https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kaj se ta konec tedna dogaja v Pomurju

19.05.2022 ob 16:00  

Predzadnji vikend v mesecu maju se bodo v Pomurju zvrstili številni dogodki. Za vas smo izbrali nekaj predlogov, kam se lahko odpravite.


Petek, 20. maj

V Gornjo Radgono prihaja Tin Vodopivec z novim paketom šal v družbi svojih "trenutnih" prijateljev (Rok Škrlep, David Gorinšek in Tim Andrić). Stand-up večer: Tin Vodopivec in trenutni prijatelji bo potekal v petek ob 20. uri, v Mladinskem centru Gornja Radgona. 

Na Slovensko ulico v Mursko Soboto se vrača 7. sezona Sočne vilice. Ob odlični hrani in prijetni glasbi se boste lahko družili med 11. in 20. uro.

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Lendava, organizira Maroltovo srečanje - regijsko srečanje odraslih folklornih skupin. Različne folklorne skupine se bodo predstavile na odru Gledališke in koncertne dvorane Lendava v petek ob 19.30. 

Po dveh letih se na Slovensko ulico v Mursko Soboto vrača ulična četvorka. Maturanti srednjih šol bodo pod taktirko Plesne šoli Pingi zaplesali ob 12.00 na Slovenski ulici. Zaplesali bodi tudi v Ljutomeru na Glavnem trgu ter v Lendavi  na ploščadi pred hotelom Elizabeta.

Društvo starodobnikov in ljubiteljev starih koles "Dimek" Beltinci bo v razstavnem prostoru Grad Beltinci ob 19. uri odprlo razstavo starodobnih koles

Ob 19.30 bo v kulturni dvorani v Beltincih potekal spomladanski koncert Vokalne skupine BeleTinke. 

Sobota, 21. maj

Društvo starodobnikov ljubiteljev starih koles Dimek Beltinci skupaj z Občino Beltinci in ZTŠK Beltinci organizira 20. Rejli s starodobnimi kolesi in starodobnimi kolesi z motorjem. Pričetek ob 10. uri na grajskem dvorišču beltinskega gradu.

Ob 10.30 bodo Mladi Tamburaši nastopili na ploščadi pri Zvezdi v Beltincih, ob 11. uri sledi nastop folklorne skupine.

Po dveh letih premora, se v Radence spet vrača MARATON TREH SRC. Letos praznujejo prav posebno obletnico, 40. let! Z vami želimo preživeti aktivno soboto, ki bo namenjena prav celi družini. Zato vas res priSRČNO vabijo, da se jim pridružite na najbolj srčni prireditvi in to že od 9. ure naprej. Podrobnosti najdete tukaj.

Ob 9. uri se bo pri Gradu na Goričkem odvijal pohod po Olijevi vulkanski poti, ki poteka po kraterju goričkega vulkana. Vodi od Vulkanije mimo cerkve do Kripte, kjer je bil dodaten vulkanski izbruh, mimo gradu po kraterju vulkana do kamnoloma in nazaj do Vulkanije. Pot bo vodena z vmesnim postankom. Spoznali boste posledice vulkanizma, bazaltni tuf in mineral olivin. Pohod je dolg 10 km in bo trajal približno 3 ure. Pohod je vključen v knjižico pohodov po Goričkem. 

V Dolgi vasi bo potekala tradicionalna prireditev Dan špargljev v Dolgi vasi - Spárganap Hosszúfaluban. Ob 11. uri bo slavnostna otvoritev s kulturnim programom, od 12. ure kuhinja na prostem,  ponudba špargljevih specialitet (špargljevi langoši, špargljeva pizza, hamburger s šparglji, špargljeva solata s krompirjem, špargljev golaž, šparglji, oviti v slanino, ravioli s špargljevo omako, špargljeve sladice …), od 12.30 - popoldanski zabavni program (otroški program, zabava z glasbo (glasbena skupina Skok), tombola z bogatimi nagradami, od 18.00 - večerni program (podelitev zahval sodelujočim in zabava z glasbeno skupino Blue Planet).

Pomurski muzej Murska Sobota ob 10. uri vabi na brezplačno družinsko delavnico. Na delavnici boste spoznali staro otroško igro oziroma veščino pletenja stolčkov iz ločja in se sami preizkusili v pletenju iz ločja.

V Gledališki in koncertni dvorani Lendava se bo ob 19. uri začel koncert Pie Novak (sopran). Klavirska spremljava: Darja Mlakar Maležič, mentorica: Tatjana Vasle, Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana.

Nedelja, 22. maj

V nedeljo ob 20. uri bo v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Murski Soboti potekal sakralni koncert MePZ Štefana Kovača. Gost koncerta bo pevski zbor Gimnazije Murska Sobota.

Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na urednistvo@pomurec.com.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.05.2022 ob 18:53 karči gost

      Veliko se dogaja v Prekmurski pokrajini,žal vidimo ,da tile dogodki so manj zanimivi,kot si marsikdo predstavlja.Žal.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.05.2022 ob 8:58 gost

      To je stara preteklost

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.