https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Join us in diversity - Pridruži se nam v raznolikosti - Dołącz do nas w różnorodności

28.05.2022 ob 13:00  

Člani Društva Kreativne Mladine so v sodelovanju s srednjo šolo iz Poljske, ki je  njihov nov projektni partner, pripravili dogodek, ki je nagovarjal mlade in ranljive ciljne skupine.

Društvo kreativne mladine in I Liceum Ogólnokształcące im. Henryka Sienkiewicza w Łańcucie sta istočasno pripravila dogodek v Sloveniji in dogodek na Poljskem. Dogodek na Poljskem je nagovarjal vključevanje mladih dijakov in otrok v promocijo programa Erasmus+ in programa Evropske Solidarnostne Enote, obenem pa je nagovarjal prispevanje k zelenemu prehodu in okoljevarstvu med mladimi. Poljski dijaki so s pomočjo dveh učiteljic pripravili obisk lokalnega vrtca, kjer so otrokom predstavili okoljevarstvene teme (priprava sprehoda in manjše čistilne akcije ter kreativne delavnice na tematiko okoljevarstva).

Slovenski kreativci iz Društva kreativne mladine pa so istočasno pripravili zasaditev in dopolnitev vrta (z zelišči in zelenjavo) v romskem naselju, kjer so mladim predstavili program Erasmus+ in ESE. Dogodek je tako vključeval ranljive ciljne skupine in le tem podajal možnost vključevanja in soustvarjanja Evropskega leta mladih ter promoviral oba prej omenjena programa.

Delavnico so izvedli v sklopu Razpisa za sofinanciranje dogodkov v okviru evropskega leta mladih 2022, ki ga je pripravila slovenska nacionalna agencija MOVIT.

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.