https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Tišinski župan sprejel uspešne mlade občane

20.05.2022 ob 6:05  

Župan Občine Tišina Franc Horvat je pripravil slavnostni sprejem mladih občanov, ki se lahko pohvalijo z odličnimi dosežki.

Njihovi uspehi segajo na različna področja udejstvovanja, tako na državnem kakor tudi na mednarodnem nivoju.

Pohvala gre odličnim strelcem, članom Strelskega društva "Koloman Flisar" Tišina, ki so na državnem prvenstvu kar v dveh kategorijah osvojili naslova državnih prvakov v streljanju z zračno puško. Naslova državnih prvakov se je tako razveselila ekipa kadetov v postavi Aljaž Novak, Tristan Gyoha in Patrik Cipot. Prav tako se je naslova državnih prvakinj razveselila ekipa starejših deklic v postavi Nika Novak, Urška Hari in Neja Flegar. Med kadeti pa je bil Aljaž Novak državni podprvak. Na podelitvi Strelske zveze Slovenije je Aljaž Novak prejel bronasto plaketo 2021 za dosežen državni rekord s 191. krogi na 29. Državnem prvenstvu mladih. Sprejema se je udeležil tudi predstavnik društva Primož Banfi.

 

Pohvalo za vrhunski dosežek je prejel Jože Lapoši s Tišine, član Atletskega kluba Pomurje. Na državnem prvenstvu v teku na 10.000 metrov med mlajšimi člani je osvojil prvo mesto. Slovesnosti so se udeležili tudi njegovi starši ter predsednica Atletskega kluba Pomurje Majda Koren.

 

Da pa so v Občini Tišina uspešni tudi na drugih področjih ustvarjanja, je dokazala Živa Buzeti iz Tropovcev, ki je dobitnica zlate medalje na mednarodnem tekmovanju mladih znanstvenikov družboslovnih smeri - The International Conference of Young Social Scientists. Živa je študentka mednarodnega prava na Nizozemskem in se sprejema osebno ni mogla udeležiti, je pa pohvalo v njenem imenu prevzela njena mama Zdenka Verban Buzeti.

Župan je vsem dobitnikom pohval ob doseženih uspehih čestital in jim zaželel še naprej uspešno in bogato kariero.

* Foto: občina Tišina

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.05.2022 ob 8:55 gost

      Čestitke

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.05.2022 ob 9:01 gost

      Bravo mladi le tako naprej !!!!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.05.2022 ob 11:41 TD gost

      Gospod župan...lepo je da mislite na uspešne športnike,učence,da podpirate posamezna društva.. ena stvar pa me zelo moti,to je Nogometni klub Tišina...nekoč odlično organiziran klub,skozi katerega je šlo na stotine igralcev,nekaj med temi zelo uspesnih,kjer so se otroci učili prvih nogometnih korakov,kjer so sanjali da bodo nekoč igrali v velikih klubih,vedno je klub imel obilo podpore s strani občine pa ne samo v finančnem smislu. Tišina je mogoče edini klub v Pomurju,kjer nimajo primernih tribun,kjer je urejanje okolice igrišča v rokah posameznih staršev pa čeprav igrišče uporablja tudi osnovna šola. V času vašega županovanja je ta nekoč priznan klub tonil vse nižje,trenutno je na žalost v posmeh nogometnim privržencem daleč naokoli pa čeprav se nekateri posamezniki trudijo da ga ohranijo pri življenju. Občina bi morala biti nosilec ter pomoč klubu z največ registriranimi člani med vsemi društvi. Verjetno vas g.zupan nogomet ne zanima preveč zato se tudi do njega obnašate kot ce bi vam to bil nezakonski otrok.. Škoda, že zaradi otrok,zaradi marsikaterega gledalca,ki je včasih komaj čakal na nedeljsko tekmo...

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.05.2022 ob 13:24 Mičo gost

      Nogomet na Tišini je takšen kak se je z njim gospodarilo, kdo pa so bili gospodarji pa sami dobro veste.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.05.2022 ob 21:28 gost

      Župan asfaltiraj tisto občinsko sramoto med Satahovci in križišče M.Črnci…pizdun …in potem se dliksj …mrš

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.