si vodja dvorskih norckov. Alfa in omega tega benda.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      17.05.2022 ob 9:37 Karek K gost

      Velika, velika hvala, necu da budem dvorska budala, nadzite drugog, ko vas jebe, ja sam budala samo za sebe.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      17.05.2022 ob 10:09 soc. delavec gost

      Prav tako nameravajo pogosteje izračunavati minimalne življenjske stroške, ki so podlaga za zakonsko določanja minimalne plače. Najprej naj izračunajo za socialno podporo, da človek lahko preživi, šele nato min. plačo itd. In ne mi pisat spravi se delat, ker nimate pojma zakaj eni pristanejo na socialki na kateri niti pod razno ni tako lepo kot to mislite ali pa samo pišete v tjavendan.

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      17.05.2022 ob 14:51 gost

      Ljudje bi naj volili gnoje keri že dve lati sramotijo Slovenijo v Evropi in svetu. Naj bi volili ljudi keri so vse pokradli državno blagajno zadolžili za 40 milijard. Ljudi keri lažejo še preden gobec odprejo. Ljudi keri so vse kar se je dalo prodali Madžarom in Hrvatom še kali košček morja kesroga smo imeli. Ljudi keri so si rezervirali direkturske stolčke po koncu volitev in si na teh položajih dvignili plače v nebo. Glupemu narudu pa vrgli mrvico da bo tiho. Halo desni pedri debili mavrični nismo tako glupi kot ste nas imeli. Zdaj se pa lahko jebete od naprej in od zadaj. Če vam pa kaj ni prav še pa selitve k orbanu na Madžarsko in sanje pokvarjeno,,,, januša groznuga,,, sabo vzemite. Pa nikoli več v Slovenijo.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      18.05.2022 ob 7:34 LFL gost

      Plešite samo plešite golobeči volilci na položnicah in praznih denarnicah ,SAMO PLEŠITE. Mesa ne bo ,greli se bomo bolj SLABO ,pa kaj zato glavno da je SVOBODA .Plešite samo plešite,saj se boste enkrat že STREZNILI.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      18.05.2022 ob 7:40 gost

      14:51 TELE eno kak si lahko tak NOR

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    34. gost
      21.05.2022 ob 17:23 SLOVENKA gost

      Zalostni in zaljivi komentarji. Kje za bozji cas je ostala zdrava kmecka pamet?! Ko bodo prazni lonci in tudi denarnice se bo vecina streznila,takrat bo pa znova revolucija ,ne bo vec kolesarjev!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    35. gost
      27.05.2022 ob 11:26 Neva gost

      Če golob želi dvigniti davke, naj najprej dvigne dodano vrednost na zaposlenga, reši naj vse ostalo, kar ni dovolj donosno, ker za polno delovno dobo želim imeti najmanj 2500 EUR pokojnine. Ne bodo mi davki požli mojega doma na stara leta, ker zato, da ga imam, nisem šla 30 let na dopust! Svoje imetje sem pripravljena braniti z vsem kar je!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    36. gost
      27.05.2022 ob 11:32 gost

      Z prstom , sem hodil po morju na zemljevidu in v lavorju imel slano vodo , sem pa si rekel uh morje in lepa plaža !

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.