https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Komorni zbor Orfej osvojil zlato plaketo in tretje mesto na mednarodnem tekmovanju

17.05.2022 ob 18:00  

Komorni zbor Orfej iz Ljutomera je na zborovskem tekmovanju Ave Verum v Badnu pri Dunaju pod vodstvom dirigenta Andraža Hauptmana osvojil tretje mesto in nagrado občinstva, zborovodja pa je prejel še posebno nagrado za najboljši program, so zapisali v sporočilu za javnost. Mednarodno tekmovanje je že petič po vrsti potekalo med 13. in 15. majem.

V nedeljskem finalu se je komorni zbor Orfej na mednarodnem tekmovanju Ave Verum predstavil z deli skladateljev da Venose, Rheinbergerja, Makorja in Schafferja, v sobotnih kvalifikacijah pa se je vanj uvrstil po izvedbah del Palestrine, Elgarja, Kreka, Herzoga in Močnika.

Od osmih sodelujočih zborov so se za veliko nagrado potegovali še komorni zbor Sofia iz Ukrajine, ki jo je tudi prejel, mešani zbor Huik iz Estonije, ki je osvojil drugo mesto, ter Akademski zbor Brno iz Češke in Cantus Novus iz Avstrije.

Pod vodstvom dirigenta Andraža Hauptmana so prejeli nagrado občinstva, posebno nagrado za najboljši program, zlato plaketo in končno odlično tretje mesto. 

Komorni zbor Orfej je od ustanovitve leta 1989 vodila Romana Rek. Po občasnih sodelovanjih je z letom 2017 njegov stalni umetniški vodja postal Hauptman, ki je deloval pri vidnih slovenskih zborih, kot so Primorski akademski zbor Vinko Vodopivec, Akademski pevski zbor Tone Tomšič in Komorni zbor Ave, ki ga je tudi ustanovil.

Pevci so doslej nastopili na številnih domačih in tujih odrih ter v zadnjih letih z uspehom sodelovali na nekaterih tekmovanjih, med drugim na državnem tekmovanju Naša pesem in tekmovanju Florilege Vocal de Tours v Franciji, ki šteje za veliko zborovsko nagrado Evrope.

Foto: FB Komorni zbor Orfej

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.05.2022 ob 19:53 KUD Melinci gost

      Čestitamo za doseženo !!!!!!

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.05.2022 ob 22:21 Franc gost

      Upam, da ni v zbori deložirani -na dražbi nabiti nesojeni župan? Ki ga psuje celi Lotmerk in Slovenija? Toti tudi popevle, ampak v prozno. Pri svojem pragi naj zacne zmetati, bo celo leto zmeta.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.05.2022 ob 8:34 Alenka gost

      On poje v cerkvi v spovednici, ko se toliko laže.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.05.2022 ob 8:40 gost

      punkeri

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.